Boekenplank:
Kies

Boeken van Kerry Drewery

Kerry Drewery studeerde cum laude af in Professional Writing. Ze woont in Lincolnshire tussen het platteland en de zee waar ze zich kan uitleven op haar hobby's zwemmen, fietsen en hardlopen.

Meer over Kerry Drewery

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Young Adult

Website: Kerry Drewery


Overzicht

  • Smaragd - A brighter fear
  • Vogel zonder vleugels - A dream of lights

Cel 7

  1. Cel 7 - Cell 7
  2. Dag 7 - Day 7
  3. Finale 7 - Final 7

gedetailleerd overzicht

OverzichtSmaragd

2003. Hier heeft Lina zo naar verlangd: vrijheid. Vrijheid om te zeggen wat je wilt, tegen wie je wilt. Om de gedachten in je hoofd te mogen uitspreken. Vrijheid om eindelijk jezelf te mogen zijn.

Als de bommen van de Amerikanen op Bagdad vallen lijkt een nieuwe tijd aan te breken. Lijkt. Want al heel snel blijkt dat Lina's leven veel ingewikkelder is geworden dan daarvoor. En dan wordt ze ook nog verliefd op een knappe Amerikaanse soldaat. Iets waarmee ze haar eigen leven in gevaar brengt.

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: A brighter fear
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026606342
Uitgever: Callenbach
Vogel zonder vleugels

Yoora woont in een dorpje op het platteland, en doet haar best elke dag haar quota te halen met zware landarbeid. De Grote Leider heeft immers het beste met haar voor. Maar Yoora stelt steeds meer vragen over de wereld om haar heen en praat erover met haar vriend. Heeft hij haar verraden?

Als op een dag haar familie wordt afgevoerd naar een strafkamp is dat het enige waar ze nog aan kan denken. Maar in het nog zwaardere leven dat volgt, leert Yoora de onmetelijke kracht van liefde kennen.

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: A dream of lights
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026607486
Uitgever: Callenbach

Cel 7Cel 7

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een pistool in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waar geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow 'Dood is gerechtigheid' beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven?

De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood?
Jij beslist!

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: Cell 7
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024576883
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dag 7

Martha Honeydew is vrijgelaten uit de angstaanjagende cel 7. Maar echt vrij is ze niet: de corrupte overheid houdt elke beweging van haar nauwlettend in de gaten. En nu is haar enige, vertrouwde vriend Isaac gevangengenomen. Maar haar kansen om hem te redden zijn bijzonder klein nu ze geen stap kan zetten zonder gevolgd te worden.

Dan komt de dag van zijn veroordeling dichterbij. Zullen zij en Isaac ooit met elkaar herenigd worden en in een betere wereld leven?

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: Day 7
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024576906
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Finale 7

Martha en Isaac zijn ontsnapt, maar nu zijn ze op de vlucht voor de overheid. Ondanks de beloningen die zijn uitgeloofd om Martha uit te leveren aan de politie, is ze voorlopig veilig in de Rises, het deel van de stad waar de armen en machtelozen wonen. Maar dan geeft de premier opdracht om een muur te laten bouwen. Is die bedoeld om de mensen binnen de muren veilig te houden, of ze juist gevangen te zetten?

Martha zet alles op alles om om uit handen van de politie te blijven én de plannen van de premier te verijdelen. Een opwindend verhaal over verraad dat reikt tot in de top van de overheid...

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: Final 7
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024576920
Ebook: 9789021020280
Uitgever: Luitingh-Sijthoff