Boekenplank:
Kies

Boeken van Deborah Levy

Deborah Levy is opgegroeid in Engeland waar ze studeerde aan het Darlington College of Arts dat ze echter verliet om toneelstukken te gaan schrijven. Diverse van haar toneelstukken werden opgevoerd door de Royal Shakespeare Company.

Meer over Deborah Levy

Genre: Roman

Geboren: 1959

Zuid-Afrika

Overzicht

  • De man die alles zag - The man who saw everything
  • Terug naar huis - Swimming home
  • Warme melk - Hot milk

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De man die alles zag

In 1989 wordt Saul Adler aangereden op Abbey Road. Er is niets aan de hand. De jonge, beeldschone historicus kan zich gewoon nog laten fotograferen op de plek van de beroemde Beatlesplaat door zijn vriendin, kunststudente Jennifer Moreau, zoals ze van plan waren. Nog dezelfde dag maakt zij het uit en vertrekt Saul voor onderzoek naar communistisch Oost-Berlijn, waar hij mensen ontmoet die hem zijn leven lang zullen bijblijven.

In 2016 wordt Saul Adler aangereden op Abbey Road. Hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In de dagen die volgen is hij maar nauwelijks bij bewustzijn. Oude herinneringen dringen zich op, mensen verzamelen zich rond zijn bed. Jennifer Moreau is erbij, maar er ontbreekt ook iemand.

De man die alles zag zweeft tussen tijdzones, tussen liefdes, tussen het oude en nieuwe Europa en onderzoekt de blinde vlekken die kunnen ontstaan als we geconfronteerd worden met de geschiedenis, die van de wereld en die van onszelf.

Schrijver: Deborah Levy
Oorspronkelijke titel: The man who saw everything
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044542691
Uitgever: De Geus
Terug naar huis

De beroemde Britse dichter Joe Jacobs brengt de zomer samen met zijn vrouw Isabel, die oorlogsverslaggeefster is, en hun dochter Nina door in een vakantievilla in Frankrijk. Een bevriend stel, Laura en Mitchell, voegt zich bij hen. Er is een zwembad in de tuin, een hippieachtige klusjesman loopt continu rond en op het balkon van een aangrenzende woning slaat de buurvrouw een en ander argwanend gade. Aan onderlinge spanningen ontbreekt het allerminst.

Katalysator in het geheel vormt Kitty, een jonge vrouw die naakt in het zwembad wordt aangetroffen. Dood, lijkt het. Een boekingsfoutje, blijkt het. Ze laten haar blijven.

De prachtige Franse zomer komt in schril contrast te staan met wat de villabewoners doormaken.

Schrijver: Deborah Levy
Oorspronkelijke titel: Swimming home
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789056724771
Uitgever: Signatuur
Warme melk

De net afgestudeerde Sofia probeert al jaren te ontdekken wat voor mysterieuze ziekte haar verlamde moeder heeft. Zeurderig en hulpbehoevend als ze is, is haar moeder haar een blok aan het been. Aan de andere kant is het voor de onzekere, twijfelachtige Sofia ook wel fijn dat ze door de situatie niet echt over haar eigen toekomst hoeft na te denken.

Wanneer ze een peperdure wonderdokter op het spoor komt, reizen moeder en dochter af naar zijn kliniek in een blakerend stadje aan de Zuid-Spaanse kust. Het wordt een zomer waarin alles verandert.

Schrijver: Deborah Levy
Oorspronkelijke titel: Hot milk
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044538847
Uitgever: De Geus
Gerelateerde schrijvers