Boekenplank:
Kies
  • Home
  • D
  • Carol Drinkwater

Boeken van Carol Drinkwater

Meer over Carol Drinkwater

Genre: Roman

Website: http://www.caroldrinkwater.com


Overzicht

  • De vergeten zomer - The forgotten summer
  • Dochter van Frankrijk - The lost girl

De olijventijd

  1. De olijfgaard - The olive farm
  2. De olijventijd - The olive season
  3. De olijvenoogst - The olive harvest
  4. Een leven tussen de olijfbomen - Return to the olive farm

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vergeten zomer
De druivenoogst is altijd een feestelijke gebeurtenis in de wijngaard van de familie Cambon. Behalve dit jaar. Wanneer de oogst door een fout mislukt, is dit slecht nieuws voor het voortbestaan van het landgoed. En Clarisse Cambon weet precies wie ze dat kwalijk moet nemen: haar schoondochter Jane.

Het is slechts één incident in een jarenlange strijd, waarvan beide vrouwen de oorzaak verborgen houden voor Luc. Luc, die altijd zijn best doet om zijn vrouw en zijn moeder met elkaar te verzoenen. Maar als het noodlot toeslaat, blijft Jane vol twijfels achter. Welke geheimen heeft haar man altijd voor háár verborgen gehouden?

Wanneer ze de dagelijkse leiding van de wijngaard overneemt, vindt Jane bewijs voor het feit dat Luc niet de man was op wie ze twintig jaar geleden verliefd werd. En wat erger is, ze weet dat alleen haar oude vijand Clarisse kan helpen om de waarheid te achterhalen...

Schrijver: Carol Drinkwater
Oorspronkelijke titel: The forgotten summer
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789400507715
Uitgever: Bruna
Dochter van Frankrijk
2015. Sinds haar dochter vier jaar geleden is weggelopen, leeft fotografe Kurtiz Ross in een zelfgekozen isolement, met als enige gezelschap haar camera. Ze geeft zichzelf de schuld van Lizzies verdwijning en heeft de hoop opgegeven. Totdat er een bericht komt: Lizzie is in Parijs.

1947. De Engelse Charlie leidt na de oorlog in Parijs een eenzaam bestaan. Terugkeren is geen optie, hij is bang om opgepakt te worden als deserteur. Dan ontmoet hij de jonge Marguerite, die vastbesloten is om het te gaan maken als actrice. Samen vertrekt het stel naar Zuid-Frankrijk, waar Marguerite hoopt op een auditie in Cannes.

2015. Tot haar verbijstering belandt Kurtiz in Parijs in een ongekende situatie van chaos en paniek. Te midden hiervan biedt een onbekende dame Kurtiz hulp. Geen van beiden kan voorspellen wat de nacht hun zal brengen. Maar de vriendschap van de oude vrouw, en haar verhaal over haar liefde en verlies in de naoorlogse Provence, zorgen voor een sprankje hoop - en voor een onverwachte band, een nieuw begin...

Schrijver: Carol Drinkwater
Oorspronkelijke titel: The lost girl
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400509603
Uitgever: Bruna

De olijventijdDe olijfgaard
Wanneer Carol en haar echtgenoot Michel een verwaarloosde olijfgaard in Zuid-Frankrijk willen kopen, lijkt dat een belachelijk idee. Tenslotte zijn ze net getrouwd, hebben ze weinig geld en probeert Carol nog steeds te wennen aan haar rol van stiefmoeder voor de twee dochters van Michel.
Maar ze kunnen geen weerstand bieden aan de prachtige streek. Michel geeft al hun spaarcenten aan de makelaar.
Het is het begin van een wild avontuur dat het gezin in contact brengt met het verrukkelijke platteland, excentrieke figuren, bekrompen ambtenaren en de unieke natuur - met inbegrip van een vraatzuchtig wild zwijn - van de Provence.
Schrijver: Carol Drinkwater
Oorspronkelijke titel: The olive farm
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-443-0309-0
Uitgever: The House of Books
De olijventijd
Zij kochten een verwaarloosde olijvenboerderij in de Provence. Nu is het tijd om te gaan oogsten. Een bijzondere love story over twee mensen die hun droom waarmaakten.
Carol en Michel werken keihard om hun olijfgaard tot bloei te brengen. Ze worden echter geconfronteerd met een onverwachte tegenslag. Hun Arabische tuinman, hun grote steunpilaar, vertrekt om de trouwerij van zijn jongste zoon bij te wonen. Om een felbegeerde classificatie in de wacht te kunnen slepen, is het noodzakelijk dat Carol 250 olijfbomen extra plant. Nu moet ze, zwanger en vaak zonder hulp, het merendeel van het werk op de boerderij voor haar rekening nemen. Maar als het oogstseizoen nadert, werpen dramatische gebeurtenissen donkere schaduwen over de olijvenboerderij...
Schrijver: Carol Drinkwater
Oorspronkelijke titel: The olive season
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-0961-7
Uitgever: The House of Books
De olijvenoogst
Na een lange afwezigheid keren Carol en haar echtgenoot Michel terug naar hun huis in Zuid-Frankrijk. Ze zien uit naar de zomer die ze samen op de boerderij willen doorbrengen. Maar door een schokkende gebeurtenis blijft Carol alleen achter. De toekomst is onzeker.
De olijvenoogst voert ons mee naar de grenzen van Carols olijfgaard, waar jagers, dichters, bijenhouders, zwijnen en zigeuners vertoeven. Daar gaat zij op zoek naar de taal van de troubadours en onthult ons het duistere en soms barbaarse hart van de Provence. Met De olijvenoogst zal Carol Drinkwater haar miljoenenpubliek opnieuw betoveren.
Schrijver: Carol Drinkwater
Oorspronkelijke titel: The olive harvest
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1326-6
Uitgever: The House of Books
Een leven tussen de olijfbomen
Na een reis langs de Middellandse Zee keert Carol terug naar haar man Michel en haar geliefde boerderij in Zuid-Frankrijk, naar de grillig gevormde olijfbomen en haar oude vertrouwelingen die haar helpen bij de oogst, en naar de overweldigende kleuren van de bougainville die tegen de verweerde muren van haar huis groeit.
Maar haar thuiskomst wordt overschaduwd door verontrustende ontdekkingen. De bijenkolonie die op Carols boerderij overwintert is door het gebruik van insecticiden flink uitgedund. Carol zet samen met een groepje boeren uit de buurt vraagtekens bij de moderne oogstmethoden. Maar wanneer keer je alles waar je in gelooft en waar je hard voor hebt gevochten de rug toe?
Een leven tussen de olijfbomen is een prachtig boek over Carol Drinkwaters passie voor olijven en haar liefde voor haar gezin.
Schrijver: Carol Drinkwater
Oorspronkelijke titel: Return to the olive farm
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-443-2988-9
Uitgever: The House of Books