Boekenplank:
Kies

Boeken van Annet de Jong

Meer over Annet de Jong

Website: http://www.annetdejong.com

Overzicht
  • Dossier Tobias
  • Levend bewijs
  • Vuurkoraal

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Dossier Tobias
Als het sprookjeshuwelijk tussen Isabel IJzerman en de Canadese Pool Nicolas Nowack Kozinski op de klippen loopt, wordt hun zoon Tobias het slachtoffer van een meedogenloze strijd tussen zijn ouders: Isabel gaat terug naar Nederland, maar Nicolas ontvoert het jongetje naar Polen en ontzegt het ieder contact met zijn moeder. De Nederlandse politie, gebonden aan het knellende Kinderontvoeringsverdrag, kan niets voor Isabel doen, omdat Nicolas samen met zijn ex-vrouw de voogdij over Tobias heeft. In het diepste geheim beraamt Isabel daarom een reddingsplan: ze zal naar Warschau reizen om Tobias van school op te halen en hem over de Pools-Tsjechische grens te smokkelen. Maar zal ze erin slagen haar kind blijvend in veiligheid te brengen? Dossier Tobias gaat over een echtscheidingsprocedure die uitloopt op een gruwelijke misdaad. De prijs die betaald wordt voor de vrijheid blijkt hoog, veel te hoog.
Schrijver: Annet de Jong
Eerste uitgave: 2009
ISBN: 978-90-214-3522-0
Uitgever: Q
Levend bewijs
Kort na zijn achttiende verjaardag doet Julius Visser een schokkende ontdekking: zijn vader en moeder blijken niet zijn biologische ouders te zijn. Omdat Julius geen bevredigende antwoorden krijgt, gaat hij op zoek naar zijn afkomst. Zijn speurtocht leidt naar een kliniek voor vruchtbaarheidsbehandelingen waar zich praktijken afspelen die het daglicht niet kunnen verdragen. Het brein achter de kliniek is de steenrijke Eduard Manshold, een gynaecoloog met een zeer goede reputatie. Manshold voelt zich bedreigd, maar Julius is niet van plan hem met rust te laten voor hij achter de waarheid is. Dat het soms beter is niet alles te weten, ondervindt Julius aan den lijve. Hij raakt verstrikt in een web van persoonlijke, financiële en politieke belangen.
Schrijver: Annet de Jong
Eerste uitgave: 2010
ISBN: 978-90-214-3774-3
Uitgever: Q
Vuurkoraal
Merel Hoogstraten, zeventien jaar, is glansrijk geslaagd voor haar eindexamen. Reden voor haar trotse ouders om zichzelf en hun dochter te trakteren op een luxueuze vakantie naar het tropische eiland Curaçao - en Merel mag drie van haar vriendinnen meenemen. De meiden feesten, zonnen, volgen een duikcursus en genieten met volle teugen van hun vrijheid. Totdat Merel van de ene dag op de andere spoorloos verdwijnt. Dana Winter, als journaliste verbonden aan het Nederlandstalige dagblad Amigoe, volgt de vermissingszaak vanaf dag één, maar raakt veel dieper bij de affaire betrokken dan haar lief is. Vuurkoraal is een meeslepende literaire thriller over een verraderlijke liefde en onverwacht bedrog. Annet de Jong voert haar lezers mee naar de Antillen en laat overtuigend zien hoe een broeierige strandvakantie zeven tot dan toe zorgeloze levens totaal kan ontwrichten.
Schrijver: Annet de Jong
Eerste uitgave: 2008
ISBN: 978-90-214-3432-2
Uitgever: Q