Boekenplank:
Kies

Boeken van Frances Mayes

Meer over Frances Mayes

Genre: Roman

Geboren: 1940

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Frances Mayes


Overzicht

  • Het geheim van Swan - Swan

Non-Fictie

  • Bella Toscane - Bella Tuscany
  • Een huis in Toscane - Under the Tuscan sun
  • Een jaar in de wereld - A year in the world
  • Elke dag in Toscane - Every day in Tuscany
  • In Toscane - In Tuscany
  • Toscane in huis - Bringing Tuscany home

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet geheim van Swan
Ginger Mason werkt als archeoloog in Toscane, waar zij samen met haar Italiaanse minnaar haar leven weer op de rails probeert te krijgen.
Maar dan moet ze halsoverkop naar huis, waar een bizarre misdaad de gemoederen in rep en roer heeft gebracht. Het lichaam van Gingers moeder, Catherine, die negentien jaar geleden zelfmoord pleegde, blijkt op mysterieuze wijze te zijn opgegraven.
De verklaring voor Catherines dood is anders dan de familie altijd dacht, en Ginger wordt geconfronteerd met de ongelooflijke waarheid over haar familie...
Schrijver: Frances Mayes
Oorspronkelijke titel: Swan
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-446-0222-5
Uitgever: Prometheus

Non-FictieBella Toscane
'Toen ik de laatste zin van Een huis in Toscane schreef, schreef ik de eerste zin van Bella Toscane. Ik wist dat ik nog niet klaar was met schrijven over Italië,' zegt Frances Mayes.
Na het overweldigende succes van Een huis in Toscane vervolgt de Amerikaanse Frances Mayes het verslag van haar liefdesaffaire met Italië in Bella Toscane. Inmiddels voelt ze zich volledig thuis in haar huis op het onvergetelijk mooie platteland van Italië. Ze ontdekt het plezier van het leren van een nieuwe taal, geeft zich vol overgave over aan tuinieren en wijn maken en verkent de regio's rond Toscane, inclusief de kasteelstadjes, vissersdorpjes en eilandjes.
Bella Toscane bevat naast vele nieuwe avonturen ook weer een keur aan overheerlijke recepten uit de Toscaanse keuken. In het sensuele, levendige proza dat zo kenmerkend voor haar is, viert Frances Mayes in Bella Toscane haar diepe band met het land en haar bloeiende vriendschappen in de pas gevonden haven van een idyllisch leven.
Schrijver: Frances Mayes
Oorspronkelijke titel: Bella Tuscany
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-5333-793-8
Uitgever: Prometheus
Een huis in Toscane
Als de Amerikaanse Frances Mayes een verlaten villa op het onvergetelijk mooie platteland van Toscane koopt, treft ze verbleekte fresco's aan onder het stucwerk in haar eetkamer, een wijngaard die is overgroeid met een wirwar van braamstruiken en een verdwaalde schorpioen onder haar kussen...
Vanuit haar traditionele keuken en haar simpele moestuin bereidt ze tientallen heerlijke recepten voor alles eizoenen, die allemaal in dit boek staan opgetekend.
Op de altijd levendige plaatselijke markten en in de stadjes in de naburige heuvels, gaat Mayes op zoek naar de nuances van het Italiaanse landschap, de geschiedenis en de keuken. Elk avontuur brengt nieuwe verrassingen met zich mee - de perfecte pannetone, een onvergetelijke wijn, of beschilderde Etruskische graven. Mayes doet kortom in Een huis in Toscane wat Peter Mayle deed voor de Provence - ze schrijft met geestdrift en passie over de genoegens van een ander land.
Under the Tuscan Sun - 2003
Regisseur: Audrey Wells
Cast: Diane Lane, Sandra Oh, Raoul Bova, e.a.
Schrijver: Frances Mayes
Oorspronkelijke titel: Under the Tuscan sun
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-5333-659-1
Uitgever: Prometheus
Een jaar in de wereld
Een jaar lang reisde Frances Mayes de wereld rond. In twaalf verschillende landen huurde ze een karakteristiek huis om de sfeer en het eten van het land te proeven.
Mayes slenterde rond door kleine stadswijken, bezocht de lokale markten, snoof de geuren op van het land en ontmoette de inwoners van de streek. Door tijdelijk hun levensstijl over te nemen en zich te verplaatsen in hun dagelijkse leven werd zij één met het land en de cultuur.
Na haar verblijf in landen als Spanje, Italië en Mexico werd Mayes duidelijk dat alles anders wordt als het huis ook een keuken heeft. Ze kookte met verse ingrediënten van de markt, luisterde naar de tips en recepten van de lokale bevolking en deed geweldige ontdekkingen voor de liefhebbers van lekker eten.
Net als in haar boeken over Toscane legt Mayes in Een jaar in de wereld de nadruk op ervaringen die je alleen ter plekke kunt hebben - die bepalende momenten die een plaats sfeer geven en die je bijblijven.
Schrijver: Frances Mayes
Oorspronkelijke titel: A year in the world
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-446-0612-3
Uitgever: Prometheus
Elke dag in Toscane
In Elke dag in Toscane vertelt Frances Mayes, de beroemde 'bard van Toscane', het lyrische verhaal over haar twintig jaar durende liefdesaffaire met Toscane, de mensen, de cultuur en de levensstijl. Ze vertelt over het verrukkelijke leven in Bramascle, haar favoriete recepten en de bekoringen en uitdagingen die het alledaagse leven in Italië met zich meebrengt.
Deze persoonlijke verhandeling begint in de zomer waarin de laatste zaken van de historische restauratie van het huis worden afgemaakt. Dan volgt het verhaal de gebeurtenissen gedurende een jaar, afgewisseld door flashbacks die als thema de dualiteit van verandering en duurzaamheid hebben zoals Mayes die heeft ervaren.
Schrijver: Frances Mayes
Oorspronkelijke titel: Every day in Tuscany
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-446-1542-5
Uitgever: Prometheus
In Toscane
In dit schitterende gebonden boek voert Frances Mayes ons mee naar de heuvels van Toscane. Niet alleen in woord - zoals in haar levendige en succesvolle boeken Een huis in Toscane en Bella Toscane - maar ook in beeld.
Frances Mayes bezoekt feesten en bekijkt prachtige, eeuwenoude pleinen, waar een gevoel van tijdloosheid je overvalt. Ze gaat naar markten, wijn- en olijfgaarden, en laat de lezer zo meegenieten van het adembenemende Toscaanse landschap. En vanzelfsprekend brengt ze veel tijd door in Toscaanse keukens.
Door de vele prachtige kleurenfoto's, gemaakt door Bob Krist, kan de lezer nu zelf zien waar Mayes met zoveel passie over schrijft.
De vijf delen van het boek laten elk een aspect van het Toscaanse leven zien:
- La Piazza: het centrum van het Italiaanse dorpsleven. Met foto's van winkeltjes, markten, oude straatjes, haar vrienden en kennissen, en met fragmenten van gesprekken die Mayes opving, brengt ze op originele wijze haar stadje Cortona in beeld;
- La Festa: met veel verhalen en met foto's van de feesten en partijen die Frances Mayes bezocht, zoals het grootse kerstdiner bij de buren en de jaarlijkse ezelrace rond de kerk, laat zij zien hoe uitbundig de Toscaanse bevolking feestviert;
- Il Campo: het veld. Edward Mayes vertelt over de wisseling der seizoenen, over het plukken van olijven, en over het genot van het eten van een bruschetta met de eerste versgeperste olie.
Schrijver: Frances Mayes
Oorspronkelijke titel: In Tuscany
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5333-964-7
Uitgever: Prometheus


Toscane in huis
In dit schitterend geïllustreerde boek neemt Frances Mayes ons mee terug naar het betoverende Toscane. Samen met haar man Edward vertelt ze over het dagelijks leven in Toscane.
Daar is een belangrijke rol weggelegd voor koken, eten en drinken, maar ook voor de inrichting van tuinen en huizen, voor mensen ontmoeten en feestvieren. In dit boek staan dan ook veel recepten, menusuggesties, lekkere wijnen, mooie planten voor uw Toscaanse tuin en prachtige binnenhuisarchitectuur.
Dit sfeervolle boek is doortrokken van de Toscaanse overtuiging van eenvoud, de samenhang van voedsel en leven, en het belang van familie en vrienden, kortom: van alle heerlijkheden van de Toscaanse levensstijl.
Toscane in huis is een feest voor het oog. De prachtige kleurenfoto's zijn van Stephen Rothfeld, die ook foto's maakte voor de kookboeken van Patricia Wells en Dean & De Luca.
Schrijver: Frances Mayes
Oorspronkelijke titel: Bringing Tuscany home
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-446-0552-6
Uitgever: Prometheus

Gerelateerde schrijvers