Boekenplank:
Kies

Boeken van Sarah Ash

Meer over Sarah Ash

Genre: Fantasy / SF

Website: Sarah Ash


De tranen van Artamon / The tears of Artamon

  1. Heer van sneeuw en schaduw - Lord of snow and shadows
  2. De IJzeren toren - Prisoner of the Ironsea Tower
  3. De slangenpoort - Children of the Serpent Gate
De tranen van Artamon / The tears of Artamon

gedetailleerd overzicht

De tranen van Artamon / The tears of ArtamonHeer van sneeuw en schaduw
Drie koninkrijken. Eén man. Een lotsbestemming geschreven in bloed.
Gavril is een jonge schilder die zijn kost verdient met het maken van portretten van de adellijke heren en dames in Muscobar. Hij weet echter niet dat hij zelf ook koninklijk bloed in zijn aderen heeft: zijn vader is Volkh, koning van Azhkendir in het koude noorden. Als zijn vader wordt vermoord, wordt Gavril door diens handlangers meegevoerd naar Azhkendir.
Wanneer hij tegen zijn zin de troon bestijgt, ontdekt hij dat hij een vreemde eigenschap van zijn vader heeft geërfd: bij gevaar verandert hij in een machtige draak-demon. Bij elke transformatie raakt hij echter een stukje van zichzelf kwijt.
Hij wordt gedwongen zijn krachten te gebruiken, want Azhkendir wordt bedreigd door Eugene, de prins van Tielen, die ervan droomt de stichter van een nieuw keizerrijk te zijn. Hij is uit op de verovering van Azhkendir en Muscobar, en met de machtige technomagische wapens die hij ter beschikking heeft, lijkt hij onoverwinnelijk.
Gavril staat voor een haast onmogelijke taak: om prins Eugene te kunnen weerstaan moet hij de moordenaar van zijn vader vinden en de bittere rivaliteit tussen zijn baronnen ombuigen in een eensgezind verzet tegen de vijand – voordat de demon in hem te machtig wordt...
Schrijver: Sarah Ash
Oorspronkelijke titel: Lord of snow and shadows
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-4496-6
Uitgever: Mynx
De IJzeren toren
Drie koninkrijken. Eén man. Een lotsbestemming geschreven in bloed.
Het is Gavril Nagarian eindelijk gelukt de drakendemon uit zichzelf te verdrijven, maar hiermee zijn ook Gavrils bovennatuurlijke krachten voorgoed verdwenen. En hij beseft dat voor deze overwinning nóg een prijs betaald moet worden: hij heeft zijn volk verraden en hen overgeleverd aan de vijand.
De overwinnaar van de grote oorlog, prins Eugene van Tielen, veroordeelt Gavril tot een levenslange gevangenisstraf in de IJzeren toren, waar hij langzaam krankzinnig dreigt te worden.
Gavrils lot ligt nu volledig in de handen van drie vrouwen, die zijn geheugen levend proberen te houden.
Prins Eugene lijkt er ondertussen in te slagen het hele continent aan zich te onderwerpen...
Schrijver: Sarah Ash
Oorspronkelijke titel: Prisoner of the Ironsea Tower
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-225-4673-X
Uitgever: Mynx
De slangenpoort
Drie koninkrijken. Eén man. Een lotsbestemming geschreven in bloed.
Gavril Nagarian begeeft zich op een cruciale missie: het vinden van vijf kostbare robijnen die samen de Tranen van Artamon vormen. De bezitter van de robijnen is de rechtmatige heerser over de Vijf Prinsdommen.
Nog immer bezeten door de draak-demon die zijn ziel langzaam overneemt, begint Gavril aan zijn queeste die beslist over het lot van zijn koninkrijk – en dat van hemzelf...
Schrijver: Sarah Ash
Oorspronkelijke titel: Children of the Serpent Gate
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-225-4790-8
Uitgever: Mynx