Boekenplank:
Kies

Boeken van Stephen Booth

Meer over Stephen Booth

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Stephen Booth


Cooper & Fry

  1. Zwarte hond - Black dog
  2. De tiende maagd - Dancing with the virgins

gedetailleerd overzicht

Cooper & FryZwarte hond
Sommige geheimen zijn dodelijk...

Wanneer de 15-jarige Laura Vernon wordt vermist, start de politie in Yorkshire een massale zoektocht. Als haar bebloede gymschoen wordt gevonden, rest weinig hoop. Niet lang daarna ontdekt rechercheur Ben Cooper Laura's levenloze lichaam.

Samen met zijn collega Diane Fry komt Cooper er al snel achter dat Laura niet zo onschuldig was als ze door iedereen wordt afgeschilderd. Naarmate het onderzoek vordert lijkt de lijst van verdachten alleen maar langer te worden. De rijke ouders van Laura blijken minder respectabel dan zij zich voordoen en ook een ex-werknemer van de Vernons is verdacht. En had Laura eigenlijk een vriendje?

Cooper en Fry, die in deze zaak voor het eerst met elkaar samenwerken, stuiten op een kleine, hechte gemeenschap die haar geheimen niet eenvoudig prijsgeeft. Geheimen die lang verborgen zijn gebleven.
Schrijver: Stephen Booth
Oorspronkelijke titel: Black dog
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022527207
Uitgever: Boekerij
De tiende maagd
In een afgelegen deel van het Peak District staan de Negen Maagden, een groep stenen overschaduwd door een onheilspellende legende. Op een ochtend ligt er een tiende figuur in de cirkel: Jenny Weston. Ze is vermoord.

Weken daarvoor is Maggie Crew aangevallen op de hei. De jonge vrouw ligt met zware verwondingen in het ziekenhuis, haar gezicht werd met een mes bewerkt. Is haar aanvaller ook de moordenaar van Jenny Weston?

Rechercheur Diane Fry moet ervoor zorgen dat Maggie Crew zich weer herinnert wat er precies gebeurd is. Maar hoeveel tijd rest Diane voordat de man weer toeslaat?

Voor sergeant Ben Cooper zijn er te veel vragen en te weinig antwoorden. Tegen het decor van het weidse landschap van het Peak District moeten Fry en Cooper een ogenschijnlijk zinloze moord oplossen. Maar voordat alle antwoorden gevonden zijn leidt geweld tot nog meer geweld.
Schrijver: Stephen Booth
Oorspronkelijke titel: Dancing with the virgins
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022529973
Uitgever: Boekerij