Boekenplank:
Kies

Boeken van Cheryl Strayed

Cheryl Strayed heeft vele nominaties en prijzen gewonnen met haar essays en korte verhalen. Ze heeft ook een zeer populaire adviescolumn op de website van het online literair magazine The Rumpus.

Meer over Cheryl Strayed

Genre: Diversen

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Cheryl Strayed


Overzicht

  • Schitterende kleine dingen - Tiny beautiful things
  • Wild - Wild

gedetailleerd overzicht

OverzichtSchitterende kleine dingen

Duizenden mensen met grote en kleine problemen hebben de populaire schrijfster Cheryl Strayed om raad gevraagd in haar column op de website van The Rumpus. Haar adviezen vallen op door hun humor, inzicht, medeleven en absolute eerlijkheid. Dit boek biedt houvast bij alles wat het leven op je los kan laten.

'Niemand zal jouw leven voor je leiden. Dat zul je zelf moeten doen, of je nu rijk of arm bent, de ontvanger van belachelijke mazzel of van gruwelijke onrechtvaardigheid. En je zult het zelf moeten doen. Ongeacht wat waar is. Ongeacht wat moeilijk is.’

Schrijver: Cheryl Strayed
Oorspronkelijke titel: Tiny beautiful things
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023491064
Ebook: 9789023491262
Uitgever: Cargo
Wild

Wild is een krachtig memoir dat recht uit het hart komt: het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit.

Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich in een diep dal: haar moeder is overleden en ze ligt in scheiding. Ze neemt haar meest impulsieve beslissing ooit en begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht.

Met spanning, warmte en humor en in een meeslepende en sprankelende stijl vertelt Cheryl Strayed haar verhaal. Wild is het levendige verslag van de intense angst maar ook het enorme plezier die ze beleefde tijdens de reis die haar leven voorgoed zou veranderen.

Wild - 2014
Regisseur: Jean-Marc Vallée
Cast: Reese Witherspoon, Laura Dern, Gaby Hoffmann, e.a.
Schrijver: Cheryl Strayed
Oorspronkelijke titel: Wild
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021803548
Ebook: 9789021803555
Uitgever: Luitingh-Sijthoff