Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Stern

Anne Stern is geboren in Berlijn, waar ze nog steeds woont met haar gezin. Ze is gepromoveerd in Duitse studies en heeft gewerkt als leraar.

Meer over Anne Stern

Genre: Roman

Geboren: 1982

Geboorteland: Duitsland

Website: Anne Stern


Overzicht

  • Drie dagen in augustus - Drei Tage im August

Vrouwen van Berlijn / Fräulein Gold

  1. Schaduw en licht - Schatten und Licht
  2. De verloren kinderen van Berlijn - Scheunenkinder
Vrouwen van Berlijn / Fräulein Gold

gedetailleerd overzicht

OverzichtDrie dagen in augustus

Het is augustus, 1936, de Olympische Spelen zijn gaande in een nationaalsocialistisch Berlijn en de spanningen lopen hoog op. Maar Elfie vindt rust in haar werk bij chocolaterie Sawade. Puur geluk verkoopt ze daar, in de vorm van nougat, pralines en zachte marsepein. Elfie en haar buren aan de Unter den Linden proberen om er in deze roerige tijden voor elkaar te zijn.

Als Elfie weer eens chocolade langsbrengt bij de oude Madame Conte, ontdekt ze het verhaal van een bijzondere bonbon en een verboden liefde. Want wie is toch die dame die op een van de wikkels van de chocolaterie prijkt? En kan Elfie zelf iets leren van de lust waarmee de oude dame nog steeds haar dagen vult?

Schrijver: Anne Stern
Oorspronkelijke titel: Drei Tage im August
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789026363702
Ebook: 9789026363719
Uitgever: Ambo | Anthos

Vrouwen van Berlijn / Fräulein GoldSchaduw en licht

Berlijn 1922: een jonge verloskundige ontdekt de schaduwzijde van haar geliefde stad...

Berlijn, 1922. De Grote Oorlog heeft diepe wonden achtergelaten en de jonge republiek wordt gekenmerkt door optimisme, maar ook door bittere armoede. Verloskundige Hulda Gold is onverschrokken en enorm populair in de buurt. Door haar huisbezoeken ontmoet ze een grote verscheidenheid aan mensen en het lot van vrouwen is bijzonder belangrijk voor haar.

Door haar toegewijde karakter brengt Hulda zichzelf dikwijls in de problemen. Vooral omdat ze in haar werk niet alleen nieuw leven tegenkomt, maar ook de dood. In een van de vele beruchte arme wijken van de stad, Bülowbogen, draagt Hulda zorg voor een zwangere vrouw die geschokt is door de plotselinge dood van haar buurvrouw, die werd gevonden in het kanaal. Een tragisch ongeval.

Maar waarom is de obscure detective Karl North geïnteresseerd in de zaak? Hulda doet haar eigen onderzoek en duikt steeds dieper in de schaduwen van de stad, waarin de grens tussen goed en kwaad is vervaagd.

Schrijver: Anne Stern
Oorspronkelijke titel: Schatten und Licht
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022599846
Ebook: 9789402321456
Uitgever: Boekerij
De verloren kinderen van Berlijn

Als er een pasgeboren baby verdwijnt, zet verloskundige Hulda Gold alles op alles om het kind terug te vinden...

Berlijn, 1923. De Berlijnse verloskundige Hulda Gold wordt opgeroepen om te helpen bij een bevalling. Hoewel het Joodse gezin volgens zijn eigen strikte regels leeft, wint Hulda het vertrouwen van de jonge moeder. Als de pasgeborene na een paar dagen op mysterieuze wijze verdwijnt, raakt ze dan ook betrokken bij de zoektocht. Hoe kan een pasgeboren baby verdwijnen in deze hechte gemeenschap?

Hoe verder Hulda de sporen volgt, hoe meer weerstand ze ervaart, want de bewoners van de wijk hebben allen hun goed bewaarde geheimen. Al snel blijkt dat de Berlijnse politie tegelijkertijd op zoek is naar kindersmokkelaars en Hulda ziet een verband. Kan commissaris Karl North haar helpen de baby te vinden? En lukt het Hulda om zelf het gevaar te ontlopen?

Schrijver: Anne Stern
Oorspronkelijke titel: Scheunenkinder
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022599884
Ebook: 9789402321982
Uitgever: Boekerij