Boekenplank:
Kies
 • Home
 • P
 • Rosamunde Pilcher

Boeken van Rosamunde Pilcher

Meer over Rosamunde Pilcher

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Jane Fraser

Geboren: 1924 / Overleden: 2019

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • De carrousel - The carousel
 • De schelpenzoekers - The shell seekers
 • De stormdag - The day of the storm
 • De thuisreis - Coming home
 • Een mooie nazomer - The end of summer
 • Enkele reis naar de zon - Sleeping tiger
 • Het verlaten huis - The empty house
 • Het zelfportret - Another view
 • Midwinter - Winter solstice
 • September - September
 • Sneeuw in april - Snow in April
 • Spiegelbeeld - Under Gemini
 • Wilde tijm - Wild mountain thyme
 • Zomerstemmen - Voices in summer

Verhalenbundels

 • Bloemen in de regen - Flowers in the rain and other stories
 • De blauwe slaapkamer - The blue bedroom and other stories
 • De rode jurk en andere verhalen

Dubbel uitgegeven titels

 • Alleen in de sneeuw - zie Sneeuw in april
 • Cirkels in het zand - zie De schelpenzoekers
 • Eenzaam hart - zie Het zelfportret

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe carrousel
Prue is niet van plan haar leven in te richten naar de wens van haar moeder. Ze weet heel goed dat een verblijf op het Schotse landgoed van haar rijke aanbidder waarschijnlijk een 'verstandiger investering in de toekomst' zou zijn.

In plaats daarvan echter besluit ze tot een weekendje bij haar eigenzinnige tante Phoebe in Cornwall. En daar neemt Prue's leven een volkomen onverwachte wending wanneer ze intrigerende kunstschilder Daniel Cassens ontmoet...
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: The carousel
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789041006806
Uitgever: Van Reemst
De schelpenzoekers
Penelope Keeling, dochter van een kunstschilder, kan terugblikken op een rijk en veelbewogen leven. Na een heerlijke, onbezorgde jeugd werd zij volwassen tijdens de bittere jaren van de Tweede Wereldoorlog, waarin ze zowel haar man als haar minnaar verloor. Maar ze is nooit bij de pakken neer gaan zitten en heeft haar eigen, artistieke weg gezocht.

Penelope heeft drie geheel verschillende kinderen grootgebracht. Nancy, haar kwetsbare oudste dochter; Noel, haar zorgeloze, hebzuchtige zoon en Olivia, haar 'speciale' dochter. Penelope houdt van haar kinderen en heeft geleerd ze te accepteren zoals ze zijn.

Maar de onderlinge relaties komen onder hevige druk te staan als Noel en Nancy ontdekken dat het liefste bezit van hun moeder, het schilderij De schelpenzoekers van Penelope's vader, inmiddels een fortuin waard blijkt te zijn. Penelope is de enige die het tij kan keren en zij durft een moedige beslissing te nemen...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: The shell seekers
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789041000132
Uitgever: Van Reemst
De stormdag
Rebecca verneemt aan het sterfbed van haar moeder dat ze familie heeft die ze nooit heeft ontmoet, omdat haar moeder na een ruzie alle contacten had verbroken. Maar nu gaat Rebecca op zoek naar haar grootvader. Ze vindt hem en raakt verstrikt in familiegeheimen, waardoor haar leven een andere wending krijgt.

* De stormdag is onderdeel van Twee romans in één band.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: The day of the storm
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789041014948
Uitgever: Van Reemst
De thuisreis
Cornwell, 1935. Voor Judith Dunbar, wier ouders in de tropen wonen, dreigen de kostschooljaren een eenzame tijd te worden, totdat ze vriendschap sluit met de eigenzinnige Loveday Carey-Lewis.

Judiths kennismaking met Narcherrow, het prachtige landhuis van Loveday's familie, is liefde op het eerste gezicht, vooral door de boeiende bewoners met hun warme hartelijkheid.

De gereserveerde maar vriendelijke kolonel Carey-Lewis, zijn ongedwongen en stijlvolle vrouw Diana; Athena, Loveday's uitbundige zus en hun broer Edward, die een bijzondere aantrekkingskracht op Judith uitoefent. Zij maken Nancherrow tot een tweede huis voor Judith en verzachten het gemis van haar eigen familie.

Terwijl Judith zich ontwikkeld tot een zelfbewuste jonge vrouw, groeit de oorlogsdreiging. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog heeft grote gevolgen voor Judith en de mensen die haar lief zijn: haar eigen familieleden, Loveday, Athena, Edward en zijn vrienden Gus en Jeremy.

Zij moeten beslissingen nemen waarvan de gevolgen onmogelijk zijn te overzien. Zij allen moeten vechten tegen groot gevaar, slopende onzekerheden en intens verdriet. Judith zelf zal een lange reis moeten maken voordat ze eindelijk thuis komt...
Coming Home - 1998
Regisseur: Giles Foster
Cast: Emily Mortimer, Katie Ryder Richardson, Paul Bettany, e.a.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Coming home
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789041001351
Uitgever: Van Reemst
Een mooie nazomer
Jane is gelukkig in Californië, waar ze woont met haar vader die als scenarioschrijver in Los Angeles werkt. Ze mist Elvie, het Schotse landgoed waar ze opgroeide, en haar oma, maar haar heimwee heeft ook veel te maken met Sinclair, op wie ze al haar hele jeugd verliefd is geweest.

Ze verlaat de warme Californische stranden en haar vader om terug te keren naar Schotland. De hernieuwde vriendschap met Sinclair pakt echter anders uit dan ze had gehoopt...
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: The end of summer
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 9789041007278
Uitgever: Van Reemst


Enkele reis naar de zon
Selina heeft haar vader, die als vermist werd opgegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog, nooit gekend. Ze is beschermd opgegroeid bij haar oma, en staat op het punt om haar leven te gaan delen met de degelijke Rodney. Maar dan ziet ze, op een boek dat ze van Rodney heeft gekregen, de foto van de schrijver, waarin ze meteen haar vader herkent.

Selina besluit op zoek te gaan naar deze George Dyer, en wanneer ze er via diens uitgever achter komt dat hij op San Antonio woont, een aan de Spaanse kust gelegen exotisch eilandje, aarzelt ze geen moment en gaat op reis. Onder de brandende zon komt ze vervolgens heel wat meer over haarzelf te weten dat ze had kunnen voorzien.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Sleeping tiger
Eerste uitgave: 1967
ISBN/EAN: 9789041007247
Uitgever: Van Reemst
Het verlaten huis
Virginia brengt de zomer door in Cornwall met haar kinderen. Haar door haar moeder gearrangeerde, ongelukkige, huwelijk is voorbij, en nu is ze teruggekeerd naar de plaats waar ze voor het laatst gelukkig en verliefd was. Dan hoort ze dat haar jeugdliefde nog steeds in de buurt woont...

* Het verlaten huis is onderdeel van Twee romans in één band.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: The empty house
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 9789041014948
Uitgever: Van Reemst
Het zelfportret
Emma werkt in Parijs als au-pair wanneer ze verneemt dat haar vader, een beroemde, over de wereld reizende schilder, is teruggekeerd naar huis. Omdat ze wil weten wat ze voor hem betekent, zegt ze haar baan op om zich bij hem te voegen.

* Het zelfportret is onderdeel van Twee romans in één band.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Another view
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: 9789041010384
Uitgever: Van Reemst
Midwinter
Nadat ze al eerder afscheid had genomen van het toneel, laat Elfrida de drukte van Londen achter zich om samen met haar spaniël Horace te verhuizen naar een cottage op het platteland. Elfrida raakt daar bevriend met Oscar en Gloria Blundell en hun dochter Francesca. Vooral met Oscar voert ze goede gesprekken, onder meer over haar overleden man, die de liefde van haar leven was.

De heerlijke rust in hun aangename leven wordt wreed verstoord wanneer de Blundells getroffen worden door een tragisch ongeluk. Dat zet ook het leven van Elfrida op zijn kop, maar in de bijzondere winter die volgt, wordt zij onbewust het warme middelpunt van een bont gezelschap, dat om uiteenlopende redenen zijn toevlucht zoekt in een landhuis in Schotland.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Winter solstice
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041008848
Uitgever: Van Reemst
September
September in de Schotse Hooglanden; de natuur maakt zich op voor de lange grijze winter en de inwoners van Strathcroy bereiden zich voor op een groot feest, een feest dat een ommekeer zal betekenen in het leven van Violet Aird en haar familie en vrienden.

Violet Aird geniet van haar oude dag, haar dagelijkse glas whisky en haar onafhankelijke leven. Ze is een resolute, vriendelijke vrouw met een jeugdige geest en een open oor voor degenen die haar lief zijn: haar zoon Edmund, die met zijn doelgerichte levenswijze de gevoelens van zichzelf en anderen tekort doet; haar schoondochter Virginia, die haar deelgenoot maakt van een onbezonnen daad; haar kleinzoon Henry, een slim, verlegen ventje die zijn oma in alles vertrouwt; haar kleindochter Alexa, zo kwetsbaar in haar liefde voor de even aantrekkelijke als berekenende Noel Keeling; haar vrienden Archie en Isobel, die niet alleen hun financiële problemen, maar ook de schaduwen uit het verleden het hoofd moeten bieden.

En tenslotte is er Pandora, de betoverende, opwindende Pandora die zoveel jaar geleden plotseling en zonder enige uitleg het dorp verliet en nu terug zal komen voor het feest. Haar terugkeer heeft grote en onvoorziene gevolgen...
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: September
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789041000125
Uitgever: Van Reemst


Sneeuw in april
Caroline reist naar Schotland in de hoop dat ze haar broer vindt, die ze al jaren uit het oog is verloren. Ze wil hem spreken voordat ze trouwt met Hugh, van wie haar stiefmoeder vindt dat hij de perfecte man voor haar is. Een sneeuwstorm zorgt ervoor dat ze haar plannen moet bijstellen...

Sneeuw in april is onderdeel van Twee romans in één band.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Snow in April
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789041010384
Uitgever: Van Reemst
Spiegelbeeld
Flora en Rose zijn tweelingzussen die echter niets van elkaars bestaan afweten. Rose is opgevoed door haar frivole moeder in een wereld van rijkdom en luxe, en leeft van het ene pleziertje naar het andere. Flora kan terugkijken op een harmonieuze jeugd bij haar evenwichtige vader, te midden van de rust en schoonheid van Cornwall.

Als ze elkaar bij toeval in Londen ontmoeten, is de schok van herkenning groot: ze lijken als twee druppels water op elkaar.

Voor Flora is deze ontmoeting een emotionele, verwarrende ervaring. Voor Rose betekent het niets meer dan een onverwachte mogelijkheid om onder een lastige verplichting uit te komen. Flora laat zich overhalen om in plaats van Rose naar Schotland te reizen: een beslissing die grote en onverwachte gevolgen heeft...
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Under Gemini
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789041003904
Uitgever: Van Reemst
Wilde tijm
Victoria Bradshaw was achttien, verlegen en kwetsbaar, toen zij haar hart verloor aan de charmante, onvoorspelbare toneelschrijver Oliver Dobbs. Even plotseling als hij toen uit haar leven verdween, staat hij nu - drie jaar later - voor haar deur. Maar hij is niet alleen; op zijn arm draagt hij zijn tweejarig zoontje Thomas.

Hoewel Victoria wijzer en zelfstandiger is geworden, kan zij wederom geen weerstand bieden aan Olivers sensuele charme. Ze reizen naar Schotland, naar het landhuis van de Dunbeaths, volgens Oliver 'om het lente te zien worden.'

Maar voor Victoria wordt het een reis vol emotionele ontdekkingen; haar warme liefde voor de kleine Thomas, de voorzichtige twijfel aan haar gevoelens voor Oliver, de intense verbondenheid met het Schotse landschap, en haar groeiende genegenheid voor de evenwichtige John Dunbeath.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Wild mountain thyme
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789041003515
Uitgever: Van Reemst
Zomerstemmen
Laura is pas getrouwd met Alex, maar heeft het gevoel dat diens eerste vrouw een schaduw over hun geluk werpt. Het feit dat Alex nooit over zijn eerste vrouw en en hun dochter Gabriëlle praat, maakt Laura alleen nog maar meer onzeker.

Wanneer Alex gaat vissen in Schotland, vertrekt Laura voor een vakantie naar zijn familie in Cornwall. Tegen haar verwachting in, wordt ze met open armen ontvangen. Ze wordt meegenomen op allerlei uitjes en en maakt kennis met een bonte stoet aan vrienden en kennissen van de familie. Door de prachtige zomer en de warmte van zijn familie en vrienden, vergeet ze haar onzekerheden over haar relatie met Alex.

Maar haar innerlijke rust wordt al snel weer verstoord wanneer ze een brief ontvangt met een onaangename mededeling...
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Voices in summer
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789041007261
Uitgever: Van Reemst

VerhalenbundelsBloemen in de regen
Bloemen in de regen bevat 16 ontroerende verhalen, waarin gewone mensen leren omgaan met liefde en verlies, wanhoop en geluk.

Via ogenschijnlijke onbelangrijke gebeurtenissen - de succesvolle afdaling van een skihelling, een bezoek aan grootmoeder voor de huwelijksdag, een weerzien met jeugdvrienden - komen de personages tot belangrijke inzichten die hen helpen door te gaan met hun leven.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: Flowers in the rain and other stories
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789041007230
Uitgever: Van Reemst
De blauwe slaapkamer
In elk van deze dertien verhalen beschrijft Rosamunde Pilcher met veel gevoel en oog voor detail hoe mensen, soms door een ogenschijnlijk onbelangrijke gebeurtenis, tot een nieuw inzicht kunnen komen.

De veertienjarige Emily kan maar moeilijk wennen aan de vrouw die de plaats van haar overleden moeder heeft ingenomen. Maar dan moet haar stiefmoeder bevallen, twee weken te vroeg. En er is niemand om haar terzijde te staan, behalve Emily...

En zo is daar ook de echtgenoot die tot zijn verbazing merkt dat het leven van zijn vrouw thuis minstens even druk is als het zijne op kantoor. En het jonge echtpaar dat een onvermoede kant ontdekt van een gierige en chagrijnige oom. Of de vrouw die pas op latere leeftijd de moed en inspiratie vindt om haar lang gekoesterde droom te verwezenlijken.

De blauwe slaapkamer is een verzameling bijzondere vertellingen over heel gewone mensen en de manier waarop zij omgaan met de veranderingen in hun leven.
Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: The blue bedroom and other stories
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789041003492
Uitgever: Van Reemst
De rode jurk en andere verhalen

In de vijf verhalen in deze bundel portretteert Rosamunde Pilcher verschillende vrouwen in hun rol van moeder, dochter, oma, tante of zusje. In elk verhaal hebben zij hun bijzondere invloed op de loop van de gebeurtenissen.

De verhalen zijn prachtige voorbeelden van Rosamunde Pilchers vermogen om de gedachten en gevoelens van gewone mensen in de alledaagse wereld op papier te zetten. Wereldwijd genieten lezers van haar verhalen en romans, waarmee zij een van de meest geliefde schrijfsters is van romantische fictie.

De rode jurk en andere verhalen bevat:

 1. De rode jurk - The red dress
 2. Christabel - Christabel
 3. Het poppenhuis - The doll's house
 4. Tante Dorothy - Cousin Dorothy
 5. De thuiskomst - The watershed

* De rode jurk en andere verhalen is uitgebracht in opdracht van Blz. (boek- en kantoorvakhandels).

Schrijver: Rosamunde Pilcher
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041008442
Uitgever: Van Reemst

Dubbel uitgegeven titelsAlleen in de sneeuw

Zie voor de beschrijving van dit boek: Sneeuw in april.

Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: zie Sneeuw in april
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Mundus
Cirkels in het zand

Zie voor de beschrijving van dit boek: De schelpenzoekers.

Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: zie De schelpenzoekers
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789051121414
Uitgever: Zuid-Hollandse Uitgeversmaatschappij
Eenzaam hart

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het zelfportret.

Schrijver: Rosamunde Pilcher
Oorspronkelijke titel: zie Het zelfportret
Eerste uitgave: 1968
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Spaarnestad

Gerelateerde schrijvers