Boekenplank:
Kies

Boeken van James Crumley


C.W. Sughrue

  1. De laatste echte kus - The last good kiss
  2. De Mexicaanse boomeend - The Mexican tree duck

gedetailleerd overzicht

C.W. SughrueDe laatste echte kus
Sughrue is een privé-detective. Hij krijgt een fors bedrag aangeboden om Abraham Trahearne te gaan zoeken. Trahearne is een dichter die de wereld in is getrokken om het flink op een zuipen te zetten.
Sughrue neemt de opdracht aan en vindt Trahearne zonder al te veel moeite - al komt de dichter in het ziekenhuis met een kogel in zijn achterwerk.
Maar dan komt de ernst. In de bar waar hij Trahearne ontmoet krijgt Sughrue een nieuwe opdracht: het vinden van Betty Sue Flowers, een meisje dat al jaren van de aardbodem verdwenen lijkt.
Sughrue en Trahearne volgen het spoor van Betty Sue, reconstrueren haar leven en ontmoeten dezelfde gangsters die Betty Sue Flowers al eerder tegenkwam.
Schrijver: James Crumley
Oorspronkelijke titel: The last good kiss
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-295-1265-2
Uitgever: De Arbeiderspers
De Mexicaanse boomeend
Private-eye Sughrue krijgt op zijn jacht naar de ontvoerde echtgenote van een Texaanse politicus te maken met een ware drugsoorlog in het 'diepe zuiden'. Bendes bestrijden elkaar en voeren complete veldslagen.
Maar wat heeft dat te maken met de ontvoering van Sarita Cesneros Pines? Of het geheimzinnige beeldje van een Mexicaanse boomeend?
Vragen waarop Sughrue het antwoord op moet zien te vinden, en dat in een wereld die leeft bij het motto: 'Shoot first, than ask...'
Schrijver: James Crumley
Oorspronkelijke titel: The Mexican tree duck
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-295-1236-9
Uitgever: De Arbeiderspers