Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Bradley P. Beaulieu

Boeken van Bradley P. Beaulieu

Bradley P. Beaulieu studeerde aan de Milwaukee School of Engineering en was daarna werkzaam in de informatietechnologie. Hij volgde meerdere cursussen creatief schrijven. In 2004 behaalde Beaulieu de tweede plaats in de Writers of the Future Award voor het korte verhaal Flotsam.

Meer over Bradley P. Beaulieu

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1968

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Bradley P. Beaulieu


Het Lied van het Gebroken Zand / Song of the Shattered Sands

 1. De twaalf koningen van Sharakhai - Twelve kings in Sharakhai
 2. Bloed op het zand - With blood upon the sand
 3. Een sluier van speren - A veil of spears

Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand / Shattered Sands Novellas

 1. Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand - Shattered Sands novellas
 2. In het dorp waar glanswijn vloeit - In the village where brightwine flows
 3. De gehavende prins en de gesluierde demon - The tattered prince and the demon veiled
 4. De deuren bij duistering en dageraad - The doors at dusk and dawn
 5. Een door mijn god geschapen woestenij - A wasteland of my god's own making
Het Lied van het Gebroken Zand / Song of the Shattered Sands

gedetailleerd overzicht

Het Lied van het Gebroken Zand / Song of the Shattered SandsDe twaalf koningen van Sharakhai
Sharakhai, de grote stad van de woestijn, het middelpunt van commercie en cultuur, wordt al eeuwenlang geregeerd door twaalf koningen - wreed, meedogenloos, machtig en onsterfelijk. Met hun leger van Zilversperen, hun elitegroep Klingmaagden en hun heilige beschermers, de angstaanjagende Asirim, behouden de koningen hun positie als onbetwiste, onverslaanbare heren van de woestijn. Er is geen hoop op vrijheid voor wie onder hun juk leven.

Zo lijkt het althans, totdat Çeda, een dappere, jonge vrouw uit de westelijke sloppenwijken, de wet van de koningen negeert door naar buiten te gaan op de heilige nacht van Beth Zhaïr. Die nacht leert ze niet alleen meer over haar eigen afkomst, maar ontdekt ze ook de verschrikkelijke waarheid achter de geschiedenis van de koningen. Samen kunnen die geheimen wellicht eindelijk de ijzeren greep van de koningen breken... dat is als ze haar niet eerst vinden.
Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: Twelve kings in Sharakhai
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024575039
Ebook: 9789024575046
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bloed op het zand
Çeda, nu een van de Klingmaagden in dienst van de koningen van Sharakhai, traint mee met de dodelijkste krijgers van het koninkrijk. Terwijl ze op missies wordt gestuurd om het bewind van de koningen te versterken, verzamelt ze ondertussen steeds meer informatie om ze te ondermijnen.

Ze kent de duistere geschiedenis van de Asirim - die honderden jaren geleden tot slaven werden gemaakt door de koningen - maar nu ze als Klingmaagd aan ze is verbonden, voelt ze hun pijn even hevig als die van haarzelf. De Asirim verlangen naar vrijheid, eisen die zelfs, maar met de krachten van de goden in het spel, lijken hun ketenen onverbreekbaar.

Çeda kan de redder in nood zijn waarop de Asirim hebben zitten wachten, maar nu is niet het moment om risico's te nemen. Na de overwinning van de Maanloze Horde op het paleis van de Zwerfkoning zijn de resterende koningen uit op bloed. Systematisch kammen ze de stad uit, meedogenloos in hun wraak. Emre en zijn nieuwe kameraden van de Maanloze Horde hopen gebruik te maken van de onrust, maar met de koningen en hun door de goden gegeven krachten en de Klingmaagden met hun ebonieten zwaarden, is er weinig hoop dat ze dat gaat lukken.

Als Çeda en Emre vervolgens een complot ontdekken van de bloedmagiër Hamzakiir, en de woestijn overzeilen om achter de waarheid te komen, openbaart zich een verschrikkelijk geheim, een die de macht van de gehate koningen misschien kan overwinnen. Maar dan moet Çeda wel eerst leren omgaan met de alsmaar schuivende machten binnen Sharakhai, en de groeiende razernij van de Asirim zien te bedwingen voordat ze daaronder bedolven raakt.

Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: With blood upon the sand
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024575053
Ebook: 9789024575060
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een sluier van speren

Sinds de Nacht van Ontelbare Zwaarden, een bloedige strijd die de heersers van Sharakhai amper wisten te overleven, jagen de koningen op de rebellen van de Maanloze Horde. Velen zijn gedwongen de stad te ontvluchten, onder wie ook Çeda, die erachter is gekomen dat de Feestkoning een leger aan het verzamelen is om de heerschappij van de andere koningen te betwisten.

Als Çeda de overgebleven leden van de Maanloze Horde vindt, nu bekend als de dertiende stam, heeft ze niet veel vertrouwen in hun overlevingskansen. Ze broedt op een plan om terug te keren naar Sharakhai en de asirim te bevrijden, de krachtige, onsterfelijke slaven van de koningen. De koningen daarentegen hebben hun grootste tacticus, de Zwaardkoning, op stap gestuurd om Çeda voor het gerecht te slepen.

Maar de eens zo hecht verenigde heerschappij van de koningen is aan het afbrokkelen. Ze wedijveren in het geheim met elkaar om de controle over Sharakhai te winnen. Çeda hoopt dat in haar voordeel te gebruiken, maar wie kan ze vertrouwen? Elk van hen zou haar kunnen verraden.

Terwijl Çeda werkt om de asirim uit hun ketenen te bevrijden, en de dertiende stam te redden, bereiden de koningen van Sharakhai, de sluwe koningin van Qaimir, de meedogenloze bloedmagiër Hamzakiir en de Zwaardkoning, zich allemaal voor op een groot gevecht dat het lot van allen kan bepalen.

Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: A veil of spears
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024583515
Ebook: 9789024583522
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand / Shattered Sands NovellasVerhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand

Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand bevat de volgende korte verhalen:

 1. In het dorp waar glanswijn vloeit - In the village where brightwine flows
 2. De gehavende prins en de gesluierde demon - The tattered prince and the demon veiled
 3. De deuren bij duistering en dageraad - The doors at dusk and dawn
 4. Een door mijn god geschapen woestenij - A wasteland of my god's own making

In het dorp waar glanswijn vloeit: wanneer er in Sharakhai steeds meer straatkinderen verdwijnen, ligt niemand daar wakker van. Totdat ook de zoon van een van de rijkste beschermheren van de stad verdwijnt - en apotheker Dardzada tegen wil en dank in het complot wordt meegesleurd.

De gehavende prins en de gesluierde demon: ooit was Brama een dief die droomde van rijkdom; nu droomt hij van niets. Maar alles verandert wanneer hij Jax ontmoet, een buitenlandse edelvrouw die moet vluchten voor een groep huurmoordenaars.

De deuren bij duistering en dageraad: tijdens een paardenrace dwars door de woestijn zet Leorah alles op alles om de hoofdprijs, een geheimzinnige ring, te winnen. Zodra de wedstrijd ook de aandacht van de Maaikoning trekt, blijkt dat niet alleen de ring op het spel staat - maar ook haar leven.

Een door mijn god geschapen woestenij: nadat Djaga Akoyo haar thuisland ontvlucht, werkt ze zich omhoog in de vechtkuilen van Sharakhai. Als plotsklaps een oude stamgenoot opduikt, barst een strijd los die zich ook buiten de arena afspeelt.

Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: Shattered Sands novellas
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024588534
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In het dorp waar glanswijn vloeit

Steeds meer straatschoffies verdwijnen in de grote woestijnstad Sharakhai, maar het kan maar weinig mensen wat schelen. Totdat de zoon van een van de rijkste beschermheren van de stad ook verdwijnt.

Dardzada wil er niks van weten, maar zijn sluwe denkvermogen en vaardigheden als apotheker zijn onmisbaar voor zijn wrede halfbroer Layth, de kapitein van de wacht die opdracht heeft gekregen de verdwijningen op te lossen.

Wanneer Layth erop staat dat hij dieper in het mysterie duikt, komt Dardzada in een complot terecht dat veel groter is dan hij ooit had kunnen verwachten, en het duurt niet lang of hij realiseert zich dat het al zijn kunnen zal vergen om de slachtoffers én zichzelf te redden.

Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: In the village where brightwine flows
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789024586943
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De gehavende prins en de gesluierde demon

Brama was ooit een dief die droomde van rijkdom. Nu is hij een dolende ziel die alle rijkdom kan krijgen die hij wil, maar er niet langer naar verlangt. In plaats daarvan heeft hij ervoor gekozen om in het armste gedeelte van Sharakhai te wonen, samen met het wezen dat hem al die tijd genadeloos heeft gemarteld, de krachtige ehrekh Rümayesh.

Brama’s leven verandert voorgoed als hij Jax ontmoet, een buitenlandse edele die hoopt te ontsnappen aan de huurmoordenaars die eropuit zijn gestuurd om haar en haar broer te vermoorden. Brama is altijd bang geweest om Rümayesh’ krachten te gebruiken, maar vraagt haar nu toch om het leven van Jax te redden. Rümayesh, die gefascineerd blijkt door Jax, gaat akkoord.

Brama heeft weinig tijd om zich te verwonderen over deze interesse van Rümayesh, want het duurt niet lang of zijn lot wordt verbonden aan dat van Jax. Terwijl de huurmoordenaars dichterbij komen, vecht Brama om zowel Jax als haar broer te redden. En dan verliest hij het echte gevaar uit het oog: Rümayesh zelf.

Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: The tattered prince and the demon veiled
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789024586950
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De deuren bij duistering en dageraad

In het westelijke gedeelte van de Grote Shangazi staat de lange afstandsrace voor paarden, beter bekend als Annams Traverse, op het punt van beginnen. Maar alles verandert als Sukru de Maaikoning plotseling arriveert vanuit Sharakhai en zijn eigen kampioen naar voren schuift.

Voor de jonge Leorah zijn er echter belangrijkere dingen in het leven, zoals de befaamde amethisten ring die op het spel staat. Leorah weet van de ring, en is geobsedeerd met het winnen van de race. Tot grote schrik van haar tweelingzus Devorah, die meer van de geheimzinnige ring weet dan Leorah, en die de ring koste wat kost wil verbergen voor de Maaikoning.

Terwijl de race vordert en Koning Sukru’s kampioen steeds dichter bij het winnen van de prijs is, ontdekt Devorah een geheim dat niet alleen de toekomst van de ring op het spel zet, maar ook die van haar zus.

Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: The doors at dusk and dawn
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789024586967
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een door mijn god geschapen woestenij

Djaga Akoyo heeft de graslanden van haar thuisland lang geleden verlaten en heeft zich flink omhooggewerkt in de vechtkuilen van Sharakhai als de befaamde Leeuw van Kundhun. Wat Djaga echter aan niemand heeft verteld, is het verschrikkelijke geheim dat haar Kundhun heeft doen verlaten. Dat geheim dreigt nu aan het licht te komen als een van haar stamgenoten, Afua, onaangekondigd naar Sharakhai komt en haar schaamtevolle verleden wil openbaren. Iets wat Djaga’s zorgvuldig opgebouwde leven compleet zou verwoesten.

Afua vertelt haar dat met een laatste vechtpartij in de kuil hun beider demonen te ruste kunnen worden gelegd. Maar Djaga heeft veel meer te vrezen dan alleen Afua’s demonen, of die van haarzelf. Ze heeft ook nog Nadín, een vrouw met wie ze hoopt de rest van haar leven door te brengen als ze eenmaal klaar is met kuilvechten. Maar hoe kan ze een nieuw leven opbouwen met Nadín, als de verschrikkingen die ze in het verleden heeft veroorzaakt haar nog steeds bezighouden?

Djaga moet eens en voor altijd besluiten of ze haar verleden wil confronteren, maar als ze dat doet verliest ze misschien de liefde van haar leven.

Schrijver: Bradley P. Beaulieu
Oorspronkelijke titel: A wasteland of my god's own making
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789024586974
Uitgever: Luitingh-Sijthoff