Boekenplank:
Kies

Boeken van Terry Hayes

Terry Hayes is een in Engeland geboren Australiër die als screenwriter grote successen heeft behaald, o.a. voor Mad Max 2, Dead Calm, Bangkok Hilton, Payback en From Hell (voor de laatste is hij in 2001 genomineerd voor The Bram Stoker Award for Best Screenplay). Ik ben Pelgrim is zijn eerste boek en de filmrechten werden binnen een maand na uitgave gekocht door Metro-Goldwyn-Mayer.

Meer over Terry Hayes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

Ik ben Pelgrim
Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.
Schrijver: Terry Hayes
Oorspronkelijke titel: I am Pelgrim
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022997130
Ebook: 9789044961065
Uitgever: Bruna