Boekenplank:
Kies

Boeken van Baden & Kenney

Baden & Kenney bestaat uit het echtpaar Linda Kenney en Michael Baden.

Meer over Baden & Kenney

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Jake Rosen & Manny Manfreda

  1. Stille getuigen - Remains silent
  2. Bloedproef - Skeleton justice
Jake Rosen & Manny Manfreda

gedetailleerd overzicht

Jake Rosen & Manny ManfredaStille getuigen
Op een bouwterrein even buiten New York worden drie menselijke skeletten ontdekt. Jake Rosenthal, een briljante forensisch onderzoeker, wordt door zijn voormalige mentor Doug Reilly gevraagd om de overblijfselen te onderzoeken. Ze vermoeden dat het gaat om voormalige patiënten van een psychiatrisch ziekenhuis.

Midden in het onderzoek wordt Doug levenloos aangetroffen achter zijn bureau. Korte tijd later overlijdt ook Dougs huishoudster. Jake roept de hulp van Philomena Manfreda. 'Manny' is een meervoudig gescheiden shopaholic, die haar eigen Porsche repareert en elke week van haarkleur verandert. Als topadvocate heeft ze naam gemaakt met zogenaamde kansloze zaken.

Samen ontdekken ze dat de Amerikaanse overheid in het geheim chemische proeven deed op de psychiatrische patiënten, zonder zich te bekommeren om hun gezondheid. Naarmate Jake en Manny dichter bij de waarheid komen, vinden ze steeds nieuwe vijanden op hun pad: het Amerikaanse leger, de CIA en zelfs leden van het Witte Huis.
Schrijver: Baden & Kenney
Oorspronkelijke titel: Remains silent
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023418085
Uitgever: De Bezige Bij
Bloedproef
New York wordt geteisterd door een serie bijzondere overvallen: slachtoffers worden achtervolgd en bedwelmd, maar als ze weer bijkomen is hen niets overkomen. Slechts een minuscuul wondje in hun arm wijst erop dat de overvaller bij zijn slachtoffers bloed heeft afgenomen.

De media hebben al snel een bijnaam voor de dader en doen nauwgezet verslag van de 'Vampier'. De politie tast ondertussen in het duister, want de slachtoffers lijken willekeurig gekozen. Dan maakt de Vampier zijn eerste dodelijke slachtoffer...

Dr. Jake Rosen, patholoog-anatoom, en Manny Manfreda, advocate en shopaholic, gaan samen de strijd aan met de onbekende overvaller. Het spoor leidt het eigenzinnige speurdersduo naar een serie andere misdaden, uit de donkerste geschiedenis van een ander land.
Schrijver: Baden & Kenney
Oorspronkelijke titel: Skeleton justice
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023456001
Uitgever: Cargo

Gerelateerde schrijvers