Boekenplank:
Kies

Boeken van Charles den Tex

Charles den Tex behoort tot de meest succesvolle spanningsauteurs van Nederland. Bijna al zijn thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop en meerdere keren won hij die ook.

Meer over Charles den Tex

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Australië

Website: Charles den Tex


Overzicht

 • Angstval
 • Bot
 • Claim
 • Deal
 • De erfgenaam
 • De vriend
 • Dump
 • Een mooie dood
 • Gestolen
 • Gevonden vrouw
 • Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd
 • Onmacht
 • Schijn van kans
 • Spijt
 • Verdwijning
 • Verloren vrouw

De Repair Club

 1. De Repair Club
 2. Trauma

Jan Stegger

 1. Code 39
 2. Stegger

Michael Bellicher

 1. De macht van meneer Miller
 2. Cel
 3. Wachtwoord

E-books

 • Hotel Terminus

Non-Fictie

 • 'Ik ben koopman'

Dubbel uitgegeven titels

 • Meneer Miller - zie De macht van meneer Miller
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAngstval
Privédetective Kram gaat vragen over zichzelf zo veel mogelijk uit de weg. Hij steelt voor klanten en verbergt zich in een flat op een onbekend adres. Hij is voor niemand bang, behalve voor mensen die te dichtbij komen. Die vermijdt hij, altijd. Tot hij Miranda ontmoet. Zij ontregelt zijn leven, zij ontketent in hem een ongekende wilskracht. Zij lokt en verleidt en duwt hem steeds verder in een zoektocht naar een mysterieus molecuul.

Maar intussen valt Krams leven uit elkaar. Op de vlucht voor elke verkeerde beslissing die hij neemt, sleept hij een groeiende chaos achter zich aan. De angstval sluit zich, onontkoombaar. Kram raakt verlamd door zijn eigen radeloosheid. De gebeurtenissen om hem heen jagen hem op. Steeds verder, tot hij tegen zijn wil in actie komt en alles anders blijkt te zijn dan hij dacht.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044505474
Uitgever: De Geus
Bot

Denk jij soms dat je veilig bent?

Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Verder ook dan de regels van het fatsoen. Geen bedrijf dat zoiets legaal voor hem mag bouwen, maar een eenling kan het wel: Bas, een hyperintelligente nerd die geen vragen stelt en de wereld heel anders ziet dan anderen.

Totdat Willem opeens dood is, en niemand het systeem kan ontsluiten. Bas wel. Bas heeft de sleutel. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044538458
Ebook: 9789044536645
Uitgever: De Geus
Claim
Wanneer enkele kilometers voor de kust van Argentinië het containerschip All Virtue met man en muis vergaat, valt een claim van 56 miljoen op het bureau van Ellen Brachman, schade-expert bij European Hayward te Rotterdam. Of er wordt uitbetaald is afhankelijk van haar oordeel. Het is op het eerste gezicht een simpel ongeval: de reder lijkt betrouwbaar, en de druk om tot betaling over te gaan is groot.

Maar dan komt Ellens wereld op zijn kop te staan. Ze raakt meer en meer op zichzelf aangewezen om de bizarre gebeurtenissen te beoordelen. Als de twijfel één keer te vaak toeslaat en haar eigen leven in gevaar komt, reist Ellen naar Buenos Aires om ter plaatse de waarheid te achterhalen.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789044504828
Ebook: 9789044536102
Uitgever: De Geus
Deal
Deal is het verhaal van Van der Voort, een wat oudere ondernemer met een eigen handelshuis in grondstoffen voor medicijnen. Om de almaar verder inzakkende omzetten op te krikken trekt hij een jonge, dynamische verkoper aan, Darob Dichter.

Net als de vernieuwingen lijken te slagen, wordt het bedrijf voor miljoenen opgelicht en gaat het ten onder. Van der Voort en Dichter hebben even nodig om van de klap te bekomen. Maar dan slaan zij terug. Hard.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789035120716
Ebook: 9789044536157
Uitgever: Bakker
De erfgenaam

Breder Weltmann woont op een groot landgoed in Zuid-Limburg. Hij heeft het vermogen geërfd dat zijn vader en grootvader verdienden met de exploitatie van kolenmijnen en het opkopen van grond. De mijn is al jaren gesloten en Breder leidt een rustig leven: hij beheert het geld en twee keer per week heeft hij een afspraak met de hoteleigenaresse aan de andere kant van het dal.

Tot hij op een dag hardhandig wordt geconfronteerd met een openstaande rekening van zijn voorouders. Zijn verleden blijkt zijn grootste vijand...

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044531565
Ebook: 9789044536126
Uitgever: De Geus


De vriend

Emma werkt als tolk voor de Amsterdamse recherche. Haar kleine team luistert gesprekken af van een groep Kroatische mannen die ervan verdacht wordt een aanslag voor te bereiden.

Op een dag voegt zich een nieuwe man bij de groep. Emma herkent hem onmiddellijk, maar verzwijgt haar ontdekking, omdat ze zichzelf niet in de problemen wil brengen. Wanneer haar collega’s erachter komen dat de man bepaald geen onbekende voor haar is, raakt Emma betrokken bij een levensgevaarlijke actie.

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044519884
Ebook: 9789044536140
Uitgever: De Geus
Dump
Alex Duffield heeft net zijn overleden vader als directeur van Duffield Chemicals opgevolgd. Eigenlijk tegen wil en dank. Hij heeft niet veel op met chemie. En met gerotzooi met chemisch afval al helemaal niet. Alex is vastbesloten Duffield Chemicals schoon te maken. Maar dan moet hij wel afrekenen met een internationale criminele organisatie.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789044504026
Ebook: 9789044516647
Uitgever: De Geus
Een mooie dood

Wat als het geluk uit je leven verdwijnt?

Harm van Gast heeft een kroeg in Amsterdam. Sinds de prachtige Imane in zijn leven is gekomen, lacht het geluk hem toe. Maar als Harm haar op een nacht levenloos aantreft in het café, is de politie ervan overtuigd dat híj haar heeft vermoord, ook al kunnen ze niks bewijzen.

Keer op keer wordt hij ondervraagd en het café wordt van boven tot onder doorzocht. De vragen van de agenten zetten Harms wereld op zijn kop en van het intense geluk dat hij met Imane kende, blijft niets meer over. Eén ding weet hij zeker: hij heeft het niet gedaan. Maar wie dan wel? Het antwoord op die vraag moet hij zelf vinden, waardoor hij in een wereld belandt waarvan hij niet wist dat die bestond...

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789402715279
Ebook: 9789402771886
Uitgever: HarperCollins
Gestolen

Het verhaal Gestolen verscheen eerder in een iets andere vorm in de jubileumbundel Doorgeladen bij het 20-jarig bestaan van de Gouden Strop, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek.

* Gestolen is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789085163947
Uitgever: B for Books
Gevonden vrouw

Een jonge vrouw wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen. Ze heeft niets bij zich waardoor haar identiteit vastgesteld kan worden. De 'vinder' besluit haar niet naar een ziekenhuis te brengen maar bij hem thuis tot rust te laten komen.

Als de vrouw weer is bijgekomen, blijkt ze aan geheugenverlies te lijden. Ze weet niet hoe ze op straat terechtkwam of wie ze is. Aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen zijn er niet. Totdat duidelijk wordt dat iemand op haar jaagt.

Beetje bij beetje komen herinneringen terug. Van willoze prooi verandert ze in een meedogenloze jager. Ze ontdekt dat ze iemand is die ze liever niet wil zijn.

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044541649
Uitgever: De Geus


Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd

Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd is gebaseerd op een schitterend, waargebeurd verhaal.

Lienke en Guus Hagers hebben in elkaar de liefde van hun leven gevonden. Als de Tweede Wereldoorlog ook Nederlands-Indië in zijn greep krijgt, verliezen ze alles wat ze hadden, en elkaar. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische Luchtvaart en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen.

Drie jaar lang vecht de stille, onverschrokken vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij om haar weer te vinden. Daardoor raakt hij onverwacht verstrikt in een vuil politiek spel.

* Geschreven door Charles den Tex en Anneloes Timmerije.

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044536089
Ebook: 9789044533729
Uitgever: De Geus
Onmacht
In de relatie tussen Ellen en Victor is het stadium van de kleine irritaties ruimschoots gepasseerd. Op een onverwacht moment barst de bom. Een scheiding lijkt onvermijdelijk. Maar dan neemt het geheel een gruwelijke wending.

Onmacht is een zinderend verhaal over het menselijk tekort. Ieder van ons had er een rol in kunnen spelen.

* Onmacht is een uitgave ter gelegenheid van de Juni-maand van het Spannende Boek 2010.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059651081
Ebook: 9789044536171
Uitgever: CPNB
Schijn van kans
Geheime informatie is een levensgevaarlijke vijand...

Standard Capital is een kleine maar gerenommeerde bank op het gebied van fusies en overnames. Eigenaar Ernst Dellenge kaapt tegen alle verwachting in een lucratieve opdracht weg voor de neus van de machtige Nederland Europa Bank. Binnen een maand moet Standard Capital het pad effenen voor een deal tussen het Nederlandse NedKap en het Amerikaanse Fraser Cable. Dat is Dellenge met zijn uitgebreide contacten in de zakenwereld wel toevertrouwd.

Maar als Dellenge plotseling overlijdt - een ongeval? - komt zijn jonge, talentvolle medewerkster Matti van der Donk voor een bijna onmogelijke opdracht te staan.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044502237
Ebook: 9789044536188
Uitgever: De Geus
Spijt
Op een station in Zuid-Frankrijk nemen een man en een vrouw afscheid. Hij gaat voor een congres naar Antwerpen, zij keert terug naar hun vakantiehuis.

Na vijf dagen is ze terug om hem op te halen. Ze wacht tevergeefs. Hij komt niet en is ook niet meer bereikbaar. Wanneer ze hem gaat zoeken, blijkt hij spoorloos verdwenen. Hij laat nog één keer van zich horen: via zijn advocaat.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044515237
Ebook: 9789044536195
Uitgever: De Geus
Verdwijning
Verdwijning gaat over een warenhuis waar vreemde dingen gebeuren. Zo vindt een medewerkster Marja vrouwenkleding in een pashokje. Maar waar is de vrouw van wie deze kleding is?

Marja gaat op onderzoek uit, maar haar speurtocht wordt steeds gevaarlijker...
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789086960408
Uitgever: Eenvoudig Communiceren


Verloren vrouw

Ze moet de vijand in haar hoofd overwinnen om de vijand uit haar verleden te verslaan...

Een jonge vrouw wordt in het holst van de nacht gewond op straat aangetroffen. De man die haar vindt, besluit haar niet naar een ziekenhuis te brengen maar bij hem thuis tot rust te laten komen. Als de vrouw weer bijkomt, blijkt ze aan geheugenverlies te lijden: ze weet niet waar ze is of wie ze is. Aanknopingspunten om haar verleden te achterhalen lijken er niet te zijn, en als ze zelf op zoek gaat, blijkt dat ze wordt gezocht. Met geweld.

Beetje bij beetje komen haar herinneringen terug, herinneringen die soms zo pijnlijk zijn dat ze zichzelf ertegen moet verdedigen. Van willoze prooi verandert ze in een meedogenloze jager. Wie is ze? Is ze iemand die ze liever niet wil zijn?

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402704174
Ebook: 9789402758832
Uitgever: HarperCollins

De Repair ClubDe Repair Club

Hoe herstel je de grootste fout uit je leven: verraad?

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt hem in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. John beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.

De Repair Club komt onmiddellijk in actie om ook deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402709520
Ebook: 9789402764420
Uitgever: HarperCollins
Trauma

De Repair Club is terug: de timer loopt!

John Antink, ex-chef van de geheime dienst, heeft twee weken om een moord op te lossen die bijna twintig jaar geleden plaatsvond, in Afghanistan. Diep in vijandig gebied, tijdens een special ops-missie waar niemand onder zijn eigen naam bekend was, ook John niet. De actie liep niet zoals gepland, want in Afghanistan liep niets zoals gepland.

Als John de Repair Club bij elkaar brengt om de zaak te onderzoeken, wordt al snel duidelijk dat het verleden zich niet zomaar laat oprakelen. Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren naar herinneringen die hij heel diep heeft weggestopt. Maar de timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn. En dat kan alleen als John begrijpt wat er destijds is gebeurd.

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402712094
Ebook: 9789402768077
Uitgever: HarperCollins

Jan SteggerCode 39
Jan Stegger wordt naar Dubai gestuurd om te achterhalen wat de oorzaak is van de plotselinge enorme omzetdaling bij de Nederlands-Arabische joint-venture Daretco.

Kort nadat Stegger arriveert, blijkt het kantoor van Daretco te zijn opgedoekt. Er is maar één man die daartoe genoeg macht bezit: Abdullah al Majid, de man met wie Stegger juist geacht wordt samen te werken. Al Majid beweert dat Daretco verhuisd is naar een representatiever kantoor. Is dat de enige reden?
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044504347
Ebook: 9789044536119
Uitgever: De Geus
Stegger
Een dubieuze overzeese brievenbus-bv blijkt het obstakel te zijn voor de overname van Switchtronics door HECI. Jan Stegger, commercieel directeur van HECI reist zelf af naar Curaçao om de problemen op te lossen.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044510805
Ebook: 9789044536201
Uitgever: De Geus

Michael BellicherDe macht van meneer Miller
Michael Bellicher werkt voor een van de grootste adviesbureaus ter wereld. Alles waar hij van droomt, lijkt binnen handbereik. Tot hij na jaren zijn broer weer ziet. De ontmoeting schokt hem. Michael gaat onderuit. Op zijn werk wordt hem de wacht aangezegd.

Om te voorkomen dat hij de volgende dag zijn kantoor niet meer in kan, sluit hij zich op in de kantine. De stomste beslissing van zijn leven. Die nacht is hij getuige van iets wat hij nooit had mogen zien. Vanaf dat moment wordt Michael steeds verder in het nauw gedreven. Tijdens zijn vlucht stuit hij voortdurend op 'meneer Miller', een ongrijpbare man die alles over hem lijkt te weten.
Bellicher - 2010 - TV-serie
Regisseur: Peter de Baan, David Lammers
Cast: Daan Schuurmans, Anna Drijver, Benja Bruijning, e.a.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044507881
Ebook: 9789044536133
Uitgever: De Geus
Cel
Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt?

Michael Bellicher is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar de politie is ervan overtuigd dat ze hem moeten hebben. Michael weet niet eens waarvoor. Alles wat hij zegt, lijkt zich tegen hem te keren.

Hij wordt overgebracht naar een politiebureau in het Westland. Daar krijgt hij te maken met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht, onontkoombaar bewijs en een advocate die hem niet gelooft. En dan moet de ellende nog beginnen.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044511086
Ebook: 9789044536096
Uitgever: De Geus
Wachtwoord
Michael Bellicher is radeloos: zijn vriendin Guusje van Donee is spoorloos verdwenen. Maar wat is 'spoorloos' als camera's registreren wat er in de openbare ruimte gebeurt? Wat is 'onvindbaar' als mensen voortdurend met elkaar in contact staan via mobiele telefoons, internet en webcams?

De enige voorwaarde: het juiste wachtwoord om systemen of netwerken binnen te komen. Of tot criminele groepen door te kunnen dringen. Dat laatste lukt Michael Bellicher, en hij ontdekt dat Guusje in handen is van de Oost-Europese maffia.
Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044518580
Ebook: 9789044536218
Uitgever: De Geus

E-books

Hotel Terminus

Hotel Terminus gaat over een echtpaar dat elkaar al jaren niet begrijpt. Ze gaan er een weekend tussenuit en maken op een onverwachte manier een eind aan de ergernissen...

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026351495
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-Fictie

'Ik ben koopman'

Fentener van Vlissingen is de familie achter bedrijven als Kijkshop, Xenos, Makro, GTI, Getronics, PAM en de Nederlandse Overslag Maatschappij. Ze waren betrokken bij de oprichting van KLM, Hoogovens en de AKU (voorloper AKZO).

De familie Fentener van Vlissingen is al meer dan 400 jaar actief in het Nederlandse bedrijfsleven. Rond 1600 begonnen zij met de handel in bouwmaterialen en werden via wijn en specerijen groothandelaars in steenkool. Het zwarte goud werd de basis van hun indrukwekkende vermogen en hun enorme invloed.

Een cruciale rol in de familiegeschiedenis bleek weggelegd voor Jan van Vlissingen, die het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog van de ondergang wist te redden en het ombouwde tot een succesvolle multinational in olie, gas, transport en winkelformules.

De invloed van de familie Fentener van Vlissingen in het Nederlandse bedrijfsleven is groot. SHV, zoals hun bedrijf vandaag de dag heet, is het grootste familiebedrijf van Nederland.

* Charles den Tex schreef deze biografie in opdracht van de familie Fentener van Vlissingen.

Schrijver: Charles den Tex
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044529647
Uitgever: De Geus

Dubbel uitgegeven titels

Meneer Miller

Zie voor de beschrijving van dit boek: De macht van meneer Miller.

Schrijver: Charles den Tex
Oorspronkelijke titel: zie De macht van meneer Miller
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021473734
Ebook: 9789021475622
Uitgever: Volt