Boekenplank:
Kies

Boeken van Gerard Nanne

Gerard Nanne is geboren in Velsen en verhuisde in 1972 met zijn vrouw naar West-Friesland. Na een studie aannemer werkte hij 16 jaar als zelfstandig ondernemer. Vanaf 1998 is hij zich gaan toeleggen op het schrijven van misdaad verhalen.

Meer over Gerard Nanne

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Nederland

Website: Gerard Nanne


Overzicht

 • Een andere waarheid

Frank Benders en Paula van Es

 1. Het lied van de lijster
 2. Moederdier
 3. De reigerman
 4. Zonder spijt
 5. De poldermoorden
 6. Fatale zoektocht

Jillian Blom

 1. Het stille kwaad
 2. De man van Imelda
 3. Voor het laatst gezien
 4. Zwanendrift
 5. Moordzomer
 6. Lonely boy
 7. Dodenmis
 8. Mama slaapt
 9. Op zoek naar Dawid
 10. Vergelding
 11. De dochter van Maria Kalkman
 12. Verzwegen
 13. De moord op Roos Landgraaf

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen andere waarheid

De gepensioneerde huisarts Ryan Banks gaat op zoek naar de waarheid omtrent zijn veertig jaar geleden verdwenen en nooit teruggevonden zwager Sietse Hoeksema. Waar hij denkt in alle rust de verdwijning te kunnen heronderzoeken, wordt hij meegesleurd in een maalstroom van bizarre gebeurtenissen. Tijdens zijn verblijf in het idyllische Noord Groningse landschap, ontmoet hij de journaliste Sophie Kistenmaker, die op haar beurt verwikkelt raakt in een onderzoek naar de in de tweede wereldoorlog collaborerende staalfabrikant Frédéric Rousseau.

Gaandeweg lijken beide onderzoeken verband met elkaar te houden. Welke rol speelde een vermeende maîtresse van de foute staalfabrikant in deze geschiedenis? En wat is daarin het verband met de verdwenen Sietse Hoeksema? Om die vragen beantwoord te krijgen, raken Ryan en Sophie tot elkaar veroordeeld. Samen zetten ze het onderzoek voort en komen achter een waarheid die anders is dan ze ooit konden vermoeden...

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086604005
Uitgever: Ellessy

Frank Benders en Paula van EsHet lied van de lijster
De zestienjarige Jacob doet na zijn bezoek aan de disco een afschuwelijke ontdekking en beleeft hierdoor een andere primeur dan hij zich samen met zijn vriendin had voorgesteld. Inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es worden belast met een onderzoek naar de moord op een Poolse arbeider, een van de velen die in de kassen werken. De zoektocht naar de mogelijke dader of daders begint in de polder van West-Friesland en eindigt in het Poolse stadje Szydlowiec.

Het gerucht over een vermeende liefde van het slachtoffer blijft als een rode draad door het onderzoek lopen. Een frauderend loonbedrijf lijkt tot de ontknoping van dit gruwelijke misdrijf te leiden, maar dan neemt de zaak een onverwachte wending. Frank Benders, die zijn handen vol heeft aan zijn eigen waarheid, wordt geconfronteerd met een waarheid die hem liever gespaard was gebleven.
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789076968070
Uitgever: Ellessy
Moederdier
Nauwelijks terug van vakantie wordt inspecteur Frank Benders geconfronteerd met een gruwelijke moord. Een jonge vrouw is de avond voor zijn terugkomst door meerdere messteken om het leven gebracht in de slaapkamer van haar flatwoning. Een getuige verklaart dat ze die avond een man met grote haast uit het flatgebouw zag vertrekken. Als dan bekend wordt dat deze man de minnaar van het slachtoffer blijkt te zijn, lijkt de zaak duidelijk. Benders haalt opgelucht adem, want hij had geen trek in een slepend onderzoek.

Maar niets lijkt minder waar. Na zijn eerste kennismaking met deze vluchtende minnaar rijzen de twijfels. Eens temeer lijken de legendarische woorden van Benders' oude mentor op deze zaak van toepassing: 'Niets is zoals het lijkt!' Frank Benders en zijn assitente Paula van Es raken alsnog verstrikt in een slepende moordzaak. Een zaak waar niets lijkt te zijn zoals het is.
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789076968278
Uitgever: Ellessy
De reigerman
Als inspecteur Frank Benders een melding krijgt van een bomaanslag, waarbij een man om het leven is gekomen, kan hij nog niet vermoeden in welke bizarre geschiedenis hij en zijn assistente Paula van Es worden meegezogen. Er volgen meerdere aanslagen, en er worden dode reigers in kofferbakken aangetroffen.

Benders wordt overvallen door gevoelens van onwerkelijkheid, alsof hij is terechtgekomen in een grote nachtmerrie. Niet eerder kreeg hij te maken met misdaden van een dergelijke omvang. Op aandringen van bovenaf krijgt hij de steun van een forensisch psycholoog. Omdat er vermoedens rijzen dat het motief moet worden gezocht in het verleden, begint Benders met een tomeloze energie te graven.
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789076968520
Uitgever: Ellessy
Zonder spijt
Inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es worden belast met het onderzoek naar de moord op een bejaarde man. De man werd op brute wijze omgebracht in zijn pas bewoonde appartement. Al snel lijkt het hier om een laffe roofmoord te gaan, maar Benders' intuïtie verzet zich hier fel tegen. Tegen alle regels in zet hij zijn onderzoek voort en weet zich hierin onverwachts gesteund door het Openbaar Ministerie.

Als na enkele dagen een tweede identieke moord volgt, lijkt hij zijn gelijk te krijgen. Benders en Van Es zijn bezig met een complexe zaak. Wie waren de slachtoffers eigenlijk? Wat was het motief? Wie of wat is Merel? Welke cruciale rol speelt een journaliste in deze bizarre geschiedenis? Veel vragen, weinig antwoorden. Een briljant mysterie met een verrassend slot.
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789076968827
Uitgever: Ellessy
De poldermoorden
Inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es worden belast met het onderzoek naar de vermissing van een krantenjongen en een drievoudige moord. De inspecteur en zijn assistente worden meegezogen in een even bizarre als verbijsterende zoektocht, die begint in de polder van West-Friesland en eindigt het Belgische Antwerpen.

De vermissing van de vijftienjarige krantenjongen loopt als een rode draad door het onderzoek. Een plaatselijk opererende bende, die zich bezighoudt met autodiefstallen, lijkt enig licht op het onderzoek te werpen. Maar dan neemt de zaak een onverwachte wending...
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789076968995
Uitgever: Ellessy


Fatale zoektocht
Najaar 2006. Inspecteur Frank Benders leest nietsvermoedend zijn favoriete tijdschrift over autosport als er vanuit het bureau melding wordt gemaakt van een moord. Het slachtoffer is een jonge vrouw. Op weg naar huis werd ze van haar fiets gesleurd en gewurgd. Als Benders poolshoogte komt nemen, kan hij nog niet vermoeden met welke complexe zaak hij te maken krijgt. Er vallen meer slachtoffers.

Benders stuit op sporen uit het verleden. Zijn onderzoek voert hem naar Velsen, naar een geruchtmakende zaak die bekend staat als De Velser affaire. Benders krijgt hulp van een schrijfster die zich verdiepte in deze zaak. Zij vertelt hem over de schaduwzijde van het verzet en sterkt Benders in zijn gedachte dat hij op de goede weg is...
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789086600175
Uitgever: Ellessy

Jillian BlomHet stille kwaad
Op de dag nadat Brenda Mansholt haar moeder belde om te vertellen dat ze het heeft getroffen met het gezin waar ze als au pair aan de slag zou gaan, wordt ze vermoord aangetroffen in het Bloemendaalse bos. Rechercheur Jillian Blom en haar collega's gaan op onderzoek uit en al snel wordt er een verdachte aangehouden.

Jacob Waterman heeft alle schijn tegen zich. Tegenstrijdige verklaringen en een bedenkelijke reputatie lijken voldoende om hem als dader aan te wijzen. Maar als harde bewijzen uitblijven lijkt de moord op de negentienjarige au pair alsnog een complex mysterie te worden.

Jillian ziet zich genoodzaakt zich verder te verdiepen in deze zaak. Haar onderzoek levert verontrustende feiten op. Als ze het vermoeden krijgt dat er een verband bestaat tussen de moord op Brenda en een aantal dodelijke ongevallen uit het verleden, komt de zaak in een stroomversnelling...
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789086600656
Uitgever: Ellessy
De man van Imelda
In de omgeving van het Bloemendaalse strand wordt een man dood in de kofferbak gevonden. Het slachtoffer is dusdanig verminkt dat identificatie onmogelijk blijkt. Korte tijd later wordt een jonge vrouw onder dezelfde omstandigheden aangetroffen.

Bij rechercheur Jillian Blom en haar collega's slaat de paniek toe. Wie waren de slachtoffers? Wie is de Filippijnse Imelda Diaz? Wat is de betekenis van de Mexicaanse volksheilige Santa Muerte? En welke cruciale rol speelt de officier van justitie in het geheel? Veel vragen, weinig antwoorden in deze even spannende als ontroerende misdaadroman, met een onverwacht einde...
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789086601028
Uitgever: Ellessy
Voor het laatst gezien
Tijdens verbouwingswerkzaamheden wordt een jonge vrouw dood aangetroffen onder een schuur. Ze blijkt vermoord. Als duidelijk wordt dat het slachtoffer daar langer dan drie jaar heeft gelegen en de oorspronkelijke eigenaren van de bijbehorende woning zijn overleden, komen inspecteur Jillian Blom en haar collega's voor een lastige opdracht te staan. Er is geen vermissing bekend die zou kunnen duiden op de vermoorde vrouw.

Kort daarna wordt er een illegaal aangelegd graf ontdekt op de plaats delict. De onrust slaat bij Jillian en haar collega's toe. Ze raken verwikkeld in een complexe zaak, waar zelfs de aannemer die Jillians huis verbouwt bij betrokken lijkt te zijn. Is de grafmaker ook de moordenaar? Wie was het slachtoffer? Antwoorden blijven uit en het onderzoek dreigt vast te lopen. Maar dan doet Jillian een verbijsterende ontdekking...
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789086601417
Uitgever: Ellessy
Zwanendrift
Kort na de moord op de 32-jarige Luzette Wenkenbach, ziet inspecteur Jillian Blom zich genoodzaakt het korps te verlaten. Ze verhuist met haar vriend naar een boerderij in het West-Friese Andijk. In haar nieuwe baan raakt ze betrokken bij een oude vermissingszaak, die verband lijkt te houden met een eerder gepleegde moord op een zwanendrifter.

Jillian, samen met haar nieuwe collega Paula van Es, en gesteund door de inmiddels gepensioneerde oud-inspecteur Frank Benders, raakt verwikkeld in een complexe zaak, waar de twaalf jaar eerder verdwenen Tanja Meuleman als een rode draad doorheen lijkt te lopen. Aanvankelijk los van elkaar staande gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. Om uiteindelijk in de Portugese Algarve samen te vallen.
Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789086600793
Uitgever: Ellessy
Moordzomer

Een gruwelijke moord. Gewelddadige roofovervallen. Geheimzinnige verdwijningen. Het zijn deze, ogenschijnlijk los van elkaar staan de gebeurtenissen die West-Friesland een tijdlang in hun greep houden. Voor inspecteur Jillian Blom, rechercheur Paula van Es en ex-inspecteur van politie Frank Benders, wordt het gaandeweg het onderzoek duidelijk: de gebeurtenissen houden verband met elkaar. Maar hoe?

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086601936
Uitgever: Ellessy


Lonely boy

Na het overlijden van haar moeder gaat Lucy den Hollander op zoek naar haar vader. Kort nadat ze hem heeft opgespoord, wordt hij vermoord aangetroffen in het Hoornse Julianapark. Voor inspecteur Jillian Blom, rechercheurs Paula van Es en Felix Winner, betekent dit het begin van een bizarre speurtocht, waarin niets is wat het lijkt.

Er loopt ook een vermissingszaak van de negenjarige Robin Verhagen. Hij is al vier weken spoorloos. Gaandeweg het onderzoek lijkt het er op dat de vermiste Robin en de vermoorde man in het park met elkaar te maken hebben. Maar het antwoord daarop laat lang op zich wachten. Tot de afschuwelijke waarheid aan het licht komt...

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789086602452
Uitgever: Ellessy
Dodenmis

Als onderzoeksjournalist Wilfred Krombach vermoord wordt aangetroffen in zijn achtertuin, bezorgt dat het Hoornse rechercheteam de nodige hoofdbrekens. Wie was Wilfred Krombach? En met welke zaak hield hij zich bezig? Vragen waar hoofdinspecteur Jillian Blom, de rechercheurs Felix Winner en Paula van Es, maar moeizaam een antwoord op vinden.

Als enige tijd later nog een tweetal moorden worden gepleegd, lijkt een en ander duidelijk te worden. Het motief van deze brute executies wijst uiteindelijk naar een ver verleden. Naar een tijd waar haat en verraad gemeengoed leken en de prijs voor een mensenleven letterlijk in geld werd uitgedrukt.

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789086602698
Uitgever: Ellessy
Mama slaapt

Als bij de Hoornse politie een vrouw als vermist wordt aangegeven, kan ze nog niet vermoeden in welke complexe zaak ze verzeild raakt. Ellen Keizer zou haar woning hebben verlaten zonder haar driejarige zoontje mee te nemen. Niemand kan dat geloven. Alle getuigen die worden gehoord zijn unaniem in hun oordeel dat ze haar zoontje nooit alleen zou achterlaten. Toch lijkt dat lange tijd de enige werkelijkheid.

Het rechercheteam onder leiding van hoofdinspecteur Jillian Blom staat voor een bijna onmogelijke taak. Wie is de vermiste vrouw? Welke rol speelt haar echtgenoot in deze zaak? De antwoorden daarop laten lang op zich wachten. Pas als een gebeurtenis uit het verleden aan het licht komt lijkt er een verband zichtbaar. Toch worden de rechercheurs Paula van Es en Felix Winner nog verrast door een even bizarre als onverwachte ontknoping.

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789086603015
Uitgever: Ellessy
Op zoek naar Dawid

In het West-Friese Venhuizen wordt het dode lichaam van de uit Polen afkomstige Andrzej Kurek aangetroffen. De man blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. Hij zou naar Nederland zijn afgereisd om zijn sinds 15 jaar vermiste vader, Dawid Kurek te zoeken.

Inspecteur Jillian Blom en de rechercheurs Paula van Es en Felix Winner weten zich voor een lastige opgave geplaatst. Is er een verband tussen de moord op Andrzej Kurek en de vermissing van zijn vader? Wie was Dawid? En wat was de rol van de vrouw die hem voor het laatst zou hebben gezien? Veel vragen, weinig antwoorden, in een zaak waar de rechercheurs worden meegezogen in een achtbaan van emoties, en worden verrast door een onverwachte ontknoping.

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789086603299
Uitgever: Ellessy
Vergelding

Een 79-jarige vastgoedhandelaar wordt dood voor zijn villa aangetroffen. De man blijkt door veertien messteken om het leven te zijn gebracht. Tijdens de autopsie wordt ontdekt dat de messteken de initialen MM vormen. Aanvankelijk wordt gedacht aan toeval, maar als enige tijd later een tweede slachtoffer met een zelfde aantal messteken en tekens wordt aangetroffen, lijkt daar geen sprake meer van. Er vallen meerdere slachtoffers, met als overeenkomst dat ze een connectie hebben met de eerder vermoorde vastgoedhandelaar.

De rechercheurs Felix Winner en Paula van Es, onder leiding van hoofdinspecteur Jillian Blom, raken verzeild in een complex onderzoek. In welk verband stonden de slachtoffers met elkaar? Welke geheimen droegen ze met zich mee? Maar bovenal, welke boodschap wilde de dader met de achtergebleven initialen uitdragen...?

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789086603541
Uitgever: Ellessy


De dochter van Maria Kalkman

Als zijn dood nadert, besluit makelaar Anton Koopmans zijn geweten te ontlasten door een groot geheim te delen met zijn stervensbegeleidster. Enkele maanden na deze ontboezeming wordt een man door een hond aangevallen en gedood. Waar het Hoornse rechercheteam eerst nog denkt aan een uit de hand gelopen bijtincident, wordt na een tweede aanval duidelijk dat hier geen sprake van kan zijn. Er volgen meerdere identieke aanvallen met dodelijke afloop.

Nog niet eerder kreeg het team onder leiding van hoofdinspecteur Jillian Blom te maken met deze bizarre moorden. Op aandringen van forensisch rechercheur Sjoerd van Tongen wordt de hulp van de hondengedragsdeskundige Aletta Blanchard ingeroepen, die tijdelijk aan het team wordt toegevoegd. Haar inzichten zijn een welkome aanvulling op het onderzoek, die leidt naar de wereld van de hondenvechtsport en eindigt in een arena waarin een confrontatie onvermijdelijk blijkt...

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789086604289
Uitgever: Ellessy
Verzwegen

Journaliste Marga Oosthoek verschijnt op haar afspraak voor een interview met misdaadauteur Auke van Drunen. Ze wordt onaangenaam verrast. De auteur ligt dood in zijn woning en blijkt te zijn vermoord. Dan volgen er nog twee dodelijke slachtoffers, maar een verband lijkt er niet te bestaan.

Het Hoornse rechercheteam, onder leiding van hoofdinspecteur Jillian Blom, staat voor een raadsel. Een motief voor de moord op de immens populaire schrijver is ver te zoeken, totdat rechercheur Sjoerd van Tongen besluit het onderzoek uit te breiden naar Van Drunens geboorteplaats waar hij een vrouw ontmoet die hem van aanwijzingen voorziet en met wier hulp hij het raadsel kan ontrafelen.

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789464493559
Ebook: 9789464493665
Uitgever: Ellessy
De moord op Roos Landgraaf

Op een industrieterrein in Hoorn wordt vroeg in de ochtend het dode lichaam van de 19-jarige Roos Landgraaf gevonden. Ze is met geweld om het leven gebracht. Al snel richten de pijlen zich op de miljonairszoon Oscar Beltman. Hij was immers op de dag van de moord met Roos op stap en rond het tijdstip van overlijden nam hij afscheid van haar.

Voor het vaste onderzoeksteam, en de gelegenheidsrechercheur Rabia Basir, lijkt de zaak duidelijk. Beltman blijft echter volharden in zijn onschuld en bij gebrek aan wettig en overtuigend bewijs wordt hij weer vrijgelaten. Als hij enige tijd later bij een andere zaak betrokken raakt lijkt er voor Beltman geen ontkomen meer aan...

Schrijver: Gerard Nanne
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789464498738
Uitgever: Ellessy

Gerelateerde schrijvers