Boekenplank:
Kies

Boeken van Andy McNab

Andy McNab was lid van de Britse 'elite' eenheid Special Air Service (SAS). McNab maakte deel uit van een SAS-missie, genaamd Bravo Two Zero tijdens de Eerste Golfoorlog, waarbij hij in Irak gevangengenomen werd. McNab ontving na zijn vrijlating de Distinguished Conduct Medal voor zijn deelname aan deze missie. Voor een eerdere missie in Noord Ierland in 1979 ontving hij reeds de Military Medal. Chris Ryan was eveneens lid van de Bravo Two Zero missie en de enige die wist te ontsnappen uit Irak.

Meer over Andy McNab

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Oorlog

Pseudoniem (van): Steven Billy Mitchell

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Machtsspel - Whatever it takes

Boy Soldier

 1. De jonge soldaat - Boy soldier
 2. Vergelding - Payback
 3. De wreker - Avenger
 4. Meltdown - Meltdown

Dave Henley

 1. De Afghanistan missie - War torn
 2. Het Taliban offensief - Battle lines

Nick Stone

 1. Total control - Remote control
 2. Crisis four - Crisis four
 3. De huurling - Firewall
 4. De sluipschutter - Last light
 5. Dag van bevrijding - Liberation day
 6. Dag van terreur - Dark winter
 7. Dag van geweld - Deep black
 8. Agressor - Agressor
 9. Terugslag - Recoil
 10. Kruisvuur - Crossfire
 11. De verrader - Brute force
 12. Oorlogswond - Exit wound
 13. Nul uur - Zero hour
 14. Epicentrum - Dead centre
 15. Doodse stilte - Silencer
 16. De hoogste prijs - For valour
 17. Explosiegevaar - Detonator
 18. Koud bloed - Cold blood
 19. In de vuurlinie - Line of fire

Tom Buckingham

 1. Alarmfase rood - Red notice
 2. Brandhaard - Fortress
 3. Noodtoestand - State of emergency

Non-Fictie

 • Bravo Two Zero - Bravo Two Zero
 • De goede psychopaat - The good psychopath's guide to success
 • Onbreekbare eenheid - Seven Troop
 • SAS-commando - Immediate action
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtMachtsspel

Als je uit bent op wraak, kun je maar beter twee graven delven...

James Mercers familie is financieel aan de rand van de afgrond geraakt door de praktijken van de banken waarin zij hun vertrouwen hadden gesteld. Mercer pikt dit niet en zet alles op alles om het verdwenen kapitaal tot op de laatste cent terug te halen. Op wat voor manier dan ook.

Maar zijn kruistocht zet kwaad bloed bij zijn slachtoffers - de mensen achter de schermen, de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Terwijl Mercer een crew samenstelt voor een allerlaatste diefstal, de klus die het tij voor zijn familie definitief zal doen keren, sluit langzaam maar zeker het net zich rondom hem.

Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Whatever it takes
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400512634
Ebook: 9789044979411
Uitgever: Bruna

Boy SoldierDe jonge soldaat
Danny Watts, 17, droomt ervan soldaat te worden. Maar die droom wordt vernietigd als hij hoort dat zijn grootvader, SAS-held Fergus Watts, zijn land heeft verraden. Fergus zou geld hebben gekregen van de Colombiaanse drugskartels.

Dan ontdekt Danny dat zijn grootvader niet dood is, maar ergens in het geheim leeft. Danny is vastbesloten de man te vinden die zijn leven heeft geruïneerd. Maar hoe kan hij iemand opsporen die getraind is om uit de handen van zijn vijanden te blijven, een expert in bewaking en het uitvoeren van geheime operaties?

* Geschreven door Andy McNab en Robert Rigby.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Boy soldier
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044315745
Uitgever: The House of Books
Vergelding
De kranten brengen de aanval op het hart van het Britse parlement met schreeuwende koppen. Terwijl de hulpdiensten de gewonden en stervenden helpen, is er slechts één vraag: wie heeft deze verschrikkelijke daad op zijn geweten?

In Zuid-Spanje leven de zeventienjarige Danny en zijn grootvader, de voormalige explosieven-expert van de SAS, Fergus Watts, undercover. De kleinste fout kan hun verblijfplaats verraden aan de meedogenloze moordenaars die hen op het spoor zijn.

Al snel zijn Danny en Fergus weer op de vlucht, terwijl hun vijanden hen op de hielen zitten. Met behulp van whizz-kid Elena zijn ze vastbesloten een eind te maken aan de nachtmerrie. Terug in Engeland escaleert de golf van geweld...

* Geschreven door Andy McNab en Robert Rigby.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Payback
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044319170
Uitgever: The House of Books
De wreker
Ze laten een spoor na van dood en vernietiging: de Engelen des Doods, kwetsbare tieners die zich met explosieven omgorden en zich opblazen. Danny en zijn vriendin Elena werken voor de Firma en ze proberen wanhopig Black Star op te sporen, het gewetenloze brein achter de bommenterreur.

Ondanks heftige bezwaren van zijn grootvader, voormalig explosievenexpert van de SAS Fergus Watts, storten Danny en zijn vriendin Elena zich in een undercoveroperatie om Black Star te vinden en te vernietigen.

Als het spoor hen naar New York voert, zuigt de meester van bedrog en misleiding de tieners in een draaikolk van toenemende spanning als hij probeert wraak te nemen op de wereld...

* Geschreven door Andy McNab en Robert Rigby.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Avenger
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044321456
Uitgever: The House of Books
Meltdown
Een afschuwelijke nieuwe drug dreigt de maatschappij te ontwrichten: wie zit hierachter? De Britse geheime diensten moeten dat zien uit te vinden vóór het middel een wereldwijde bedreiging kan vormen.

Als er bij hun afgelegen schuilplaats in het Canadese merengebied een terreinwagen arriveert, worden de achttienjarige Danny en zijn opa, de voormalige SAS-held Fergus Watts, opnieuw meegezogen in een levensgevaarlijke undercoveroperatie en een race tegen de tijd.

Terwijl Danny en Fergus het spoor van vernielingen volgen, aangericht in clubs in Manchester maar ook in Spanje en Duitsland, ontdekken ze dat iemand hen nauwlettend in de gaten houdt. Het mondt uit in een strijd tot de dood erop volgt...

* Geschreven door Andy McNab en Robert Rigby.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Meltdown
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044323962
Uitgever: The House of Books

Dave HenleyDe Afghanistan missie
Vandaag zou wel eens de laatste dag van mijn leven kunnen zijn...

Sergeant Dave Henley is met het 1ste peloton van R-compagnie op missie in de provincie Helmand in Afghanistan. De nog onervaren militairen gaan het gevecht aan met een vijand die meestal ongrijpbaar is en onverwachts toeslaat met bermbommen en hinderlagen. Geconfronteerd met de keiharde realiteit van een oorlog die door de politiek als opbouwmissie wordt bestempeld, groeien de groentjes uit tot een hechte eenheid.

Vanaf vandaag moet ik de rest van mijn leven alleen verder...

Jenny Henley woont vlakbij de andere echtgenotes en vriendinnen van de militairen van het 1ste peloton. Elke dag wachten de vrouwen, die een diepe band met elkaar opbouwen, in angst op dat ene bericht dat ze nooit hopen te krijgen: dat hun man gewond is geraakt of gesneuveld. Maar wat is zo'n leven eigenlijk waard als de man van wie je dacht dat hij van je hield, vrijwillig zijn leven op het spel zet? Als hij de trouw aan zijn eenheid belangrijker vindt dan jullie toekomst samen?

Terwijl de Taliban de druk opvoert, nemen de spanningen thuis toe. Het is een kwestie van tijd totdat dit conflict escaleert...

* Geschreven door Andy McNab en Kym Jordan (aka Liz Rigbey).
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: War torn
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022997598
Ebook: 9789044964752
Uitgever: Bruna
Het Taliban offensief
Slachtoffers van een oorlog vindt je niet alleen op het slagveld...

 Thuiskomen na een oorlog is nooit eenvoudig. Dat ontdekken sergeant Dave Henley en zijn peloton wanneer ze terugkeren van hun missie in Afghanistan. Het verschil tussen het dagelijkse bestaan thuis en de strijd op het slagveld is groot, voor iedereen. Wanneer de mannen onverwachts worden opgeroepen om naar Helmand terug te keren, is de opluchting bij hen dan ook groot. Maar voor hun echtgenotes, vrienden en familie betekent het plotselinge vertrek het vooruitzicht van elke dag opnieuw moeten leven in angst.

Voor alle betrokkenen breekt een gevaarlijke tijd aan. Daves peloton moet een Amerikaans team beschermen dat tot taak heeft de opiumoogst te vernietigen. Het is een nieuw soort missie waarbij hun overlevingstechnieken dagelijks op de proef worden gesteld. Maar ook de levens van de vrouwen thuis kunnen net zo makkelijk kapot worden gemaakt: een verkeerd geïnterpreteerde blik leidt algauw tot een misverstand en een levensgevaarlijke roddel is geboren...

* Geschreven door Andy McNab en Kym Jordan (aka Liz Rigbey).
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Battle lines
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022997338
Ebook: 9789044960068
Uitgever: Bruna

Nick StoneTotal control
Nadat Nick Stone in de jaren tachtig betrokken raakte bij een levensgevaarlijke schietpartij met drie IRA-terroristen in Gibraltar, heeft hij de Special Air Service verlaten. Nu is hij werkzaam voor de Britse geheime dienst.

Stone hoort van zijn oude vriend en voormalig SAS-collega Kev Brown dat hij belangrijke, geheime informatie heeft over de operatie in Gibraltar. Als Stone vlak daarna bij het huis van zijn vriend aankomt, treft hij het hele gezin Brown vermoord aan.

Alleen het oudste dochtertje heeft zich kunnen verstoppen en heeft de bloedige aanslag overleefd. Stone vlucht met de zevenjarige Kelly van de plaats van het onheil en merkt al snel dat ze worden gevolgd.

Maar Stone is een meester in zijn vak, vindingrijk en keihard. Terwijl Stone met de dappere Kelly de ene na de andere hinderlaag moet zien te ontwijken, probeert hij uit te zoeken wie het op Brown gemunt heeft.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Remote control
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044982701
Ebook: 9789044970432
Uitgever: Bruna
Crisis four
Nick Stone is een harde, maar rechtvaardige ex-SAS soldaat, die door de Britse geheime dienst wordt ingezet bij levensgevaarlijke militaire undercoveroperaties.

Sarah Greenwood is een aantrekkelijke intelligente vrouw, goed getraind en zwaar bewapend. Met haar was Stone in het verleden betrokken bij een operatie in Syrië, waarbij ze in een hinderlaag liepen. Nu verdenkt de geheime dienst Sarah ervan te werken voor een terroristische organisatie.

Stone krijgt de opdracht haar te vinden. Stone's missie leidt hem dwars door de Verenigde Staten. Is deze mysterieuze vrouw - de enige die Stone ooit dichtbij heeft laten komen - degene die ze beweert te zijn? En als hij haar verhaal zou geloven, wie zijn dan zijn werkelijke vijanden?

Een zenuwslopende klopjacht loopt uit op een bloedstollende confrontatie in het hart van de Verenigde Staten; een weergaloze climax die je nog lang zal bijblijven.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Crisis four
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789400503953
Uitgever: Bruna
De huurling
'De Russen waren serieuze spelers. Als de zaken niet volgens plan verliepen, zei Sergei, had ik geluk als ik in de hotellobby werd doodgeschoten. Als ze me gevangennamen, zou op een verafgelegen stuk braakliggend land mijn buik worden opengesneden.'

Helsinki, december 1999. Nick Stone, ex-SAS Special Forces, nu lid van de Engelse geheime dienst, krijgt een lucratieve, freelance opdracht aangeboden: het ontvoeren van een maffiabaas en deze afleveren in St Petersburg.

Stone komt in aanraking met de grimmige onderwereld van de voormalige Sovjetrepubliek Estland, waar onbekende misdadigers het bitterkoude landschap onveilig maken. Het duurt niet lang of Nick Stone ziet zich omringt door genadeloze vijanden.

Want Rusland heeft een grootscheeps cyber-spionageoffensief ingezet, waardoor men in staat is in te breken op Echelon, één van de meest geheime operaties van het westen. Stone moet de plannen van de Russen dwarsbomen.

Maar de maffia wacht, in afwachting van de Amerikaanse inlichtingendienst af, en heeft zijn eigen huiveringwekkende, nietsontziende oplossing in petto.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Firewall
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789046114698
Ebook: 9789044969153
Uitgever: Bruna
De sluipschutter
Wanneer geheim agent Nick Stone in Londen plotseling een moordaanslag afbreekt als hij beseft wie het doelwit is, stellen zijn opdrachtgevers hem een huiveringwekkend ultimatum. Hij moet naar Panama vliegen en het karwei afmaken, anders wordt Kelly, het elfjarige weeskind dat aan zijn voogdij is toevertrouwd, vermoord.

Op ieder ander moment van zijn leven zou deze klus een fluitje van een cent zijn voor een man met Stones bekwaamheden en ervaring. Maar Stone zit in de problemen: hij moet eerst een hartverscheurende beslissing nemen over Kelly's toekomst. Tegen de tijd dat hij in Panama aankomt, staat hij flink onder druk.

In de broeierige jungle van Midden-Amerika bereidt Stone zich voor op het uitvoeren van zijn opdracht, waarbij hij wordt geholpen door Aaron en Carrie, twee wetenschappers in dienst van de CIA.

Al spoedig merkt hij dat in Panama niets is wat het lijkt en het duurt niet lang of hij bevindt zich in het hart van een dodelijke samenzwering van Colombiaanse guerrilla's, de Amerikaanse regering en Chinese big business. En voor Stone het weet staan er honderden onschuldige levens op het spel...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Last light
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789046114162
Ebook: 9789044969078
Uitgever: Bruna
Dag van bevrijding
November 2001. Een Zodiac rubberboot maakt zich vlak voor de Noord-Afrikaanse kust los van een onderzeeër.

De laatste klus voor CIA-agent Nick Stone lijkt niet al te moeilijk voor een man met zijn specifieke vaardigheden. Zijn opdracht? Infiltreren in het gewelddadige Algerije om er een zakenman te liquideren die gespecialiseerd is in het witwassen van geld.

Nick Stone komt midden in een uiterst smerige oorlog terecht. Uiteindelijk wordt hij geconfronteerd met het meest uitzichtloze dilemma waarvoor hij ooit is gesteld...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Liberation day
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789400505056
Ebook: 9789044973181
Uitgever: Bruna


Dag van terreur
Na Pakistan houdt de hoogste concentratie al-Qaida-activisten zich schuil in Zuidoost-Azië. Daar komen de superieuren van Nick Stone de plannen voor een terreurdaad op het spoor waarbij de nachtmerrie van de elfde september in het niet zal vallen.

Stone wordt door de CIA naar Maleisië gestuurd om er een biochemicus uit de weg te ruimen. Maakt zijn missie deel uit van de strijd tegen Bin Laden?

Nadat het doelwit is geneutraliseerd, keert Stone terug naar de Verenigde Staten en een veelheid aan persoonlijke problemen.

Maar Stone heeft een doomsday-scenario in werking gezet tegen de bevolking van New York, Londen en Berlijn. Hij wordt geconfronteerd met een afgrijselijke ruil: het leven van iemand van wie hij houdt, tegen dat van miljoenen mensen die hij niet eens kent...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Dark winter
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044311389
Uitgever: The House of Books
Dag van geweld
De toekomst van Nick Stone ziet er somber uit. De enige persoon van wie hij ooit heeft gehouden is dood.

Tot een toevallige ontmoeting met een man die hij tien jaar geleden het leven heeft gered, Stone een reddingslijn lijkt toe te werpen. Maar in de door kogels en bommen geteisterde straten van Bagdad doen tweede kansen zich nauwelijks voor.

Te laat beseft Stone dat hij als aas wordt gebruikt - om een man zover te krijgen dat hij zich blootgeeft. Een man van wie hij denkt dat die nog voor redding kan zorgen, hoewel de duistere krachten van het Westen er niet voor zullen terugdeinzen hem te vernietigen...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Deep black
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044313901
Uitgever: The House of Books
Agressor
Voormalig geheim agent Nick Stone lijkt een zorgeloos leven te leiden als hij met zijn camper door Australië toert; een surfplank op het dak van zijn auto, een vrijevalparachute in de kofferbak, en naast hem een beeldschone jonge vrouw, een backpacker.

Maar als Nick op het nieuws ziet hoe er bij een terroristische actie vrouwen en kinderen worden afgeslacht, komen lang onderdrukte herinneringen bij hem boven. Nick weet dat hij alles op het spel moet zetten om een lang uitstaande schuld in te lossen.

Terwijl de gebeurtenissen zich in de drukke straten van het moderne Istanbul en de stoffige dorpjes van Georgië ontvouwen, merkt Nick dat hij opnieuw is terechtgekomen in de duistere, clandestiene wereld waarvan hij dacht dat hij die achter zich had gelaten. Een wereld in de greep van anonieme vijanden die zich in de schaduw ophouden en die steeds weer proberen de machtscentra in hun greep te krijgen...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Agressor
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044316698
Uitgever: The House of Books
Terugslag
Terwijl ex-Special Forces-soldaat Nick Stone in Zwitserland herstelt na een klus die het leven kostte aan een van zijn beste vrienden, denkt hij aan nog maar twee dingen: zijn vriendin Silky vragen met hem te trouwen en een rustiger leven leiden. Maar als zijn nieuwe liefde niet komt opdagen is Nick gedwongen opnieuw in actie te komen.

Het spoor leidt naar Afrika, naar de verschrikkingen van een smerige Congo-oorlog - waarbij Stone wordt geconfronteerd met zijn verleden. Hij voelt zich opnieuw overgeleverd aan een duistere, keiharde wereld die hij dacht achter zich te hebben gelaten.

Stones schijnbaar simpele zoektocht wordt een reis naar het hart van een huiveringwekkende samenzwering, waarvan hij en zijn nagejaagde prooi onbewust de sleutel bezitten...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Recoil
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044319729
Uitgever: The House of Books
Kruisvuur
Als voormalig geheim agent Nick Stone als lijfwacht optreedt voor een televisieploeg in het door oorlog verscheurde Basra, wordt hij tijdens een aanval van de rebellen bijna doodgeschoten. Alleen het snelle optreden van een journalist redt hem het leven.

Als de verslaggever enkele uren later verdwijnt - naar alle waarschijnlijkheid ontvoerd - krijgt Stone het verzoek van de inlichtingendienst naar hem op zoek te gaan. Het spoor leidt van Irak naar Londen en Dublin, en uiteindelijk naar Kabul - de gewelddadige stad waar regeringen, terrorisme en big business onverbiddelijk met elkaar in botsing komen.

En dit is nog maar het begin van Stones nachtmerrie - want de jager is plotseling prooi geworden en verwikkeld in een adembenemende race tegen de tijd...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Crossfire
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044322255
Uitgever: The House of Books


De verrader
Buiten de kust van Spanje wordt een vrachtschip boordevol wapens en munitie - genoeg om een oorlog mee te beginnen - door de autoriteiten in beslag genomen.

Twintig jaar later is een onbekende agressor van plan om degenen die verantwoordelijk waren voor het verraad een voor een te elimineren. En Nick Stone - ex-SAS, keihard, vindingrijk, meedogenloos, tot het uiterste getraind - is de volgende op de lijst van de moordenaar.

De lont gaat in het kruitvat... en Stone begint aan zijn uitdagendste missie ooit: een zoektocht die hem over twee continenten voert. Maar eerst moet hij een man vinden die misschien meer weet over de huidige dreiging. Daarbij raakt hij steeds meer verwikkeld in een dodelijk net van verraad...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Brute force
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044325331
Uitgever: The House of Books
Oorlogswond
Drieduizend kilo goud van Saddam Hoessein stelen uit een onbewaakt magazijn in Dubai - voor twee van Nick Stones trouwste ex-SAS-kameraden zou het de perfecte, slachtofferloze misdaad zijn geweest. Maar ze werden verraden...

Door toedoen van een terrorist loopt de overval uit de hand, met dodelijk gevolg. Alleen ex-commando Nick Stone zélf kan de moordenaar van zijn vrienden identificeren en hem opsporen. Geholpen door een mooie Russische journaliste besluit Stone om stukje voor stukje de puzzel bij elkaar te leggen.

In zijn zoektocht naar wraak, die hem onder andere naar Iran voert, raakt hij verstrikt in een sinister complot waarin hij onbedoeld een sleutelrol blijkt te spelen.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Exit wound
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022999332
Ebook: 9789044964851
Uitgever: Bruna
Nul uur
Op 5 september 2007 bombardeerden Israëlische vliegtuigen een militaire basis in het noordoosten van Syrië. De Syrische radar, waarvan aangenomen werd dat hij state-of-the-art was, faalde om de basis voor deze inkomende aanval te waarschuwen. Niemand - behalve de agressors en de fabrikant - wist dat er microprocessoren in verwerkt zaten met een op afstand bedienbare vernietigingsschakelaar.

In april 2010 zijn Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten vastbesloten dezelfde schakelaars te verstoppen in het nucleaire arsenaal van Iran, dat volop in ontwikkeling is. Ze weten dat de man die daarvoor verantwoordelijk is één zwakte heeft: zijn tienerdochter. Alleen wordt zij al tien dagen vermist...

Ex-SAS-soldaat Nick Stone wordt naar de republiek Moldavië uitgezonden om haar te vinden, tegen elke prijs. Maar hij heeft een andere agenda. Een fatale tumor bedreigt zijn lichaam van binnenuit. Hij is letterlijk een man die niets mee te verliezen heeft - behalve zijn leven.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Zero hour
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022997321
Ebook: 9789044964950
Uitgever: Bruna
Epicentrum
Tussen de puinhopen van de verwoestende tsunami die Atjeh heeft getroffen, is Nick Stone - die als reddingswerker undercover is - op zoek naar bewijsmateriaal van illegale dumpingen van chemisch afval. Plotseling worden Stone en zijn team aangevallen en tijdens het gevecht dat volgt, valt een dode. Vlak voordat de man sterft doet Stone hem een belofte: een belofte die hij jaren later nog niet vergeten is.

Zes jaar later wordt de zoon van een Russische oligarch samen met zijn moeder ontvoerd van een luxe jacht in de Seychellen. Er is maar één iemand die in staat wordt geacht hem terug te vinden en veilig thuis te brengen: Nick Stone. Het is de gevaarlijkste en meest complexe missie uit Stones leven.

Van de pleisterplaatsen voor de rijken in de Alpen naar de door gewetenloze war lords beheerste wereld van het door oorlog verscheurde Somalië - Stone komt terecht in een wereld waarin piraterij, afpersing en verraad schuilgaan achter nietsontziende ambitie. En wat begon als een bevrijdingsmissie, verandert onherroepelijk in een wraakactie...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Dead centre
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400501171
Ebook: 9789044967340
Uitgever: Bruna
Doodse stilte
In 1993 is Nick Stone samen met een team specialisten wekenlang undercover in Bogota en de jungle van Colombia. Zijn missie: het opsporen van de meest beruchte drugslord ter wereld en hem elimineren. Maar om het fatale schot te lossen moet Stone zó dicht bij het doelwit komen dat hij zal worden herkend. Een risico dat hij durft te nemen, want alleen de man die op het punt staat te sterven zal zijn gezicht zien. Of toch niet...

Twintig jaar later leeft Stone een teruggetrokken bestaan in Moskou, samen met Anna en hun zoontje. Wanneer zijn zoontje ernstig ziek wordt en de dokter die hem kan redden wordt bedreigd, ziet hij zich gedwongen zijn oude beroep weer op te pakken. Het spoor leidt hem naar Hongkong, waar de Triades de dienst uitmaken, en verder: naar een wereld die hij dacht voorgoed achter zich te hebben gelaten.

Zijn vijand beschikt over een privéleger en een ruim arsenaal aan wapens. Maar Nick Stone heeft meer dan twintig jaar ervaring in elke vorm van oorlogvoering mogelijk. En meer dan ooit is hij vastbesloten om het gevecht te winnen, voor Anna en zijn zoontje...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Silencer
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400502291
Ebook: 9789044969290
Uitgever: Bruna


De hoogste prijs
Een jonge soldaat wordt door het hoofd geschoten in het beruchte Killing House van het Regiment. Nick Stone is de aangewezen persoon om in deze zaak te duiken: door zijn inzicht in de gang van zaken bij de Special Forces kan Stone in het geheim voor hen opereren.

Maar nog geen achtenveertig uur later brengt een tweede dode hem recht in de vuurlinie... én in het vizier van een onbekende huurmoordenaar, die ten koste van alles zijn geheim wil bewaren. Een geheim dat een wig zal drijven in het hart van de organisatie waarvoor de eigenzinnige Stone het grootste deel van zijn leven heeft gevochten.

Terwijl de tijd begint te dringen, reist hij dwars door Europa in een steeds wanhopiger poging de waarheid te ontdekken. En die lijkt zijn oorsprong te hebben in Afghanistan, waar een jonge soldaat nog elke dag wordt achtervolgd door de kreten van zijn maat die levend door de taliban is gevild...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: For valour
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505513
Ebook: 9789044973419
Uitgever: Bruna
Explosiegevaar
Op een afgelegen Alpenpas wordt een dodelijke kogel afgevuurd door een sluipschutter, terwijl in het duistere hart van het Russische rijk een strijd op leven en dood woedt.

Wat begon als een eenvoudige beveiligingsopdracht, loopt uit op de gevaarlijkste missie uit Nick Stones carrière. Met de politie uit drie verschillende landen op zijn hielen, opent hij de jacht op een groep mannen die voor niets terugdeinzen om hun belang veilig te stellen.

Want terwijl de westerse wereld in de greep is van een ongrijpbare terrorist en het dodental oploopt, zint Nick Stone op wraak.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Detonator
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400506398
Ebook: 9789044973990
Uitgever: Bruna
Koud bloed
Het leek in eerste instantie een eenvoudige klus: een groep veteranen begeleiden tijdens een expeditie naar de Noordpool. Maar wanneer het gezelschap wordt geconfronteerd met een groep zwaarbewapende mannen aan boord van een enorme ijsbreker - zogenaamd de Amerikaanse marine - komt Nick Stone erachter dat niet iedereen in het gezelschap is wie hij zeg dat hij is.

Dan valt de eerste dode, al snel gevolgd door een volgende en Stone beseft dat één van de expeditieleden een moordenaar is. Niet alleen dat, de expeditie blijkt een heel ander doel te hebben dan Stone was verteld en een internationale crisis staat op het punt van uitbreken...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Cold blood
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400508194
Ebook: 9789044976007
Uitgever: Bruna
In de vuurlinie
Nick Stone zit zonder geld. Wanneer het hoofd van een geheime eenheid binnen de CIA hem een klus aanbiedt die hem in een klap van zijn financiële zorgen zal verlossen, hapt hij dan ook meteen toe. Samen met drie oude kameraden reist hij af naar Estland voor een simpele missie: het ontvoeren van een jonge hacker.

Maar heel snel lopen de zaken volledig uit de hand en Stone beseft dat het team midden in een complot is terechtgekomen om de NAVO te destabiliseren. Een complot dat duizenden onschuldige levens zal kosten,,,

Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Line of fire
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400509191
Ebook: 9789044976601
Uitgever: Bruna

Tom Buckingham

Alarmfase rood
Wat terrorismebestrijders al jarenlang vreesden, wordt werkelijkheid. De Eurostar van Londen naar Parijs wordt in de tunnel onder het Kanaal plotseling tot stilstand gebracht en de meer dan vierhonderd passagiers worden gegijzeld door Russische terroristen. Maar aan boord bevindt zich één passagier met wie niemand rekening had gehouden: sergeant Tom Buckingham van de SAS.

Buckingham is gewond geraakt en staat er helemaal alleen voor, maar hij weet zich schuil te houden voor de terroristen. Hoewel hij tegenover een zwaar bewapende overmacht staat, beseffen zijn superieuren in Londen dat Buckingham hun enige kans is om de passagiers levend uit de trein te krijgen. De spanning in de trein neemt met de minuut toe, net als in de Londense achterkamertjes waar de politieke en militaire top moet beslissen over leven en dood.

En terwijl elitetroepen van de SAS zich voorbereiden op een mogelijk allesbepalende aanval, moet Tom Buckingham het hoofd zien koel te houden. Om zelf te overleven. Om de passagiers veilig van boord te krijgen. En om het leven van één passagier in het bijzonder te redden...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Red notice
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400502130
Ebook: 9789044969085
Uitgever: Bruna
Brandhaard
Wanneer sergeant Tom Buckingham van de SAS in Afghanistan een verrader uitschakelt, komt hij in de problemen. In plaats van te worden geprezen, krijgt hij de schuld voor het incident in de schoenen geschoven en moet hij het regiment verlaten.

Verbitterd en gedesillusioneerd keert hij terug naar huis, waar hij wordt ingehuurd door de charismatische miljonair Vernon Rolt. Rolt heeft geld en macht, politieke ambities en een niet bij iedereen even populaire agenda. En met rellen in de straten van Groot-Brittannië, de regering in totale verwarring en een staatsbezoek van de Amerikaanse president voor de deur, is het het perfecte moment om een machtsgreep te doen.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Fortress
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505049
Ebook: 9789044973174
Uitgever: Bruna
Noodtoestand
Terwijl teruggekeerde jihadisten een steeds grotere dreiging vormen en er grote onrust heerst onder de bevolking, staat in Groot-Brittannië een nieuwe politiek leider op. De populist Vernon Holt belooft een streng antiterreurbeleid te voeren en keihard op te treden tegen etnische minderheden die naar geweld grijpen. Hij wint de verkiezingen, maar maakt ook veel vijanden.

Tom Buckingham - ex-SAS, tegenwoordig in dienst bij MI5 - gaat undercover om een aanslag van voormalige militairen op Holt te voorkomen. Tegelijkertijd moet hij zien uit te vinden wat oligarch Oleg Umarov, afkomstig uit de Krim, als financier van Holt van plan is. Hij doet een ontdekking die het politieke landschap van Europa voorgoed zal veranderen...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: State of emergency
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400506381
Ebook: 9789044973983
Uitgever: Bruna

Non-Fictie

Bravo Two Zero
'Ik zal je vertellen wie de SCUD's vernietigde - het was de Britse SAS. Zij waren geweldig.'
- John Major, Britse premier, mei 1991 -

In de nacht van 22 januari 1991 infiltreerde een acht man sterke patrouille van de Engelse Special Air Service de vijandelijke Iraakse linies.

Hun geheime missie: sabotage van de vitale communicatielijn tussen Bagdad en noordwestelijk Irak; en het opsporen en vernietigen van de mobiele SCUD-raketinstallaties, voordat Saddam erin zou slagen Israël bij de oorlog te betrekken.

Hun zendcode: Bravo Two Zero.

De missie was een succes - maar de prijs was hoog...

Bravo Two Zero - een van de meest riskante en meest geheime operaties van de Golfoorlog nu onthuld. Een waar gebeurd oorlogsverhaal van bovenmenselijke moed en uithoudingsvermogen, dat weinigen ooit zullen vergeten.
Bravo Two Zero - 1999
Regisseur: Tom Clegg
Cast: Sean Bean, Steve Nicolson, Rick Warden, e.a.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Bravo Two Zero
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026973284
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De goede psychopaat
Wat is een goede psychopaat? En hoe kan het leren denken als een psychopaat je vooruithelpen?

Professor Kevin Dutton bestudeert al zijn hele carrière psychopaten. Toen hij SAS-held Andy McNab tijdens een onderzoeksproject ontmoette, deed hij een verrassende ontdekking. McNab is een gediagnosticeerd psychopaat, maar wel een goede psychopaat. In tegenstelling tot een slechte psychopaat is hij in staat om bepaalde eigenschappen, zoals meedogenloosheid, onbevreesdheid, geweten en empathie, te versterken of te onderdrukken. Zo haalt hij het beste uit zichzelf - en anderen - in allerlei verschillende situaties.

De bijzondere ervaringen van McNab en de expertise van Dutton laten zien hoe een psychopaat denkt en wat dat voor ons kan betekenen. Wat willen we werkelijk in dit leven en hoe kunnen we kwaliteiten als charme, rust onder druk, zelfvertrouwen en moed ontwikkelen en gebruiken om te krijgen wat we willen?

De goede psychopaat is een uniek en vermakelijk handboek dat je de weg wijst naar zelfontplooiing in zowel je privéleven als je carrière.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: The good psychopath's guide to success
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789400505308
Ebook: 9789044973327
Uitgever: De Arbeiderspers / Bruna
Onbreekbare eenheid
In 1983 wordt Andy McNab ingedeeld in het B-Squadron, een van de vier Sabre Squadrons van de SAS. Als groentje voegt hij zich in de Maleisische jungle bij een bijzondere groep, waar hij tien jaar lang lief en leed mee zal delen.

In Onbreekbare eenheid vertelt hij over nooit onthulde geheime operaties, hartverscheurende menselijke drama's en de onbreekbare band die tussen mannen ontstond. Door hetgeen ze meemaakten, kwamen ze dichtbij hun breekpunt. En soms gingen ze er zelfs overheen...
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Seven Troop
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022997079
Ebook: 9789044963854
Uitgever: Bruna
SAS-commando
De jonge Andy McNab heeft er alles voor over om bij de SAS te komen, `s werelds best getrainde en efficiëntste commando-eenheid.

Na een uitzonderlijk zware selectieprocedure treedt hij toe tot het 22ste SAS-regiment, waarin hij negen jaar lang op vijf verschillende werelddelen zal opereren.

Met grimmige humor en meeslepende, vaak gruwelijke details biedt McNab een onthullende, angstaanjagende kijk achter de schermen van zijn gewelddadige wereld.

SAS-Commando is in Engeland vóór de verschijning een tijd lang verboden geweest omdat het een potentiële bedreiging voor de nationale veiligheid zou vormen. Na publicatie steeg het boek onmiddellijk naar de bovenste plaats van de bestsellerlijsten.
Schrijver: Andy McNab
Oorspronkelijke titel: Immediate action
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026974205
Uitgever: Van Holkema & Warendorf