Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Kakonis

Meer over Tom Kakonis

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Adam Barrow

Geboren: 1930 / Overleden: 2018

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Bloedlink - Criss cross

Timothy Waverly

  1. Aas - Michigan roll
  2. Down - Double down
Overzicht
Timothy Waverly

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedlink
Mitchell Morse is licht ontvlambaar. Hij was ooit politieman, maar werd geschorst nadat hij in een driftbui een misdadiger in elkaar had geslagen. Verbitterd heeft hij zich teruggetrokken in Grand Rapids, Michigan, waar hij een baantje vindt als bewaker bij een drankengroothandel. Het enige wat hij nu wil is rust om bij te komen, maar daar komt verandering in als hij Starla Hudek ontmoet.

Starla zit achter de kassa bij Fleets, een plaatselijk warenhuis. Ze is beeldschoon en straatarm. Zij droomt van een man die haar komt redden uit de grijze sleur van haar bestaan: een man met vooruitzichten, een man met geld. Starla kan in één oogopslag zien dat Mitchell Morse geen geld heeft. Ze ziet hem niet staan.

Maar dan duikt het noodlot op, in de gedaante van Starla's ex-echtgenoot 'Meat' Pitts. Meat, een zware crimineel met een voorkeur voor fantasierijk geweld, komt net uit de gevangenis en zit op zwart zaad. Samen met een paar buitengewoon griezelige kennissen heeft hij een plan uitgebroed: op Kerstavond een geldauto van Fleets beroven. Daarvoor hebben ze echter hulp van binnenuit nodig, en dus wendt Meat zich op niet mis te verstane wijze tot zijn ex-vrouw. Aan haar de taak, één van de bewakers bij het overvalsplan te betrekken. En Starla herinnert zich plotseling Mitchell Morse...
Schrijver: Tom Kakonis
Oorspronkelijke titel: Criss cross
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789026105210
Uitgever: De Fontein

Timothy WaverlyAas
Timothy Waverly was ooit professor en heeft wegens doodslag zeven uiterst onaangename jaren doorgebracht in de Jackson State-gevangenis: in een woedeaanval had hij de minnaar van zijn ex-vrouw gedood. Nu verdient hij als professioneel gokker een dik belegde boterham. Maar de laatste tijd voelt Waverly zich wat eenzaam en rusteloos; hij besluit dan ook om op vakantie te gaan. In Traverse City, Michigan, wil hij zijn zoontje gaan opzoeken en oude herinneringen ophalen.

Het noodlot heeft echter andere plannen. Tegen beter weten in laat Waverly zich verleiden tot het redden van een fraaie jonge vrouw in nood. Haar naam is Midnight en Waverly bevrijdt haar uit de handen van twee uiterst sadistische, angstaanjagende huurmoordenaars. Hiermee haalt hij zich de vijandschap op de hals van de gewelddadige onderwereld van Michigan, die graag wat informatie van de jongedame had willen hebben. Al snel worden zowel Midnight, als de informatie, als Waverly zelf gezocht door de ergste creeps van de plaatselijke maffia.

Voordat Waverly het goed en wel beseft is hij verstrikt geraakt in het dodelijkste gokspel van zijn leven. Hij kan zijn huid slechts redden door voortdurend zijn kansen te berekenen en zijn tegenstanders steeds één stap voor te blijven - en ziet zich daarbij gedwongen te vertrouwen op een wel zeer onberekenbare vrouw.
Schrijver: Tom Kakonis
Oorspronkelijke titel: Michigan roll
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789026104725
Uitgever: De Fontein
Down
Poker-professional Timothy Waverly zit deze keer echt in de nesten. Het leven heeft hem nu wel echt slechte kaarten toebedeeld. De maffia zit hem op de hielen en eist een kwart miljoen dollar - plus rente. Hij krijgt twee weken om het geld op tafel te leggen, of anders...

De maffia is niet bepaald gecharmeerd van lastposten zoals Timothy, die hun bendeleden om zeep helpt en ervoor zorgt dat hun heroïne als sneeuw voor de zon verdwijnt. Drugsbaron Gunter Dietz heeft met Waverly dus nog een fikse rekening te vereffenen. En die rekening moet worden betaald, hoe dan ook. En om hem te laten voelen dat het ernst is, heeft Dietz alvast een gespierde killer ingehuurd. Die moet erop toezien dat Timothy niet vals speelt door te proberen ervandoor te gaan.

Tim Waverly, ex-professor en ex-gedetineerde, weet maar één manier om aan zoveel contanten te komen. Poker. Het enige dat ervoor nodig is, is lef. En stalen zenuwen. En de juiste tent in Florida met een handjevol miljonairs.

Met een oude vlam in zijn bed en een huurmoordenaar in zijn nek speelt Waverly een dodelijk spel van alles of niets... De kaarten zijn geschud. Het spel wordt gespeeld. En de inzet is zijn eigen leven...
Schrijver: Tom Kakonis
Oorspronkelijke titel: Double down
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789026106347
Uitgever: De Fontein