Boekenplank:
Kies

Boeken van James Hall

Meer over James Hall

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: James Hall


Thorn

  1. Zwart bloed - Under cover of daylight
  2. In koelen bloede - Tropical freeze
  3. Aangeschoten wild - Gone wild
  4. De blauwe marlijn - Blackwater sound
  5. Buiten de wet - Off the chart

gedetailleerd overzicht

ThornZwart bloed
In het verleden van Thorn heeft zich een gruwelijk incident afgespeeld. Zijn ouders zijn door een dronken chauffeur de dood in gejaagd. Toen Thorn negentien werd, heeft hij meedogenloos wraak genomen. Nu, vijftien jaar later, denkt hij nog steeds terug aan die daad. Vanaf dat moment is de duisternis zijn leven gaan beheersen. Zelfs zijn beste vriend, Sugerman, weet de waarheid niet. En ook Sarah Ryan heeft geen besef van de intense pijn van haar geliefde. Dan begint de nachtmerrie opnieuw als Thorns pleegmoeder vermoord wordt aangetroffen. Thorn vindt het lichaam op een boot, te midden van een partij in het rond gestrooide verdovende middelen. Zijn verzengende drang tot koelbloedige vergelding is niet meer te stuiten... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Blinde wraak.
Schrijver: James Hall
Oorspronkelijke titel: Under cover of daylight
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-443-1168-9
Uitgever: The House of Books
In koelen bloede
Als Thorn in de broeierige moerassen van Key Largo het lijk van zijn jeugdvriend Gaeton Richards vindt, wil hij maar één ding: wraak. Thorn weet wie de moordenaar is. De politie is echter bang haar vingers te branden, want Thorn beschuldigt Benny Cousins, een belangrijk, voormalig FBI-agent met veel geld, macht en invloed. Verbeten zoekt Thorn naar bewijsmateriaal, maar de sluwe Cousins speelt het spel volgens geheel eigen regels en Thorns enige kans is hem in de val te lokken met nog vuilere trucs... Thorns stormachtige verhouding met Darcy, Gaetons mooie, intelligente zus, maakt de zaak nog gevaarlijker. Darcy heeft namelijk een stille aanbidder: een jaloerse psychopaat die al zijn rivalen uit de weg ruimt...
Schrijver: James Hall
Oorspronkelijke titel: Tropical freeze
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-5112-431-7
Uitgever: Areopagus
Aangeschoten wild
Thorn, de humeurige held uit enkele van James Halls vorige boeken, wordt betrokken bij de kruistocht van zijn jeugdvriend Allison Farleigh, stichter van de Wildlife Protection League, een wereldwijde organisatie toegewijd aan het redden van exotische bedreigde dieren. Wanneer de oudste dochter van Allison dood wordt geschoten terwijl ze haar moeder en jongere zus begeleidde bij de jaarlijkse orang-oetang-telling in de wildernis van Borneo, raakt Thorn bij de zaak betrokken, wat hem uiteindelijk tegenover een psychopatische tweeling, betrokken bij het verkopen van zeldzame dieren aan zoölogische verzamelaars, plaatst. Achter hen gaat een rijke en machtige verzamelaar schuil wiens malversaties de actie naar Brunei verplaatst voor een brute ontknoping.
Schrijver: James Hall
Oorspronkelijke titel: Gone wild
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-254-1281-5
Uitgever: Atlas Contact
De blauwe marlijn
De familie Braswell bezat alles waar mensen bereid zijn een moord voor te doen: geld, aanzien, macht. Maar hun oudste zoon, het genie van de familie, verloor bij een bizar ongeluk tijdens het vissen het leven. En toen hij verdween - meegetrokken de diepte in door een reusachtige marlijn - nam hij een geheim met zich mee dat zó verdorven was dat het de Braswells zou kunnen vernietigen. Tien jaar later stort een vliegtuig neer voor de kust van Florida. Als Thorn, die toevallig ter plaatse is, helpt met het redden van overlevenden, merkt hij al snel dat er sprake is van een gevaarlijke samenzwering: iemand heeft een high-tech wapen ontwikkeld dat in staat is met één krachtige stroomstoot elektrische systemen te vernietigen. Dit wapen mag absoluut niet in handen van terroristen vallen. Op welke manier zijn de geheimzinnige Braswells en hun familiebedrijf, MicroDyne, bij dit alles betrokken? En wat heeft het precies te maken met de obsessieve jacht van de familie naar de blauwe marlijn die hun briljante zoon heeft gedood?
Schrijver: James Hall
Oorspronkelijke titel: Blackwater sound
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-0658-8
Uitgever: The House of Books
Buiten de wet
Voordat Alexandra in Thorns leven kwam, was er Anne Joy, een mooie vrouw die een gewelddadig verleden achter de rug heeft. Eindelijk heeft ze het geluk gevonden in een rustig bestaan in de Florida Keys. Haar sadistische broer, Vic, maakt ook deel uit van haar verleden. Nu is hij een moderne piraat die zich heeft gespecialiseerd in het kapen van plezierboten en er genoegen in schept hun eigenaren te vermoorden. Als Vic het land in bezit wil krijgen waarop Thorns huis is gebouwd, veronderstelt hij dat niets hem in de weg zal staan. Zelfs niet het leven van een klein meisje, de dochter van Thorns beste vriend...
Schrijver: James Hall
Oorspronkelijke titel: Off the chart
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1020-8
Uitgever: The House of Books