Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Stern

Anne Stern is geboren in Berlijn, waar ze nog steeds woont met haar gezin. Ze is gepromoveerd in Duitse studies en heeft gewerkt als leraar.

Meer over Anne Stern

Genre: Roman

Geboren: 1982

Geboorteland: Duitsland

Website: Anne Stern


Vrouwen van Berlijn / Fräulein Gold

Schaduw en licht

Berlijn 1922: een jonge verloskundige ontdekt de schaduwzijde van haar geliefde stad...

Berlijn, 1922. De Grote Oorlog heeft diepe wonden achtergelaten en de jonge republiek wordt gekenmerkt door optimisme, maar ook door bittere armoede. Verloskundige Hulda Gold is onverschrokken en enorm populair in de buurt. Door haar huisbezoeken ontmoet ze een grote verscheidenheid aan mensen en het lot van vrouwen is bijzonder belangrijk voor haar.

Door haar toegewijde karakter brengt Hulda zichzelf dikwijls in de problemen. Vooral omdat ze in haar werk niet alleen nieuw leven tegenkomt, maar ook de dood. In een van de vele beruchte arme wijken van de stad, Bülowbogen, draagt Hulda zorg voor een zwangere vrouw die geschokt is door de plotselinge dood van haar buurvrouw, die werd gevonden in het kanaal. Een tragisch ongeval.

Maar waarom is de obscure detective Karl North geïnteresseerd in de zaak? Hulda doet haar eigen onderzoek en duikt steeds dieper in de schaduwen van de stad, waarin de grens tussen goed en kwaad is vervaagd.

Schrijver: Anne Stern
Oorspronkelijke titel: Schatten und Licht
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022599846
Ebook: 9789402321456
Uitgever: Boekerij