Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • William Sutcliffe

Boeken van William Sutcliffe

William Sutcliffe studeerde in Cambridge waar hij zijn vrouw, schrijfster Maggie O'Farrell, ontmoette. Sutcliffe woont met zijn gezin in Schotland.

Meer over William Sutcliffe

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Als jij maar gelukkig bent - Whatever makes you happy
 • Ben je ervaren? - Are you experienced?
 • De nieuweling - New boy
 • De zeshoeksverhouding - The love hexagon
 • Verkeerde vrienden - Bad influence

Het dievencircus (jeugdboeken)

 1. Het dievencircus en de grote verdwijntruc - Circus of thieves and the raffle of doom
 2. Het dievencircus en de ongelooflijke ontmaskering - Circus of thieves on the rampage

Dubbel uitgegeven titels

 • Otherhood - zie Als jij maar gelukkig bent
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls jij maar gelukkig bent

Als jij maar gelukkig bent is het verhaal van drie moeders en hun drie zonen van rond de dertig, die zich niet zonder problemen staande proberen te houden in het leven. De een geeft een weinig succesvol mannenmagazine uit, de andere worstelt met zijn homoseksualiteit en de derde is wanhopig bedroefd vanwege het stuklopen van zijn langdurige relatie.

Terwijl de vrouwen horrorverhalen uitwisselen over hun jongens, beseffen ze hoezeer ze de binding met het leven van hun kroost hebben verloren. Ze besluiten dan ook dat het tijd is om hun zonen te redden. Het plan daarvoor is even simpel als radicaal: ze bellen onaangekondigd bij ieder van hun zonen aan, met de mededeling dat ze een week zullen blijven. De resultaten van deze goede intenties van de moeders zijn zonder meer hilarisch, vaak desastreus, nu en dan ontroerend en altijd meeslepend.

Als jij maar gelukkig bent gaat over moeders die de controle weer overnemen, of het tenminste proberen. William Sutcliffe schetst een prachtig en ontroerend, maar ook komisch portret over mensen die tot elkaar veroordeeld zijn, maar elkaar niet meer lijken te begrijpen. Daarmee bewijst hij eens te meer een bijzonder veelzijdig en getalenteerd auteur te zijn.

Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: Whatever makes you happy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044611458
Uitgever: Prometheus
Ben je ervaren?

Liz reist met Dave naar India omdat ze behoefte heeft aan gezelschap tijdens haar spirituele zoektocht naar het diepste wezen van haar ziel. Dave reist met Liz naar India omdat hij met haar naar bed wil.

Al snel beseft Dave dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt. Hij kan de hitte niet verdragen, hij vindt het Indiase eten smerig, hij wordt somber van de armoede, hij heeft een hekel aan toeristen - en hij haat Liz.

En Liz? Ze is hopeloos verliefd op India, op de bedelaars en op alle nieuwe mensen in haar leven: Jeremy (die zich Indiër tussen de Indiërs voelt), Jonah (die al tien jaar geen schoenen draagt omdat 'het onmenselijk is het contact met de aarde te verliezen') en vooral Fi en Car (die drie maanden lang lepralijders verzorgden in Udaipur).

William Sutcliffe schetst een hilarisch beeld van deze rugzaktoeristen die ver van huis op zoek zijn naar zichzelf. Ben je ervaren? is een meesterlijke satire op hun zelfgekozen lijden - en een weldaad voor de thuisblijvers.

Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: Are you experienced?
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789044612271
Uitgever: Prometheus
De nieuweling

Mark is joods, slim en lelijk. Op school is hij populair om zijn verhalen over ruige seks en geile vrouwen. Zijn wereld stort in als er op een dag een nieuwe jongen in de schoolbus zit.

Het is Adonis in eigen persoon. Niet dat Mark bang is voor concurrentie, integendeel, hij wordt hopeloos verliefd op de jonge, blonde god.

De nieuweling is het hilarische relaas over een stoere man-in-wording, die nog niet weet of hij later hetero, homo of homofoob wil worden.

Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: New boy
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789057136252
Uitgever: Ooievaar
De zeshoeksverhouding

Zes jonge mensen - drie mannen, drie vrouwen - verlangen ernaar een groots en meeslepend leven te leiden. Maar wat (of wie) willen ze eigenlijk?

Ze raken verstrikt in een web van liefde en lust, ze storten zich in een serie geslaagde en minder geslaagde amoureuze uitspattingen, successen en mislukkingen, en dan is er maar een klein vonkje voor nodig om de vlam in de pan te laten slaan.

Vaak grappig, soms droevig, gênant en ontroerend: in De zeshoeksverhouding wordt loyaliteit binnen en groep vrienden tot het uiterste getest.

Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: The love hexagon
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789053338964
Uitgever: Prometheus
Verkeerde vrienden

De tien jaar oude Ben woont met zijn familie in een doorsneestraat in Noord-Londen. Zijn beste vriend is Olly en sinds Ben zich kan herinneren doen ze alles samen. Op een intens saaie zondagmiddag ontmoet Ben een nieuwe jongen: Carl.

De komst van Carl verstoort het rustige en gelukkige gezinsleven. Carl is namelijk gek en schrikt nergens voor terug. Ben heeft al snel in de gaten dat Carl slecht nieuws is, maar voelt zich net als zijn vriend Olly toch onweerstaanbaar tot hem aangetrokken.

Al snel worden hun spelletjes gevaarlijker en gewelddadiger en Ben raakt in een groot gewetensconflict. Welke kant moet hij kiezen? En wat is eigenlijk de waarde van zijn vriendschap met Olly?

Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: Bad influence
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789046141267
Uitgever: Prometheus

Het dievencircus (jeugdboeken)Het dievencircus en de grote verdwijntruc

Hannahs leven is saai, saai, saai! Dan ontmoet ze Noah Sphinx, die opgroeit in een heel bijzonder circus. Maar niet alles is wat het lijkt: de gemene spreekstalmeester heeft kwaadaardige plannen, en niemand is veilig voor zijn vingervlugge diefstallen. Kunnen Hannah en Noah deze slechterik op tijd stoppen?

Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: Circus of thieves and the raffle of doom
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789048310487
Uitgever: Veltman
Het dievencircus en de ongelooflijke ontmaskering

Na de ontmaskering van het Dievencircus is Archibald Sfinx gevlucht, en heeft Hannahs nieuwe vriend Noah met zich meegenomen.

Wanneer Hannah op haar twaalfde verjaardag ontdekt dat ze is geadopteerd en uit een echte circusfamilie komt is ze dolgelukkig. Helemaal wanneer blijkt dat Esmeralda Espadrille haar moeder was, wat betekent dat Noah haar broer is! De vraag is echter: wie is haar echte vader? Is het Ernesto Espadrille, Noahs vader, of is het de gemene crimineel Archibald Sfinx?

Zal het Noah en Hannah lukken elkaar terug te vinden in de chaos van mensen, dieren en bijzondere circusartiesten? En zal Hannah eindelijk ontdekken wie haar echte vader is?

Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: Circus of thieves on the rampage
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789048310548
Uitgever: Veltman

Dubbel uitgegeven titelsOtherhood

Zie voor de beschrijving van dit boek: Als jij maar gelukkig bent.

Otherhood - 2019
Regisseur: Cindy Chupack
Cast: Patricia Arquette, Angela Bassett, Jake Lacy, e.a.
Schrijver: William Sutcliffe
Oorspronkelijke titel: zie Als jij maar gelukkig bent
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022587867
Ebook: 9789402313604
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers