Boekenplank:
Kies

Boeken van Tamara McKinley

Tamara McKinley is geboren in Tasmanië en werd op zesjarige leeftijd geadopteerd door haar oma, met wie ze vier jaar later naar Engeland verhuisde. McKinley woont nog steeds in Engeland, maar bezoekt Australië jaarlijks, onder andere om onderzoek te doen voor haar boeken.

Meer over Tamara McKinley

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Ellie Dean

Geboren: 1948

Geboorteland: Australië

Website: Tamara McKinley


Overzicht

 • Droomvlucht - Dreamscapes
 • Eiland in de wolken - Spindrift
 • Kind van de oceaan - Ocean's child
 • Matilda's laatste dans - Matilda's last waltz
 • Morgenrood - Morning glory
 • Onderstromen - Undercurrents
 • Stemmen uit het verleden - Echoes from afar
 • Storm over Jacaranda - Jacaranda Vines
 • Windbloemen - Windflowers
 • Woestijnwind - Firestorm
 • Zomerstorm - Summer lightning

Australië Trilogie

 1. Het land achter de horizon - Lands beyond the sea
 2. De verre kolonie - A kingdom for the brave
 3. De erfgenamen van het land - Legacy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDroomvlucht
Catriona Summers' debuut op het toneel kwam al vroeg: haar vader, leider van een rondtrekkend theater in de Australische outback van de jaren '20, droeg Cat als pasgeboren baby al het podium op. Vanuit deze nederige achtergrond groeit Catriona uit tot een uniek zangtalent om uiteindelijk een wereldberoemde operadiva te worden.

Maar haar carrière en levensloop gaan gepaard met veel tegenspoed, en nu dreigt een oud, schandelijk geheim haar leven voorgoed te ontwrichten. Alles wat ze bereikt heeft, dreigt ineen te storten en niets zal meer hetzelfde blijven...
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Dreamscapes
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789032510183
Ebook: 9789032514396
Uitgever: De Kern
Eiland in de wolken
Australië, 1905. Christy is 65 en besluit dat het tijd is om af te rekenen met spoken uit haar verleden. Daarom reist ze, samen met haar dochter Anne en kleindochter Kathryn, terug naar het Schotse eiland Skye, waar ze is opgegroeid. De gebeurtenissen van die tijd echoën nog altijd na in haar leven en in dat van haar familie.

Christy hoopt met deze reis een pijnlijk hoofdstuk af te kunnen sluiten. Maar is het verleden ooit echt voorbij?
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Spindrift
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026143762
Ebook: 9789026143779
Uitgever: De Fontein
Kind van de oceaan
Engeland, 1920. Lulu Pearson is een jonge, getalenteerde beeldhouwster. De toekomst ziet er rooskleurig voor haar uit met een grote tentoonstelling in Londen in het verschiet. Maar aan de vooravond van de opening ontvangt ze een mysterieuze brief van Joe Reilly, een trainer van renpaarden in Tasmanië.

Lulu blijkt de eigenaresse te zijn van een veelbelovend renpaard, Ocean Child. Op straffe van onterving door haar voogd, oudtante Clarice, reist Lulu af naar de andere kant van de wereld op zoek naar haar weldoener.

Daar wordt ze geconfronteerd met haar wraakzuchtige moeder en haar lieve vader, die nooit de kans heeft gehad haar te zien opgroeien. Langzaam maar zeker komt ze achter haar familiegeschiedenis, de vetes en de schandalen. Samen met Joe Reilly ontdekt ze echter dat het verleden haar niet langer kan raken.
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Ocean's child
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032515140
Ebook: 9789032514402
Uitgever: De Kern
Matilda's laatste dans
Na de dood van haar moeder probeert Matilda geheel in haar eentje de verafgelegen schapenfarm Churinga in New South Wales, Australië, draaiende te houden. Ze put kracht uit de nagedachtenis aan haar moeder en haar liefde voor de ongerepte, betoverende natuur van de Australische binnenlanden. Een natuur, die naast een overweldigende schoonheid ook ontelbare gevaren in zich herbergt - stormen, bosbranden, droogten en overstromingen. Gevaren die Matilda steeds weer weet te trotseren.

Haar zorgen en angsten vertrouwt ze toe aan haar dagboek. Op aangrijpende wijze vertelt haar dagboek hoe haar beschermde jeugd eindigde en hoe een tragische liefde uiteindelijk tot haar ondergang leidde.

Jenny Sanders, bekend kunstenares in Sydney, verliest op tragische wijze haar man en kind bij een auto-ongeluk. Van de notaris hoort ze dat haar man haar postuum Churingafarm heeft geschonken.

Nieuwsgierig naar wat ze daar zal aantreffen vertrekt Jenny naar wat eens Matilda's Farm was en vindt daar tientallen jaren later Matilda's dagboeken. Op Churinga Farm raakt Jenny in de ban van de ruwe schoonheid van de natuur en Matilda's noodlot. Maar, een donker geheim dat als een vloek op de farm lijkt te rusten, dreigt haar hervonden geluk weer in gevaar te brengen.
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Matilda's last waltz
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789026143205
Ebook: 9789026148699
Uitgever: De Fontein
Morgenrood
Fleur denkt volmaakt gelukkig te zijn met haar man Greg, tot ze haar verlangen naar een kind uitspreekt. Greg maakt duidelijk dat hij geen kind wil - en hij weigert uit te leggen waarom. Fleurs hart breekt en dan wordt ze ook nog ontslagen.

Het onverwachte bericht dat een haar onbekende tante, de zus van haar vader, is overleden en haar een grote erfenis heeft nagelaten, is dan ook een welkome aanleiding om de stad te ontvluchten.

Eenmaal aangekomen in Kingfisher Bay ontdekt Fleur dat het bestaan van haar tante Annie niet het enige is dat haar vader voor haar heeft verzwegen. Met hulp van de mysterieuze Blue vindt ze de dagboeken van Annie, die in de jaren dertig de boerderij opzette met haar man. Maar wie is Blue eigenlijk, die Fleur zoveel weet te vertellen over Annie terwijl hij er niet ouder uitziet dan zijzelf? En kunnen Fleur en Greg hun huwelijk nog redden?
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Morning glory
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032512941
Ebook: 9789032513399
Uitgever: De Kern


Onderstromen
Vlak na de Tweede Wereldoorlog keert Olivia Hamilton vanuit Engeland terug naar haar geliefde Australië, waar haar moeder pas is overleden. In haar geboortedorp Trinity hoopt ze de waarheid te vinden achter een aantal onthutsende documenten uit haar moeders nalatenschap.

Daarbij heeft ze de hulp nodig van haar verfoeide oudere zus lrene en een oude vriendin van haar moeder. Irene heeft Olivia van jongs af aan met verachting behandeld, en de jaren hebben haar haat niet verminderd. Kan het zijn dat de papieren van haar moeder daar iets mee te maken hebben?

Olivia is vastbesloten in haar zoektocht naar de waarheid. Ze heeft geen idee welke uitdagingen en passies voor haar in het verschiet liggen, maar ze komt er snel achter dat stille wateren niet alleen diepe gronden hebben, maar ook gevaarlijke onderstromen verbergen...
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Undercurrents
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789032510176
Ebook: 9789032514389
Uitgever: De Kern
Stemmen uit het verleden
1936. De Engelse Annabelle ontmoet de jonge Baskische schilder Henri en de twee worden hopeloos verliefd. Maar Henri besluit te vechten in de Spaanse Burgeroorlog en Annabelle reist met hem mee. Dan slaat het noodlot toe: ze worden geraakt door een bombardement...

In 1956 komt Annabelles dochter Eugenie naar Parijs voor een uitwisselingsprogramma aan de Académie des Beaux-Arts. Eugenie hoopt door zelf naar Parijs te gaan een mysterie in haar moeders verleden te ontrafelen. Maar ze vindt in Parijs meer dan ze dacht te zoeken...
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Echoes from afar
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026140532
Ebook: 9789026140549
Uitgever: De Fontein
Storm over Jacaranda
De wijngaarden van Jacaranda behoorden eens tot de machtigste van Australie. Maar nu Joseph Witney - het tirannieke hoofd van de familie - overleden is, komt het bedrijf in de problemen. Om haar kleindochter Sophie ervan te overtuigen dat de wijngaarden onder geen beding verkocht mogen worden, neemt Cordelia, Josephs weduwe, haar mee naar de Hunter-vallei, de plek waar het allemaal begon.

Daar vertelt Cordelia het verhaal van Rose, een jong meisje dat halverwege de negentiende eeuw wegvluchtte uit Engeland om een nieuw bestaan op te bouwen in het wilde, onbekende Australie...
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Jacaranda Vines
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789032511869
Uitgever: De Kern
Windbloemen
Australië, 1936. Elle wordt als 14-jarig weesmeisje dolend in de verzengende hitte van de outback gevonden door de tweeling Charlie en Joe. Ze brengen haar naar het enige familielid dat ze kent, tante Aurelia, op haar grote veehouderij Warratah. Hier groeien de drie op tot jonge volwassenen.

Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Ellie heeft Joe in haar hart gesloten, maar het is de vileine Charlie die als enige terugkomt. Ondanks alles heet Ellie hem welkom maar Aurelia wantrouwt Charlies motieven, en niet ten onrechte...

Jaren later is het aan Ellie om aan haar inmiddels volwassen dochters de waarheid te vertellen over wat er destijds is gebeurd. Maar daarvoor moet ze wel enkele beschamende geheimen van Warratahs geschiedenis prijsgeven. Ellie hoopt dat haar dochters sterk genoeg zijn voor de naderende storm...
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Windflowers
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789056951726
Ebook: 9789032514358
Uitgever: De Kern
Woestijnwind
Australië, 1946. In het afgelegen dorp Morgan's Reach probeert Rebecca haar 10-jarige zoontje Danny alleen op te voeden. Haar man John is nog altijd niet teruggekeerd van het front en er is weinig hoop meer. Ondertussen heeft Ben, de plaatselijke brandweercommandant, duidelijk gemaakt dat hij gevoelens voor Rebecca heeft, maar dat hij zal wachten op haar beslissing.

Rebecca staat voor een dilemma: kan ze vasthouden aan haar hoop dat John bij haar terugkomt, of moet ze accepteren dat hij er niet meer is en doorgaan met haar leven? Wat is het beste voor haar en Danny?

Al die overwegingen worden aan de kant geschoven als een allesverzengende 'bushfire' het dorp bedreigt en Danny door het vuur raakt afgesneden van het dorp...
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Firestorm
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789032514181
Ebook: 9789032514198
Uitgever: De Kern


Zomerstorm
Om haar 75ste verjaardag te vieren, besluit Miriam Strong een familiereünie op haar landgoed Bellbird Station te houden. Ze ziet ernaar uit iedereen na lange tijd weer te ontmoeten. Maar wanneer ze het eerste bewijs in handen krijgt over de toedracht van haar gestolen erfenis, weet ze dat ze het voor een tweede keer moet opnemen tegen een oude vijand en pijnlijke herinneringen uit het verleden.

Dan ontmoet ze de gescheiden, hulpvaardige advocaat Jake Connor. Samen met hem begint Miriam haar zoektocht naar de waarheid; een zoektocht die het leven van velen om haar heen zal veranderen. Zeker dat van haar kleindochters Fiona en Louise, want de een zal de ware liefde vinden en de ander durft eindelijk de vrouw te zijn die ze altijd had willen worden.
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Summer lightning
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789032510282
Ebook: 9789032514372
Uitgever: De Kern

Australië TrilogieHet land achter de horizon
1768. Al duizenden jaren leven de Aboriginals, de tot dan toe enige bewoners van Australië, in harmonie met het land. Maar in de achttiende eeuw verandert alles: grote boten met witte 'geestmensen' verschijnen aan de horizon en de kust wordt op brute wijze veroverd.

Een van de opvarenden aan boord van de Endeavour is de rijke avonturier Jonathan Cadwallader. Hij kan zijn geluk niet op dat hij op ontdekkingsreis is, weg van het saaie leven in Cornwall. Zijn achtergebleven geliefde, Susan Penhalligan, is ontroostbaar, nog onwetend dat ook haar lot zal liggen in het land achter de horizon.

Voor Billy Penhalligan ligt het anders. Als veroordeelde is hij op transport gezet naar Australië en het enige dat hem op de been houdt, is de vage belofte van een nieuw begin.

Maar voor alle drie zal het nog lang duren voor ze hun geluk kunnen beproeven...
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Lands beyond the sea
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789032513528
Ebook: 9789032513641
Uitgever: De Kern
De verre kolonie
Wanneer George Collinson de intrigerende Eloise in Sydney ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Eloise is getrouwd met Edward Cadwallader, in alles de tegenpool van George en in staat tot gruwelijke daden. Edward zou nooit toestaan dat Eloise hem zou verlaten.

Kilometers verderop staat de jonge Mandawuy, de laatst overgeblevene van zijn Aboriginal stam, voor een beslissing die zijn leven zal bepalen: voegt hij zich bij de blanken of sluit hij zich aan bij Aboriginal strijders, die een oorlog tegen de blanken voorbereiden?
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: A kingdom for the brave
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789032513535
Ebook: 9789032513658
Uitgever: De Kern
De erfgenamen van het land
Ruby treedt in de voetsporen van haar grootouders wanneer ze samen met haar man James de onontgonnen Australische outback in trekt. Een reis die gepaard gaat met gevaren, maar het echte gevaar komt uit een onverwachte hoek wanneer James de verleiding van de gold rush niet kan weerstaan. Ruby wordt op zichzelf teruggeworpen en de enige manier waarop ze kan overleven is door toenadering te zoeken tot Kumali, een Aboriginalmeisje.

Intussen arriveren aan de Australische kust een Haïtiaanse vrouw met een mysterieus verleden, een jonge schooljuf en een jongeman van adel. Allen zijn nog onwetend dat hun levens met elkaar vervlochten zullen worden in een land waarnaar ze met zo veel verwachtingen zijn afgereisd.
Schrijver: Tamara McKinley
Oorspronkelijke titel: Legacy
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032513542
Ebook: 9789032513665
Uitgever: De Kern

Gerelateerde schrijvers