Boekenplank:
Kies

Boeken van Terry Hayes

Terry Hayes is een in Engeland geboren Australiër die als screenwriter grote successen heeft behaald, o.a. voor Mad Max 2, Dead Calm, Bangkok Hilton, Payback en From Hell (voor de laatste is hij in 2001 genomineerd voor The Bram Stoker Award for Best Screenplay). Ik ben Pelgrim is zijn eerste boek en de filmrechten werden binnen een maand na uitgave gekocht door Metro-Goldwyn-Mayer.

Meer over Terry Hayes

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Het jaar van de sprinkhaan - The year of the locust
  • Ik ben Pelgrim - I am Pelgrim

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet jaar van de sprinkhaan

Wanneer je, net als Kane, werkzaam bent als spion voor de CIA in Denied Access Area’s, dan hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen... op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten.

Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige plekken zijn te gevaarlijk, zelfs voor iemand met de ervaring van Kane. Het No Man’s gebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen, is zo’n plek - een plek waar geweld de enige manier is om te overleven.

Kane reist erheen om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen. Een angstaanjagende, intelligente, wrede man met bloed aan zijn handen en wraak in zijn hart...

Schrijver: Terry Hayes
Oorspronkelijke titel: The year of the locust
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789400507111
Uitgever: Bruna
Ik ben Pelgrim
Pelgrim is de codenaam van een man die niet bestaat. De geadopteerde zoon die uitgroeide tot een van de beste spionnen. De regisseur van een uiterst geheime eenheid binnen de Amerikaanse spionagedienst. Een man die, voordat hij van de aardbodem verdween, het ultieme boek schreef over forensisch onderzoek.

Het is datzelfde boek dat hem een jaar later in een obscuur hotel in Manhattan doet belanden, waar het lichaam van een onherkenbaar verminkte jonge vrouw is gevonden. Maar wat begint als een moordonderzoek zonder aanwijzingen, verandert in een zoektocht naar een onbekende vijand die een weerzinwekkend plan tot uitvoer wil brengen.
Schrijver: Terry Hayes
Oorspronkelijke titel: I am Pelgrim
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022997130
Ebook: 9789044961065
Uitgever: Bruna