Boekenplank:
Kies

Boeken van Stella Gemmell

Meer over Stella Gemmell

Genre: Fantasy / SF

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


De Stad

  1. De Stad - The City
  2. De onsterfelijke troon - The immortal throne

gedetailleerd overzicht

De StadDe Stad
Dit is het verhaal van De Stad, oneindig groot, zo lijkt het, want door de eeuwen heen werden de ongenaakbare muren door nieuwe generaties naar alle windstreken steeds verder verplaatst. Zo slokte De Stad hele nederzettingen, dorpen, wouden en zelfs bergen op.

Dit is ook het verhaal van de jonge Elija en zijn piepjonge zusje Emly, 'lichter dan een goed zwaard', die in de uitgestrekte catacomben van De Stad, ergens in de buurt van de Zwelgpoort en de Zaal van de Wachters, van elkaar worden gescheiden door een onderaardse vloedgolf.

En dit is het verhaal van de enige man die geacht wordt een eind te kunnen maken aan de slachtingen van de keizer, die door weinigen ooit in levenden lijve is gezien en over wie zelfs wordt gefluisterd dat hij niet langer menselijk is.

Deze mogelijke redder werd in de bovenwereld ooit aangesproken als Shuskara. Ooit was hij de belangrijkste generaal van de keizer, een veteraan uit vele oorlogen. Nu staat hij te boek als gestorven. Wie is hij? Waar is hij gebleven? En leeft hij nog wel...?
Schrijver: Stella Gemmell
Oorspronkelijke titel: The City
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024559985
Ebook: 9789024560004
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De onsterfelijke troon
De keizer is dood... lang leve de keizer!

De zegevierende rebellen en de overlevenden van de opstand waardoor de Stad werd bevrijd van haar tiran, hebben hun hoop gevestigd op Archange. Zij heeft de keizerlijke troon bestegen en iedereen hoopt op een era van vrijheid, vrede en stabiliteit. Maar dat is helaas niet het geval...

Terwijl de Stad na de verwoestende opstand worstelt met de terugkeer naar een normaal leven, komen er berichten binnen over een groot leger dat zich in het noorden verzamelt. Niemand weet waar het vandaan komt of wie de aanvoerder is, maar het wordt al snel duidelijk dat het leger maar één doel heeft: de stad vernietigen en iedereen - mannen, vrouwen én kinderen - uitroeien die woont binnen haar gebroken muren.

Maar in de tijd dat krijgers eropuit trekken om te vechten en sterven om hun thuisland te verdedigen, zorgen bittere familieruzies en oude vetes, politiek en persoonlijk verraad en dwaze moordaanslagen voor onrust in de paleizen en gangen van de macht. Het lijkt erop dat de Stad wordt belegerd - zowel vanbuiten als vanbinnen...
Schrijver: Stella Gemmell
Oorspronkelijke titel: The immortal throne
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024560035
Ebook: 9789024560042
Uitgever: Luitingh-Sijthoff