Boekenplank:
Kies

Boeken van Stan Nicholls

Meer over Stan Nicholls

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Stan Nicholls


De Orcs / Orcs: First Blood

 1. Orcs Omnibus
 2. Beschermheer van het licht - Bodyguard of lightning
 3. Keizerin van het duister - Legion of thunder
 4. Koning van de schaduw - Warriors of the tempest

Kwaad bloed / Orcs: Bad Blood

 1. Orcs Kwaad Bloed Omnibus
 2. De wapens van de magie - Weapons of magical destruction
 3. Leger van schaduwen - Army of shadows

gedetailleerd overzicht

De Orcs / Orcs: First BloodOrcs Omnibus

De Orcs Omnibus bevat de boeken:

 1. Beschermheer van het licht - Bodyguard of lightning
 2. Keizerin van het duister - Legion of thunder
 3. Koning van de schaduw - Warriors of the tempest

Schrijver: Stan Nicholls
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024527663
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Beschermheer van het licht
Voor Struyck en zijn woeste en plunderende bende orcs komt er onverwacht een eind aan hun geregeld bestaan als de mens in hun wereld zijn intrede doet. Meteen is duidelijk: Struyck en zijn makkers zullen moeten vechten voor hun wereld - en die van alle orcs - om hun recht van bestaan veilig te stellen.

Geholpen door zijn medestrijders, onder wie korporaal Coilla en de dwerg Jup, probeert de orcs-hoofdman een aanvalsplan te bedenken. Orcs zijn evenwel niet gewend zelf het heft in handen te nemen, ze zijn alleen maar gewend blindelings opdrachten uit te voeren en zich desnoods, maar liever niet, te laten afslachten.

Bovendien is er meer aan de hand. Struyck en zijn bende hebben namelijk hun opdrachtgeefster, de gruwelijke tovenares Jennesta, zodanig beledigd dat ze moeten vluchten om het vege lijf te redden. Of dat zal lukken is nog maar de vraag.

Intussen, onaangedaan, droomt het door roesmiddelen benevelde brein van Struyck van een betere wereld, van een wereld zonder Jennesta, zonder mensen, met alleen maar orcs...
Schrijver: Stan Nicholls
Oorspronkelijke titel: Bodyguard of lightning
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024552788
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Keizerin van het duister
Oorlogen hebben een chaos gecreëerd in het land Maras-Dantia. Terwijl de legers zich hergroeperen en de magie langzaam wegsijpelt uit het land, zijn de orc Struyk en zijn trouwe strijdmakkers voor iedereen op de vlucht; voor de orcs die de wrede Jennesta achter hen aan heeft gestuurd en voor de mensen die elke orc vermoorden die ze in het zicht krijgen.

Struyks speurtocht naar de artefacten die de toekomst van de orcs en, als ze het maar wisten, die van de andere oude en nieuwe rassen in Maras-Dantia moeten veiligstellen, is nog nooit zo dringend geweest.

Terwijl het net zich sluit en zijn krijgers één voor één sneuvelen door vijanden die ze zich in hun meest angstaanjagende nachtmerries nog niet hadden voorgesteld, dringt de tijd voor Struyk, voor alle orcs en voor Maras-Dantia.
Schrijver: Stan Nicholls
Oorspronkelijke titel: Legion of thunder
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024552887
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Koning van de schaduw
Maras Dantia dreigt aan oorlog ten onder te gaan. De orc Struyk en zijn woeste, maar o zo trouwhartige bende beschikken weliswaar nog niet over alle sterren waarmee ze hun wereld - misschien - kunnen redden, maar hoe werken de sterren?

Hoewel de tijd dringt, het vinden van het antwoord op die vraag zal nog even moeten wachten. Immers, Struyk - met vier van de vijf sterren in zijn bezit - is meegenomen door een draak, en de rest van zijn bende weet niet of ze hem ooit nog terug zullen zien.

Intussen wordt er vanuit alle hoeken en gaten jacht op de orcs gemaakt, en dat terwijl de bende geen andere bedoeling heeft dan hun wereld voor de algehele teloorgang te behoeden...
Schrijver: Stan Nicholls
Oorspronkelijke titel: Warriors of the tempest
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024552986
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Kwaad bloed / Orcs: Bad BloodOrcs Kwaad Bloed Omnibus

Wie kent ze niet, de afschrikwekkende orcs uit de boeken van Tolkien? De orcs in de boeken van Stan Nicholls zijn minstens zo bruut, met dit verschil dat deze woestelingen aan de goede kant van de streep staan en ook nog eens aandoenlijk sympathiek zijn.

Struyk en zijn bende orcs, de Veelvraten, zijn na vele omzwervingen en heftige strijd eindelijk aanbeland in een nieuwe wereld waar alleen orcs voorkomen. Het leven is er goed, maar ook heel erg... saai.

Maar dan arriveert er een boodschapper van Tentarr Arngrim, de tovenaar die in sommige kringen ook wel bekend staat als Serapheim. Het is een dringend verzoek om hulp te bieden aan orcs van een andere wereld, een wereld waar de mens heer en meester is, waar orcs die het vechten verleerd zijn in slavernij leven. En, misschien nog wel erger: Serapheim laat ook weten dat zijn dochter, de gehate tovenares Jennesta, toch nog leeft!

Na heftig beraad besluiten Struyk en zijn Veelvraten hun vredige, maar o zo saaie bestaan tijdelijk op te geven en zich op te maken voor de laatste eindstrijd met hun oude vijand Jennesta. Hun besluit is het begin van een fantastisch avontuur op talloze bizarre werelden.

De Orcs Kwaad Bloed Omnibus bevat de boeken:

 1. De wapens van de magie - Weapons of magical destruction
 2. Leger van schaduwen - Army of shadows
 3. Inferno - Inferno

Noot BBS: Inferno is in Nederland niet als los boek uitgebracht.

Schrijver: Stan Nicholls
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024555345
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De wapens van de magie
Struyk en zijn bende orcs, nauwelijks bekomen van hun meest recente avonturen, bevinden zich nog steeds in de dimensie waarheen ze aan het eind van de eerste trilogie ontsnapten. Het leven is er goed. Maar, heel eerlijk, het is er ook heel erg saai.

Dan ontvangen ze een boodschap van Tentarr Angrimm, de tovenaar die bij sommigen ook wel bekend staat als Serapheim. Het is een dringend verzoek om hulp te bieden aan orcs die in een nabije dimensie verkeren - een dimensie waar de mens heer en meester is.

Voor ze op pad gaan, moeten Struyk en zijn strijdmakkers echter terug naar Maras-Dantia, op zoek naar de spoorloos verdwenen dwerg Jup. Het weerzien met de oude vijand kan niet anders dan nieuwe gevaren opleveren.
Schrijver: Stan Nicholls
Oorspronkelijke titel: Weapons of magical destruction
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024509836
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Leger van schaduwen
Om met succes hun mensenvijanden te kunnen verslaan, moeten Struyck en de Orcs met magische middelen de verloren geraakte krijgsziel van lang geleden omgekomen legendarische Orcs-strijders terugvinden... en opnieuw tot leven wekken.

Zijn minstens zo beruchte bende Veelvraten komt hen te hulp.
Schrijver: Stan Nicholls
Oorspronkelijke titel: Army of shadows
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024522170
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers