Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • T. Jefferson Parker

Boeken van T. Jefferson Parker

Meer over T. Jefferson Parker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: T. Jefferson Parker


Overzicht

 • California girl - California girl
 • De engeltjes van Horridus - Where serpents lie
 • De kleur van leugens - The fallen
 • De regenmakers - Storm runners
 • Het verdwenen lijk - Summer of fear
 • Kille achtervolging - Cold pursuit
 • Littekens van de nacht - Silent Joe
 • Wraak in Laguna - Laguna heat

Charlie Hood

 1. L.A. Outlaws - L.A. Outlaws
 2. Bloedgeld - The renegades

Merci Rayborn

 1. De vrouwen van Ortega Highway - The blue hour
 2. Complot in Orange County - Red light
 3. Zwart water - Black water

gedetailleerd overzicht

OverzichtCalifornia girl
In 1968 leidt Nick Becker het onderzoek naar de moord op Janelle Vonn, een vroegere schoonheidskoningin die haar titel kwijtraakte toen ze voor Playboy poseerde. Maar Nicks herinneringen aan Janelle gaan veel verder terug, naar toen zij pas vijf jaar oud was en Nick en zijn drie broers een vete uitvochten met de broertjes Vonn. Het is voor hem een extra stimulans om de man te pakken die haar heeft onthoofd en het lichaam in een verlaten pakhuis heeft gedumpt. Vier decennia later komen Nick en zijn broers erachter dat de man die Nick heeft gearresteerd en die veroordeeld is voor de moord, misschien toch onschuldig is...
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: California girl
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-229-8970-4
Uitgever: Bruna
De engeltjes van Horridus
Terry Naughton is hoofd van de zedenpolitie in Orange County. In de loop van zijn carrière heeft hij te maken gehad met de meest afschrikwekkende misdadigers, maar die vallen volledig in het niet bij Horridus; een 'griezel' die kinderen ontvoert en verkleedt als engeltjes om ze de volgende dag weer vrij te laten zonder ze een haar gekrenkt te hebben. De enige bizarre aanwijzing voor Naughton is een stukje slangenhuid dat weggestopt zit in de zoom van het engeltjesgewaad. Horridus heeft zijn slachtoffertjes nog geen fysiek geweld aangedaan, maar alles in Naughton zegt dat het niet bij de 'verkleedpartijtjes' zal blijven. In een race tegen de klok om de 'waanzinnige' te vinden blijkt echter dat Horridus niet de enige vijand van Naughton is. Weerzinwekkende beschuldigingen dreigen een eind te maken aan zijn carrière en dwingen hem ertoe af te rekenen met gebeurtenissen uit het verleden.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Where serpents lie
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5695-060-6
Uitgever: Van Buuren
De kleur van leugens
Inspecteur Robbie Brownlaw van de politie van San Diego lijdt aan synesthesie, een zeldzame neurologische aandoening waarbij de zintuigen in de war zijn geraakt. Brownlaw ziet tijdens gesprekken gekleurde voorwerpen die de emoties van de spreker verraden. Wanneer Brownlaw de dood van Garrett Asplundh onderzoekt, wijst alles in eerste instantie op zelfmoord. Maar omdat Asplundh werkte voor de dienst Ethiek, een instantie die corruptie onder politici, gemeenteambtenaren en zakenlui moet tegengaan, is Brownlaw niet overtuigd van de zelfmoordtheorie.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: The fallen
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-229-9181-4
Uitgever: Bruna
De regenmakers
Matt Stromsoe - ooit een succesvolle politierechercheur - is volkomen aan lager wal geraakt wanneer hij een baan accepteert bij een beveiligingsbedrijf. Voor zijn eerste klus moet hij waken over televisieweervrouw Frankie Hatfield, die wordt lastiggevallen door een stalker. Maar al snel komt Matt erachter dat er meer aan de hand is. Frankie is namelijk bezig met het ontwikkelen van een wetenschappelijke methode om de hoeveelheid neerslag die normaliter in een gebied valt te vergroten en de eerste tests zijn veelbelovend. De 'stalker' blijkt een medewerker te zijn van het Los Angeles Department of Water and Power, dat de watertoevoer naar Los Angeles reguleert. Deze organisatie zal overbodig worden als Frankie's methode blijkt te werken...
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Storm runners
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-229-9315-6
Uitgever: Bruna
Het verdwenen lijk
Russ Monroe, misdaadauteur en voormalig politieagent, vindt in het holst van de nacht het lijk van zijn ex-minnares Amber Mae Wilson. Amber Mae is op rituele wijze vermoord, haar lichaam is nog warm. De moord lijkt in alle opzichten op het werk van een seriemoordenaar die de omgeving terroriseert. Russ koestert echter grote twijfels. Hij heeft iemand gezien die hij heel goed kent. De volgende morgen ontdekt Russ geschokt dat de moord op Amber niet officieel is gemeld bij de politie. Vertwijfeld gaat hij terug naar de plek des onheils en tot zijn stomme verbazing is de slaapkamer opgeruimd. Het lijk is spoorloos verdwenen...
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Summer of fear
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-269-7307-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Kille achtervolging
Detective Tom McMichael heeft dienst wanneer hij te horen krijgt dat de zeer vermogende 84-jarige patriarch Pete Braga doodgeknuppeld aangetroffen is in zijn villa. Geen goed nieuws, zeker niet gezien het feit dat de Ierse familie McMichael en de Portugese familie Braga een gewelddadige familiegeschiedenis delen. Om de waarheid omtrent de dood van Braga te achterhalen, moet Tom de oude vete vergeten. De hoofdverdachte is Braga's bloedmooie huisverpleegster, maar al snel blijken er meer verdachte connecties te zijn: Braga's miljoenenbedrijf, zijn haatdragende gezin, het katholieke bisdom, een indiaans casino, een prostituee, een foute politieagent en natuurlijk de familie McMichael zelf.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Cold pursuit
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-5695-190-4
Uitgever: Van Buuren
Littekens van de nacht
De 24-jarige Joe Trona is een getekend man. Zijn gezicht draagt letterlijk de littekens van een traumatische gebeurtenis uit zijn kinderjaren, maar hij draagt ook veel niet-zichtbare littekens. Als wees wordt Joe door de illustere politicus Will Trona geadopteerd. Hij adoreert zijn stiefvader en wordt zijn lijfwacht. Wanneer Will Trona wordt vermoord, laat Joe zich door niets weerhouden om zijn stiefvaders dood te wreken. Will blijkt meer vijanden te hebben gehad dan Joe ooit had kunnen vermoeden.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Silent Joe
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5695-134-3
Uitgever: Van Buuren
Wraak in Laguna
Na een mislukte carrière en een mislukt huwelijk keert Tom Shepard terug naaar zijn geboortestad Laguna Beach in Californië. Daar wil hij proberen de brokstukken van zijn leven weer aan elkaar te lijmen en zijn reputatie en zelfvertrouwen terug te winnen. Hij heeft zijn aanstelling tot rechercheur moordzaken nog maar nauwelijks op zak of de hel breekt los. Het zonnige Laguna Beach wordt het angstaanjagende decor van een serie gruwelijke moorden. Machteloos tast Tom in het duister... totdat hij ontdekt dat alle slachtoffers tot een mysterieuze groep behoorden en dat de leden van die groep liever op afschuwelijke wijze aan hun einde komen dan dat ze hun geheimen prijsgeven. Als Tom zich realiseert dat zijn vader weleens een van de volgende slachtoffers zou kunnen zijn, zet hij alles op alles om de moordenaar te ontmaskeren. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Leugens branden in Laguna.
Laguna Heat - 1987
Regisseur: Simon Langton
Cast: Harry Hamlin, Jason Robards, Anne Francis, e.a.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Laguna heat
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-5831-070-1
Uitgever: Muntinga

Charlie HoodL.A. Outlaws
Los Angeles is in de ban van Allison Murietta. Haar werkelijke naam en identiteit zijn onbekend, maar als een moderne Robin Hood steelt ze waardevolle zaken. Ze nodigt de media uit om hier getuige van te zijn en vervolgens schenkt ze het grootste deel van haar buit aan de armen. Niemand raakt hierbij ooit gewond, totdat een overval helemaal uit de hand loopt. Tien bendeleden vinden de dood en een handvol diamanten ter waarde van een half miljoen raakt vermist. En iedereen weet dat Allison Murietta ermee te maken heeft...
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: L.A. Outlaws
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-229-9467-2
Uitgever: Bruna
Bloedgeld
Wanneer de ervaren en geliefde politieman Terry Laws, bijgenaamd Superman, wordt vermoord, zweert zijn jonge partner Charlie Hood dat hij de dader zal vinden. In de nog jonge voorsteden van Los Angeles is de politie in een verbeten strijd verwikkeld met de bendes die er met harde hand regeren. Charlie komt terecht in een wereld waar niemand te vertrouwen is en de grens tussen goed en kwaad niet lijkt te bestaan. Dan komt hij erachter dat zijn vroegere partner de bijnaam Superman misschien niet helemaal verdiende.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: The renegades
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-229-9646-1
Uitgever: Bruna

Merci RaybornDe vrouwen van Ortega Highway
Tim Hess is een gepensioneerde politieman die zijn eigen doodvonnis in de ogen kijkt: hij heeft longkanker. Desondanks wordt hij vanwege zijn ervaring en kennis benaderd om de seriemoordenaar op te sporen die mooie jonge vrouwen laat verdwijnen in Laguna County. Hess, het klassieke voorbeeld van de eenzame politieman - drie keer gescheiden, geen kinderen - accepteert het aanbod maar al te graag. Merci Rayborn heeft de naam dat ze moeilijkheden veroorzaakt. Ze is brutaal, ambitieus, ongeduldig en ze is niet van plan ook maar enige tijd aan haar privéleven te besteden. Samen zetten Hess en Rayborn de jacht in op een weerzinwekkende psychopaat, die zijn slachtoffers op gruwelijke wijze vermoordt.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: The blue hour
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5695-074-6
Uitgever: Van Buuren
Complot in Orange County
Inspecteur Merci Rayborn krijgt opdracht om een opzienbarende moordzaak op te lossen waarin haar collega en minnaar de hoofdverdachte is. Twee jaar na de dood van Tim Hess, haar partner en de vader van haar kind, keert Merci Rayborn terug op de afdeling moordzaken van de politie van Orange County. Merci en haar zoon wonen bij haar vader, een ex-politieman. Ze heeft een verhouding met Mike McNally, een alom gewaardeerd collega, en lijkt haar leven weer redelijk op orde te hebben. Als een hoertje vermoord in haar woning wordt aangetroffen komt Mike naar boven als hoofdverdachte. Merci doet wat niemand verwachtte: ze arresteert haar minnaar. Dit zet haar hele wereld op z'n kop.
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Red light
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5695-105-X
Uitgever: Van Buuren
Zwart water
Merci Rayborn, principieel en eigenwijs, is de enige die gelooft dat detective Archie Wildcraft niet zijn eigen vrouw heeft doodgeschoten om daarna de hand aan zichzelf te slaan. Maar de bewijzen tegen Archie, die in het ziekenhuis ligt en aan geheugenverlies lijdt, stapelen zich op. Standvastig weerstaat de weinig populaire Merci de druk van haar baas en van de pers, die een snelle arrestatie willen, en vervolgt haar eigen zoektocht naar de waarheid. Maar dan verdwijnt Wildcraft. Hij is erop gebrand de moordenaar te vinden en besluit zelf op jacht te gaan. Ondertussen komt Merci op een spoor dat leidt naar een biotechnologisch bedrijf, Russische maffia en naar een onbekend en duister verleden van Archie...
Schrijver: T. Jefferson Parker
Oorspronkelijke titel: Black water
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5695-167-X
Uitgever: Van Buuren