Boekenplank:
Kies

Boeken van Anita Burgh

Meer over Anita Burgh

Genre: Roman

Geboren: 1937

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Anita Burgh


Overzicht

  • Clare's oorlog - Clare's war
  • De familie - The family
  • Eenzaam in de Auvergne - Exiles

gedetailleerd overzicht

OverzichtClare's oorlog
Het is 1938 en Clare Springer, zeventien jaar oud, wordt naar Parijs gestuurd om haar opleiding te voltooien. Daar geniet ze met volle teugen van haar vrijheid en heeft geen oog voor de schaduwen die een dreigende oorlog vooruitwerpen.

Als de Duitsers Frankrijk binnentrekken kan Clare, tot haar genoegen, niet meer terug naar Engeland. Haar Franse vriend Fabien wordt vermist en Clare besluit hem te gaan zoeken.

Ondanks dat ze niet betrokken wilde raken bij wat er om haar heen gebeurt, besluit ze het land en de mensen waarvan ze zo is gaan houden, te helpen.
Schrijver: Anita Burgh
Oorspronkelijke titel: Clare's war
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789056950972
Uitgever: Van Buuren
De familie
Jillian Sinclair groeide op in de jaren zestig en behoort tot de generatie voor wie getrouwd zijn het ultieme doel is. Ze verwacht dat ze nog lang en gelukkig in Cambridge zal leven met haar echtgenoot Jack, een slimme projectontwikkelaar.

Jillian is ervan overtuigd dat ze alle problemen die zich voordoen aankan, zoals de schoonfamilie die haar niet goed genoeg vindt; de scheiding van haar ouders; de alternatieve levensstijl van haar zuster en een in zichzelf teruggetrokken echtgenoot. Jillian denkt dat als ze maar hard genoeg werkt en het iedereen naar de zin maakt, alles vanzelf goed komt.

Als haar echtgenoot haar verlaat moet ze het na achttien jaar huwelijk weer in haar eentje zien te redden. Esmée, Jacks zuster, vraagt haar om te helpen bij het opzetten van een hotel in Schotland. Jillian grijpt deze kans om haar leven een andere wending te geven met beide handen aan.
Schrijver: Anita Burgh
Oorspronkelijke titel: The family
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789056950781
Uitgever: Van Buuren
Eenzaam in de Auvergne
Kate Howard is schrijfster en leidt een rustig bestaan met haar vriend en dochter in een oude boerderij in de mooie, ruige Auvergne in midden-Frankrijk. Als haar zoon aankondigt dat ook hij van plan is naar Frankrijk te verhuizen, lijkt haar geluk compleet.

Dan komt er als een donderslag bij heldere hemel een telefoontje van haar literaire agent in Londen dat haar leven volledig op z'n kop dreigt te zetten.

Alles wordt nog erger als Tristram en Mo arriveren. Mo is een verbluffende schoonheid die - als ze er zin in heeft - zeer charmant kan zijn. Kate moet helaas ervaren dat Mo ook een van die mensen is die het leven van anderen compleet kan ruïneren...
Schrijver: Anita Burgh
Oorspronkelijke titel: Exiles
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789056951290
Uitgever: Van Buuren