Boekenplank:
Kies
  • Home
  • M
  • Ann-Marie MacDonald

Boeken van Ann-Marie MacDonald

Ann-Marie MacDonald is toneelschrijver, auteur, actrice en radiopresentator. Haar vader was beroepsmilitair en MacDonald is geboren op een luchtmachtbasis nabij Baden-Baden in Duitsland. Via haar moeder is MacDonald deels van Libanese afkomst.

Meer over Ann-Marie MacDonald

Genre: Roman

Geboren: 1958

Geboorteland: Canada

Website: Ann-Marie MacDonald


Overzicht

  • De kraaien zullen het zeggen - The way the crow flies
  • Fayne - Fayne
  • In haar lichaam besloten - Adult onset
  • Laten wij aanbidden - Fall on your knees

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kraaien zullen het zeggen
Het gezin McCarthy heeft zich net gevestigd in Centralia, een luchtmachtbasis in Ontario. De achtjarige Madeleine weet niet dat haar vader Jack algauw verstrikt raakt in een web van geheimen, die het gezin langzaam maar zeker ontwrichten.

Madeleine zelf durft niet te praten over wat haar onderwijzer, meneer March, doet met het nablijfklasje, waarvan zij deel uitmaakt.

Het noodlot slaat toe wanneer een schoolvriendinnetje van Madeleine dood in de bossen wordt gevonden. Jack staat voor een allesbepalende keuze: hij kan zijn buurjongen, Ricky Froelich, die verdacht wordt van de moord, van een alibi voorzien, maar doet hij dat ook?

Madeleine leert de dubbelzinnigheid van de menselijke moraal kennen - een les die ze pas begint te begrijpen wanneer ze haar zoektocht naar de waarheid, en de moordenaar, twintig jaar later voortzet.
Schrijver: Ann-Marie MacDonald
Oorspronkelijke titel: The way the crow flies
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789038899275
Ebook: 9789038800325
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Fayne

Charlotte Bell woont op een groot en afgelegen landgoed in Schotland, Fayne, eind achttiende eeuw. Haar vader, die haar aanbidt, houdt haar het liefst verborgen voor de wereld vanwege een mysterieuze ‘aandoening’.

Charlotte is sterk en nieuwsgierig en verliest zich graag in de ruige natuur. Van de oude knecht Byrn heeft ze alle geheimen van het even heilzame als verraderlijke moerasland geleerd.

Het enige dat een schaduw werpt over haar idyllische bestaan is het magnifieke schilderij dat in de hal hangt, een portret van haar moeder, een mooie en rijke Iers-Amerikaanse erfgename, met in haar armen Charlottes broer, Charles Bell. Dit was de broodnodige erfgenaam. Charlotte is verteld dat haar moeder stierf bij haar geboorte, en dat haar broer Charles kort daarna op tweejarige leeftijd overleed.

Wanneer Charlottes tomeloze leergierigheid niet meer te beteugelen valt, besluit haar vader een leraar voor haar in dienst te nemen, geheel tegen de traditie in. En daarmee begint een reis die Charlotte naar de krochten van haar familiegeschiedenis zal leiden en naar het hart van haar identiteit.

Schrijver: Ann-Marie MacDonald
Oorspronkelijke titel: Fayne
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789038812632
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
In haar lichaam besloten
Het leek zo mooi: Mary Rose MacKinnon heeft met haar young adult-boeken genoeg verdiend om een poos thuis bij haar kinderen te blijven. Haar partner Hilary, theaterregisseur, heeft het stikdruk. Met Mary Rose thuis aan het roer blijft hun huishouden mooi beredderd en hun gezin in balans. Ze tuiniert, kookt en poetst dat het een aard heeft, maar van een idylle is geen sprake. De muren komen op haar af.

Terwijl haar frustratie langzaam tot een kookpunt komt, laaien in het lichaam van Mary Rose lang vergeten symptomen op. Als kind is ze ziek geweest, maar ook weer genezen en ze denkt niet meer aan die tijd. Of toch? Wat ligt er in haar lichaam besloten?

Flarden van herinneringen zwermen hardnekkig door haar hoofd. En zo sluipt de schim van huiselijk geweld langzaam haar leven in, met desastreuze gevolgen voor het hele gezin.
Schrijver: Ann-Marie MacDonald
Oorspronkelijke titel: Adult onset
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789038899268
Ebook: 9789038899558
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Laten wij aanbidden
Cape Breton Island, Nova Scotia, rond 1900 - de jonge pianostemmer James wordt met zijn kinderbruidje Materia verbannen naar een eenzaam huis op een klif. Daar begint de adembenemende geschiedenis van de familie Piper.

Laten wij aanbidden volgt de tumultueuze lotgevallen van de vier dochters. Tot elkaar veroordeeld vechten ze zich door het leven.

Kathleen, de oudste en vaders lieveling, studeert voor opera-diva; Frances is als kind deelgenoot van een verschrikkelijk drama en wordt een onverbeterlijke leugenaar met een duivelse slechtheid; Mercedes wil met haar geloof de anderen beschermen en manipuleren. De kleine kreupele Lily ontrafelt de familiegeheimen en brengt een gruwelijke waarheid aan het licht...
Schrijver: Ann-Marie MacDonald
Oorspronkelijke titel: Fall on your knees
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789038899282
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar