Boekenplank:
Kies

Boeken van Chuck Logan

Meer over Chuck Logan

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Chuck Logan


Phil Broker

  1. Onder nul - Absolute zero
  2. Hittegolf - Vapor trail

gedetailleerd overzicht

Phil BrokerOnder nul
Drie vrienden zijn op survivaltocht in een uitgestrekt natuurgebied in Minnesota. Plotseling slaat het weer om en worden ze overvallen door een zware sneeuwstrom. Ondanks de barre weersomstandigheden komt een grootscheepse reddingsactie snel op gang, maar toch kan niet voorkomen worden dat een van de mannen, Hank Sommer, in het ziekenhuis in coma raakt. Oorzaak: een fatale fout van de anesthesiste.
Tenminste, volgens chirurg Allen Falken, die de operatie op zijn vriend Hank heeft uitgevoerd. Maar volgens Phil Broker, de gids die het groepje 'vrienden' tijdens de kanotocht heeft gadegeslagen, moet er meer aan de hand zijn...
Iets wat te maken heeft met Sommers veel jongere en uiterst aantrekkelijke vrouw Jolene. En met zijn kapitaal, dat in een fonds is ondergebracht en waarover Jolene niet kan beschikken.
En dan beseft Broker dat er maar één persoon is die de hele waarheid kent: de man die in coma ligt...
Schrijver: Chuck Logan
Oorspronkelijke titel: Absolute zero
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-6112-361-5
Uitgever: Karakter
Hittegolf
Op de ochtend van zijn 48e verjaardag wordt Phil Broker al vroeg door een alarmerend telefoontje gewekt: er is een priester vermoord en de aanwijzing die de moordenaar bij het lijk heeft achtergelaten - een medaillon van Sint Nicolaas - wijst erop dat een locaal beroemde- en bewonderde seriemoordenaar, bijgenaamd, "De Saint" opnieuw heeft toegeslagen.
Een jaar eerder heeft deze een actieve pedofiel vermoord en sindsdien is zijn roem gestegen, want iedereen vond dat het recht nu eindelijk zijn loop had.
Ook van de priester was bekend dat hij er een twijfelachtige seksuele voorkeur op nahield. En van de moordenaar wordt vermoed dat het wel eens een politiefunctionaris zou kunnen zijn...
Schrijver: Chuck Logan
Oorspronkelijke titel: Vapor trail
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6112-192-2
Uitgever: Karakter