Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Berg

Michael Berg studeerde Nederlands en volgde de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Na een lange carrière in de radio- en televisiewereld, verhuisde hij in 2004 naar Frankrijk om zich aan het schrijven te gaan wijden.

Meer over Michael Berg

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Michel van Bergen Henegouwen

Geboren: 1956

Geboorteland: Nederland

Website: Michael Berg


Overzicht

  • Broertje
  • Het meisje op de weg
  • Heller
  • Hôtel du Lac
  • Ik zie je

Chantal Zwart

  1. Twee zomers
  2. Blind vertrouwen
  3. Een echte vrouw
  4. Nacht in Parijs
  5. De vermissing

gedetailleerd overzicht

OverzichtBroertje

Na een telefoontje van de politie vliegt Lotte Pradel halsoverkop naar Zuid-Frankrijk. Haar vier jaar jongere en autistische broer Felix wordt verdacht van de moord op hun vader, hun stiefmoeder en een nog onbekende vrouw. Hoewel Lotte met haar vader - een oud-politicus - heeft gebroken en ze Felix sindsdien niet meer heeft gezien, weet ze een ding zeker: haar broer kan onmogelijk de dader zijn.

Op het politiebureau ontmoet ze Felix voor de eerste keer na tien jaar. Het contact verloopt buitengewoon stroef. Maar als Felix ontsnapt, kan Lotte niet anders dan hem volgen.

Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789044351101
Ebook: 9789044351118
Uitgever: The House of Books
Het meisje op de weg
Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht.

De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.
Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044346237
Ebook: 9789044346244
Uitgever: The House of Books
Heller
Tobias Heller, oprichter en eigenaar van de Heller Entertainment Factory, is een internationaal bekende televisieproducent. Ondanks zijn succes is er de voortdurende hunkering naar erkenning.

Aan de vooravond van zijn zestigste verjaardag wordt hij uitgenodigd voor Een goed gesprek, hét interviewprogramma van de publieke omroep. Gestreeld door het verzoek stemt Heller in. De drie uur durende uitzending beschouwt hij als de kroon op zijn imposante carrière. Tot hij, live op televisie, geconfronteerd wordt met zijn verleden.
Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789044348354
Ebook: 9789044343687
Uitgever: The House of Books
Hôtel du Lac
Amsterdam, de jaren zeventig. Eerstejaars Maarten Walda sluit vriendschap met de gewiekste Hugo - rechtenstudent, kraker en handelaar in tweedehands spullen - en de flamboyante Stefan die ook rechten studeert maar liever een beroemde zanger wordt. Een tijdlang bewonen de drie een groot pand op Bickerseiland. Dan scheiden zich hun wegen.

Voor zijn vijftigste verjaardag huurt Maarten in Frankrijk een vakantiehuis met zwembad, vlak bij Hôtel du Lac, waar zijn ouders de huwelijksnacht hebben doorgebracht. Hij nodigt zijn oude vrienden en hun vrouwen uit. Maarten heeft een verrassing in petto. Hij komt met een nieuwe vriendin op de proppen: jong en oogverblindend mooi...
Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044329896
Ebook: 9789044331622
Uitgever: The House of Books
Ik zie je

Internationale bestsellerauteur Carol Brodie heeft al vijf jaar geen boek geschreven. In de hoop inspiratie te vinden ontvlucht ze haar huis in Londen en vliegt ze naar Zuid-Frankrijk waar ze een gite huurt.

In plaats van te schrijven raakt Carol geïntrigeerd door haar overbuurvrouw die naakt baantjes trekt in haar zwembad. Met een telescoop begint Carol de vrouw te bespieden. Op een avond heeft de vrouw bezoek van een man en ziet Carol hoe de twee ruzie krijgen en dat de vrouw de man neerslaat. Dood? In plaats van de politie te bellen, besluit Carol zelf uit te zoeken wat er gebeurd is.

Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044351569
Ebook: 9789044351576
Uitgever: The House of Books

Chantal ZwartTwee zomers
De achtentwintigjarige Chantal Zwart is verslaggeefster en presentatrice bij France Inter, een gerenommeerd radiostation in Parijs. Nadat haar vriend, die tevens Chantals baas is, haar laat barsten, wil ze maar één ding: wég!

Ze gaat werken voor een regionale zender in de Limousin, vierhonderd kilometer ten zuiden van Parijs. Vanaf de eerste dag is ze de ster van de nieuwsredactie. Haar nieuwe leven loopt voorspoedig, zeker wanneer Chantal haar droomhuis vindt.

In Monteil, een gehucht van vijf huizen dat gelegen is op een plateau, staat een bescheiden landhuis. In de voortuin bloeit een appelboom. Vanuit de achtertuin is het uitzicht adembenemend. De vraagprijs valt mee. Te mooi om waar te zijn. Is er iets mis met het huis... of met Monteil?
Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044323351
Ebook: 9789044328028
Uitgever: The House of Books
Blind vertrouwen
De dertigjarige Chantal Zwart is journaliste bij RLP, een radiostation in Midden-Frankrijk. Op een ochtend is de Nederlander Peter Versloot haar interviewgast. Samen met de jonge, zeer aantrekkelijke Tamara bewoont de oud-zakenman een landgoed bij het dorp Rebeyrat. Versloot heeft een boek over zijn leven in Frankrijk geschreven, waarvan nu ook een Franse vertaling op de markt zal komen.

Chantal ergert zich aan de arrogante Peter en nog meer aan zijn boek, waaruit weinig respect voor de lokale bevolking spreekt. Wanneer ze er tijdens de uitzending een passage uit voorleest, horen de inwoners van Rebeyrat hoe de schrijver over hen denkt. Na de eerste woede en verbijstering is voor hen één ding duidelijk: dit boek mag nóóit verschijnen. Welke middelen daarvoor ook moeten worden ingezet...
Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044326383
Ebook: 9789044328035
Uitgever: The House of Books
Een echte vrouw
Een mistige avond in een voorstadje van Limoges. Tijdens het uitlaten van zijn hond wordt Christophe Bourdes, baas van Radio Limousin Populaire, doodgereden. De politie gaat uit van een ongeluk en zoekt de voortvluchtige bestuurder.

Chantal Zwart, een eenendertigjarige journaliste, heeft haar twijfels en start haar eigen onderzoek. Wanneer ze in het verleden van haar chef duikt, stuit ze op een ander onopgehelderd sterfgeval. De speurtocht van Chantal leidt naar een streng katholiek jongensinternaat waar destijds een medescholier van Christophe onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen...
Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789044325843
Ebook: 9789044327212
Uitgever: The House of Books
Nacht in Parijs
Chantal Zwart geniet in Parijs van de vrijheid die het leven als freelance journaliste haar biedt. Op een nacht krijgt ze een telefoontje van Naomi. Ze is in Parijs meegegaan met een aantrekkelijke Fransman, die dezelfde avond nog aan een hartaanval is bezweken. In paniek heeft ze het op een lopen gezet.

Wanneer Chantal erachter komt dat de man een bekende politicus is, gaan alle alarmbellen rinkelen. Dit is groot nieuws en zij krijgt de primeur op een presenteerblaadje. Ze vindt het huis waar Naomi die fatale nacht heeft doorgebracht, maar het lijk is verdwenen. In haar zoektocht naar de waarheid raakt Chantal verstrikt in een web van intriges, leugens en harde criminaliteit...
Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044333701
Ebook: 9789044334753
Uitgever: The House of Books
De vermissing

Chantal Zwart is terug en wordt geconfronteerd met de vermissing van een oud-klasgenote...

Chantal Zwart wordt geconfronteerd met de vermissing van Ella Drukker, een oud-klasgenote van de middelbare school. Van Ella is al tien jaar niets vernomen, behalve dat ze haar ouders met verjaardagen en feestdagen altijd een prentbriefkaart stuurt.

Wanneer aan de stroom kaarten plots een einde komt en de politie niets onderneemt, smeken de ouders van Ella Chantal om hun dochter terug te vinden. Chantal begint aan haar zoektocht. En iemand volgt haar...

Schrijver: Michael Berg
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044351583
Ebook: 9789044351590
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers