Boekenplank:
Kies

Boeken van John Harvey

Meer over John Harvey

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: John Harvey


Overzicht

  • Vlees en bloed - Flesh and blood

Charlie Resnick

  1. Hartzeer - Lonely hearts
  2. Ruig spel - Rough treatment
  3. Het scherp van de snede - Cutting edge
  4. Kind vermist - Off minor
  5. Corrupt corps - Wasted years
  6. Koud licht - Cold light
  7. Levend bewijs - Living proof

gedetailleerd overzicht

OverzichtVlees en bloed
Nadat hij zijn overspelige vrouw heeft verlaten en met vervroegd pensioen is gegaan, vlucht inspecteur Frank Elder naar de verste uithoek van Engeland. Hij wordt echter achtervolgd door het verleden en in het bijzonder door de onopgeloste verdwijning van de tiener Susan Blacklock, zestien jaar geleden. Shane Donald en Alan McKeirnan, die een jaar later werden veroordeeld voor de wrede verkrachting van en moord op een andere tiener, blijven voor Elder de hoofdverdachten. Wanneer Shane vervroegd wordt vrijgelaten maar verdwijnt, neemt het verhaal een andere wending, want kort daarop vindt men opnieuw het lijk van een vermoord meisje. Frank Elder voelt zich nu verplicht zijn veilige haven in Cornwall te verlaten en raakt op cruciale wijze betrokken bij het onderzoek. Getergd door ansichtkaarten van de moordenaar vecht een steeds wanhopiger wordende Elder tegen zijn eigen demonen, terwijl hij en zijn gezin meedogenloos worden meegezogen in de maalstroom van de misdaad.
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Flesh and blood
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789052900315
Uitgever: Librion

Charlie ResnickHartzeer
Wanneer het lijk van Shirley Peters gevonden wordt en een gewelddadige, afgewezen minnaar probeert te verbergen, bestaat er weinig twijfel over de dader. Voor detective Charlie Resnick is deze moordzaak het zoveelste bewijs van de gruwelen achter gesloten gordijnen waarmee hij iedere dag en in alarmerend toenemende mate wordt geconfronteerd. Maar wanneer een tweede vrouw op brute wijze wordt verkracht en vermoord, is het duidelijk dat een seriemoordenaar bezig is zijn slachtoffers te zoeken onder eenzame vrouwen die gezelschap, en zelfs liefde zoeken door middel van advertenties in de krant. Als Resnick op het spoor komt van de moordenaar, nadert het gevaar zijn eigen huis dichter dan hij ooit had kunnen vermoeden...
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Lonely hearts
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-417-7006-2
Uitgever: Muntinga
Ruig spel
Als de kruimeldief Jerry Grabianski besluit om in te breken bij de uitgebluste televisiedirecteur Harold Roy, verwacht hij daar natuurlijk niet een kilo zuivere cocaïne in de kluis aan te treffen. Wat aanvankelijk niet meer leek te zijn dan een onbeduidend cijfertje in de misdaadstatistiek, wordt dan ook een onverwacht ingewikkelde zaak. Vooral omdat Maria, de echtgenote van Harold Ray, verliefd wordt op de inbreker en dus grote moeite heeft om volledig mee te werken met het onderzoek van inspecteur Charlie Resnick.
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Rough treatment
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6291-810-7
Uitgever: BZZTôH
Het scherp van de snede
In de donkere straten van Nottingham wordt een jonge arts neergestoken. De brute aanslag met een operatiemes lijkt eerder bedoeld te zijn om te verminken dan om te doden. Niemand heeft iets gezien en omtrent het motief tast inspecteur Charlie Resnick in het duister. Als kort daarop een tweede aanslag plaatsvindt, wéér op een staflid van het stedelijk ziekenhuis, gaat de jacht op de dader de dagelijkse routine van het politieteam van Nottingham beheersen. Is er een maniak aan het werk, of is er sprake van een gerichte afrekening uit jaloezie of wraak? Wat hebben de slachtoffers gemeen buiten hun werk in het ziekenhuis?
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Cutting edge
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-6766-524-X
Uitgever: Muntinga
Kind vermist
Wanneer de kleine Emily wordt vermist, vreest Inspecteur Charlie Resnick het ergste. Enkele maanden eerder is het lichaam van een ander zesjarig meisje gevonden, verborgen in twee plastic zakken ergens in een vervallen pakhuis. Voor Resnick wordt dit een extra moeilijke zaak: de mensen zijn bang, de media storten zich op de zaak en Resnick voelt zich opgejaagd door de gedachte aan een kindermoordenaar die vrij rondloopt in de stad. Zal hij Emily op tijd kunnen vinden?
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Off minor
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-417-7027-5
Uitgever: Muntinga
Corrupt corps
Een serie brute roofovervallen brengt Charlie Resnick tien jaar terug in de tijd, toen hij door een explosie van gebeurtenissen oog in oog kwam te staan met een waanzinnige die hem bijna om het leven bracht... en toen zijn vrouw er met een minnaar vandoor ging, een einde maakte aan hun huwelijk en hem achterliet met een wond die nog altijd niet genezen is. De huidige roofovervallen vertonen een opvallende gelijkenis met de gebeurtenissen van toen. Wanneer ze steeds gewelddadiger worden, zet Resnick - geplaagd door collega's die het met de regels niet zo nauw nemen als hij - alles op alles om de daders te vinden voordat zij aan het moorden zullen slaan. Net zoals hij alles op alles zet om het hoofd te bieden aan de vergiftigende herinneringen die hem dreigen te overweldigen.
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Wasted years
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-417-7026-7
Uitgever: Muntinga


Koud licht
Dana Matthieson heeft een rampzalig kerstfeestje op de zaak achter de rug. Ze is seksueel geïntimideerd door haar baas, ze is waarschijnlijk haar baan kwijt en in het koude licht van de eerste kerstdag ziet het er naar uit dat Nancy, de vriendin met wie ze haar flat deelt, verdwenen is. Tegen de tijd dat inspecteur Charlie Resnick door Dana gebeld wordt, blijkt Nancy al achttien uur vermist. Al gauw heeft Resnick het bewijs gevonden dat ze ontvoerd is. Dan ontvangt hij een bandopname, die hem ervan overtuigt dat hij te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopaat...
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Cold light
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-417-7045-3
Uitgever: Muntinga
Levend bewijs
De man die op zondagochtend over straat rent in de rosse buurt van Nottingham is vrijwel naakt. Het enige wat hij draagt is een sok. Als gevolg van een steekwond in zijn borst verliest hij veel bloed. De man is het zoveelste slachtoffer in een serie mishandelingen. Het onderzoek naar de dader(s) zit muurvast. Inspecteur Charlie Resnick is degene die licht moet scheppen in deze zaak. Nauwelijks is Resnick aan het onderzoek begonnen of hij krijgt een tweede opdracht: bescherm een schrijfster die de stad bezoekt voor een congres van misdaadauteurs. De laatste tijd heeft ze onprettige fanmail ontvangen...
Schrijver: John Harvey
Oorspronkelijke titel: Living proof
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-5501-389-7
Uitgever: BZZTôH