Boekenplank:
Kies

Boeken van Bram Dehouck

Meer over Bram Dehouck

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Bram Dehouck


Overzicht

  • De minzame moordenaar
  • De Ridder: een wankel evenwicht
  • Een zomer zonder slaap
  • Hellekind
  • Het meisje dat vergeet
  • Witte raaf

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe minzame moordenaar
Onder leiding van teamchef Cindy Steen onderzoekt de gerechtelijke politie van Ieper drie moorden. Het team klampt zich vast aan één wankel spoor. Enkel rechercheur Philip Rondelez weet dat het spoor zo dood is als de slachtoffers... Rondelez heeft het zelf niet zo gewild. Drie jaar geleden was hij een gewone man met gewone verlangens. Tot een noodlottige gebeurtenis hem een keuze deed maken waarvan geen weg terug is. Nu wil hij stoppen met moorden, maar kan hij dat ook? Kan hij weerstaan aan de woede die hem elke dag overvalt? En kan hij een onschuldige laten opdraaien voor zijn misdaden? De minzame moordenaar voert je mee in een gebroken denkwereld van een serial killer. Tegen de achtergrond van het met oorlogsgraven bezaaide Ieper beleef je geen zoektocht naar een dader, maar de radicale zoektocht naar gerechtigheid van een gekwetste man, gevangen in een dodelijke mix van liefde en woede. Een moordenaar voor wie je onvermijdelijk sympathie begint te voelen.
Schrijver: Bram Dehouck
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-5617-927-4
Uitgever: Van Halewyck
De Ridder: een wankel evenwicht
Iedereen kan in aanraking komen met justitie. Maar recht en rechtvaardigheid zijn niet altijd synoniemen. Wat gebeurt er als het fout loopt? Aan een stakingspiket komt het tot een woordenwisseling tussen enkele vakbondsmilitanten en een jonge medewerker. Er wordt wat over en weer geroepen en dan valt de jongen op een brandende pallet. Hij wordt met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Was het een ongeval of werd hij geduwd? De stakers doen het voorval af als een ongeval, maar Helena De Ridder gelooft hen niet. Tot haar grote frustratie loopt het onderzoek moeizamer dan verwacht. Maar dan neemt de zaak een plotse wending.
Schrijver: Bram Dehouck
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401408783
Uitgever: Lannoo
Een zomer zonder slaap
De nieuwe windmolens in het dorpje Blaashoek zijn een zegen voor de een en een vloek voor de ander. Slager Herman Bracke is een perfectionist die in de wijde omtrek wordt geroemd om zijn paté. Hij kan alleen niet slapen door het irritante geluid dat de molens maken. Geleidelijk raakt Herman dodelijk vermoeid en verliest hij de controle over zijn werk. Daarmee zet hij een serie bloedstollende gebeurtenissen in gang. Het leven in Blaashoek zal nooit meer hetzelfde zijn.
Schrijver: Bram Dehouck
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044526448
Uitgever: De Geus
Hellekind
De beslissing om de moord uit te voeren nam Chris Walschap op het terras van het cafe. Hij nipte van een donker abdijbier, veegde het afwaswater dat van de voet van het glas op zijn hand druppelde aan zijn jeansbroek en staarde naar het bos. Het bladerdak verloor zijn glinstering toen de zon achter een kruin verdween. Sam, de zoon van huisarts Chris Walschap, is anders dan andere kinderen. Dat hebben Chris en zijn vrouw Charlotte al vroeg in de gaten, maar ze kunnen ermee omgaan. Het gedrag van hun zoon wordt echter een probleem als hij naar school gaat en zijn agressie niet in de hand weet te houden. Niemand lijkt vat te krijgen op de jongen, die de trekken van een psychopaat begint te vertonen. De angst dat Sam op een dag zijn zelfbeheersing compleet verliest en een bloedbad aanricht, maakt Chris wanhopig. Hij kan maar één oplossing bedenken, een oplossing waartoe geen enkele vader zich in staat acht: zijn zoon om het leven brengen.
Schrijver: Bram Dehouck
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044519068
Uitgever: De Geus
Het meisje dat vergeet
Geertrui is het meisje dat vergeet. Haar geheugen laat het afweten. Ze weet niet wat ze gisteren deed. Meer nog, zelfs van enkele minuten geleden herinnert ze zich niets. Dat maakt het leven voor Geertrui bijzonder complex. In haar wereld bestaat geen houvast, maar ook geen verveling. Geertrui is nu zevenentwintig, vier jaar geleden werd ze het slachtoffer van een weekendongeval. Op een haar na ontsnapt ze aan de dood, ze belandt in een coma, later moet ze een maandenlange revalidatie volgen om terug te leren lopen, praten, eten... Met veel wilskracht neemt ze de draad van haar leven terug op, alleen haar geheugen is ze voorgoed kwijt. De eerste keer dat Geertrui een liedjestekst meezingt, denkt het hele gezin meteen dat hét terug is. Het Geheugen. Ja, ze was misschien een tijdje verward geweest - hoe zou jij zijn na zo'n gebeurtenis, na drie keer bijna dood en terug verrezen - en die hersentjes hadden tijd nodig om in de juiste plooi te vallen. Maar nu werd alles weer normaal... Het meisje dat vergeet is het verrassende verhaal van een meisje wiens leven in één klap veranderde, om vervolgens telkens opnieuw gewist te worden. Een verhaal vol tederheid en tristesse, maar ook met een aanstekelijke goesting in het leven.
Schrijver: Bram Dehouck
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789056178178
Uitgever: Van Halewyck


Witte raaf
Nick Farkas is een man om naar op te kijken. Iemand bij wie je in de buurt wilt zijn. Een en al charme, stijl, uitstraling. Zijn cv is een opsomming van successen. Nick Farkas is een witte raaf. Dat zegt hij niet zelf, zo wordt hij genoemd. Door hooggeplaatste mensen. Andere mensen, zij die wat langer met hem samenwerkten, vertellen een ander verhaal. Over manipulatie en intimidatie, over misbruik en regelrechte leugens. Over luchtkastelen en een opgeblazen zelfbeeld. Maar komt hoogmoed dan niet voor de val? Nee, Nick Farkas valt niet. Want hij blijft nooit lang op dezelfde plaats. Als de grond te heet wordt, spreidt hij zijn vleugels. Nu is hij weer geland. Een nieuwe baan, een nieuw begin. Misschien zal het deze keer anders gaan. Misschien komt Nick Farkas deze keer eindelijk zichzelf tegen.
Schrijver: Bram Dehouck
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044534603
Uitgever: De Geus