Boekenplank:
Kies
 • Home
 • G
 • Elizabeth Gilbert

Boeken van Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert is journalist en schrijver.

Meer over Elizabeth Gilbert

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elizabeth Gilbert


Overzicht

 • De laatste man - The last American man
 • Het hart van alle dingen - The signature of all things
 • Mannen van staal - Stern men
 • Pelgrims - Pilgrims
 • Stad van meisjes - City of girls

Elizabeth en Felipe

 1. Eten, bidden, beminnen - Eat, pray, love
 2. Toewijding - Committed

Non-Fictie

 • Big magic - Big magic

Dubbel uitgegeven titels

 • Kreeftenvrouw - zie Mannen van staal
Non-Fictie
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste man

Eustace Conway is in de ogen van Elizabeth Gilbert de laatste echte Amerikaanse man. Als zeventienjarige jongen verlaat Conway zijn ouderlijk huis, weg van de continue minachting van zijn vader. Hij verruilt huiselijk comfort voor een tipi in de Appalachen, waar hij zelfvoorzienend probeert te leven. Naarmate hij ouder wordt, jaagt hij grotere dromen na: hij vaart de Mississippi af in een zelfgemaakte kano, loopt de Appalachian Trail, en doorkruist Amerika te paard.

Twintig jaar later woont Conway nog steeds in de bergen, waar hij lesgeeft in overlevingstechnieken aan mensen die dichter bij de natuur willen komen. Gaandeweg komt hij erachter dat ook hij zijn dromen zal moeten aanpassen aan de ontnuchterende realiteit van het moderne leven.

Gilbert neemt op de haar kenmerkende wijze, vol energie en humor, de lezer mee in het avontuurlijke leven van een hopeloos gecompliceerde man: een visionair, een narcist, een briljante maar ook gemankeerde held van deze tijd.

Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: The last American man
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789403188119
Uitgever: Cargo
Het hart van alle dingen
Het hart van alle dingen is een grootse roman over een grootse eeuw. Laat je meevoeren van Londen naar Peru, van Philadelphia via Tahiti naar Amsterdam, in een verhaal vol buitengewone personages: missionarissen, vrijheidsstrijders, avonturiers, astronomen, zeekapiteins en bovenal Alma Whittaker, de heldin van dit verhaal, een vrouw die haar tijd een stap vooruit was.

Alma wordt geboren in een bekende familie van Nederlandse botanisten en groeit op tot een slim en onafhankelijk meisje. Het duurt dan ook niet lang voor zij haar eigen onderzoeksproject start. Maar terwijl haar studie haar dieper meetrekt in de mysteries van de evolutie, leert de man van wie ze houdt haar de wereld op een andere manier te beschouwen.
Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: The signature of all things
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023483618
Ebook: 9789023483717
Uitgever: Cargo
Mannen van staal
De bewoners van Fort Niles en Courne Haven, twee buureilanden voor de kust van Maine, beconcurreren elkaar al generaties lang bij de kreeftenvangst.

Ruth Thomas is geboren op Fort Niles en komt tijdens haar schoolvakanties regelmatig terug naar het eiland. Heen en weer geslingerd tussen een rijke familie op het eiland, waar haar moeder opgroeide, en de plaatselijke kreeftenvissers, probeert ze haar eigen weg te vinden.

Als ze verliefd wordt op een stille jongen van het andere eiland zoeken ze samen naar een manier om de vete tussen de eilanden te beëindigen.
Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: Stern men
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789023457411
Ebook: 9789023464419
Uitgever: Cargo
Pelgrims
De verhalenbundel Pelgrims bevat twaalf verhalen met elk een geheel eigen setting, waarin personages centraal staan die hunkeren naar erkenning en liefde. Van de zelfbenoemde cowgirl die een authentieke cowboy uitdaagt met haar weg te vluchten, tot een familie van Hongaarse muzikanten op zoek naar erkenning in Pittsburgh.

'De helden van Pelgrims zijn de zoekers van alle tijden...' aldus Harper's Bazaar. 'Ze handelen blindelings, zeker als het om liefde gaat, maar ze zijn ook moedig - en allemaal even onvergetelijk.'
Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: Pilgrims
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789023454755
Ebook: 9789023486756
Uitgever: Cargo
Stad van meisjes

New York, 1940. De negentienjarige Vivian Morris heeft het eerste jaar van de universiteit niet gehaald, en haar ouders besluiten dat ze bij haar tante in New York moet gaan wonen.

Haar tante is de eigenaar van de Lily Playhouse, een roemrucht maar vervallen theater in Manhattan, en Vivian voelt zich meteen thuis in de extravagante en onconventionele wereld van acteurs en showgirls. Ze mag achter de schermen werken en de kostuums ontwerpen, maar als ze een schandaal veroorzaakt staat haar wereld op zijn kop en zal ze pas jaren later alle gevolgen kunnen overzien.

Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: City of girls
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789403158204
Uitgever: Cargo

Elizabeth en FelipeEten, bidden, beminnen
Op haar dertigste heeft Elizabeth alles wat een moderne vrouw zich kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring.

Twee jaar later, na een bittere scheiding en een hevige depressie, besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk doet ze drie landen aan.

In Italië leert ze la dolce vita kennen, in India verdiept ze zich in meditatie en schrobt ze tempelvloeren en in Indonesië ontdekt ze de balans tussen ernst en lichtvoetigheid - en ontmoet ze haar grote liefde.
Eat Pray Love - 2010
Regisseur: Ryan Murphy
Cast: Julia Roberts, Javier Bardem, Billy Crudup, e.a.
Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: Eat, pray, love
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789023485773
Ebook: 9789023442349
Uitgever: De Bezige Bij
Toewijding
Toewijding biedt antwoord op de vraag die iedere fan van Eten, bidden, beminnen heeft: hoe is het Elizabeth en Felipe vergaan sinds ze in Indonesië verliefd op elkaar werden?

Felipe en Elizabeth hebben elkaar eeuwige trouw beloofd, maar ook afgesproken dat ze nooit zullen trouwen. Hun idylle wordt ruw verstoord wanneer de Amerikaanse immigratiedienst Felipe het land uit wil zetten. Alleen een huwelijk kan dit voorkomen. Toewijding beschrijft Elizabeths worsteling met de beslissing om ondanks hun eerdere belofte toch te trouwen.
Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: Committed
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023457572
Ebook: 9789023484257
Uitgever: Cargo

Non-FictieBig magic
In Big Magic moedigt Elizabeth Gilbert ons aan om onze verborgen talenten te ontdekken. Balancerend tussen spiritualiteit en vrolijk pragmatisme laat ze zien hoe we onze ideeën kunnen omarmen, nieuwe uitdagingen het hoofd kunnen bieden en onze dagen kunnen vullen met meer passie en mindfulness. Op weg naar het leven waar je altijd van hebt gedroomd.
Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: Big magic
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023496939
Ebook: 9789023494447
Uitgever: Cargo

Dubbel uitgegeven titelsKreeftenvrouw

Zie voor de beschrijving van dit boek: Mannen van staal.

Schrijver: Elizabeth Gilbert
Oorspronkelijke titel: zie Mannen van staal
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041404756
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers