Boekenplank:
Kies

Boeken van Kerry Drewery

De Engelse Kerry Drewery studeerde cum laude af in Professional Writing. Ze was een finalist in de BBC-competitie Scriptschrijven voor kinderen. Eerder was ze genomineerd voor de prestigieuze CILIP Carnegie Medal.

Meer over Kerry Drewery

Genres: Thriller / Spanning, Young Adult

Website: https://kerrydreweryauthor.wordpress.com/

Overzicht
  • Smaragd - A brighter fear
  • Vogel zonder vleugels - A dream of lights
Cel 7
  1. Cel 7 - Cell 7
  2. Dag 7 - Day 7

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Smaragd

2003. Hier heeft Lina zo naar verlangd: vrijheid. Vrijheid om te zeggen wat je wilt, tegen wie je wilt. Om de gedachten in je hoofd te mogen uitspreken. Vrijheid om eindelijk jezelf te mogen zijn.

Als de bommen van de Amerikanen op Bagdad vallen lijkt een nieuwe tijd aan te breken. Lijkt. Want al heel snel blijkt dat Lina's leven veel ingewikkelder is geworden dan daarvoor. En dan wordt ze ook nog verliefd op een knappe Amerikaanse soldaat. Iets waarmee ze haar eigen leven in gevaar brengt.

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: A brighter fear
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026606342
Uitgever: Callenbach
Vogel zonder vleugels

Yoora woont in een dorpje op het platteland, en doet haar best elke dag haar quota te halen met zware landarbeid. De Grote Leider heeft immers het beste met haar voor. Maar Yoora stelt steeds meer vragen over de wereld om haar heen en praat erover met haar vriend. Heeft hij haar verraden?

Als op een dag haar familie wordt afgevoerd naar een strafkamp is dat het enige waar ze nog aan kan denken. Maar in het nog zwaardere leven dat volgt, leert Yoora de onmetelijke kracht van liefde kennen.

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: A dream of lights
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026607486
Uitgever: Callenbach

Cel 7

Cel 7

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een pistool in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waar geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow 'Dood is gerechtigheid' beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven?

De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood?
Jij beslist!

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: Cell 7
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024576883
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dag 7

Martha Honeydew is vrijgelaten uit de angstaanjagende cel 7. Maar echt vrij is ze niet: de corrupte overheid houdt elke beweging van haar nauwlettend in de gaten. En nu is haar enige, vertrouwde vriend Isaac gevangengenomen. Maar haar kansen om hem te redden zijn bijzonder klein nu ze geen stap kan zetten zonder gevolgd te worden.

Dan komt de dag van zijn veroordeling dichterbij. Zullen zij en Isaac ooit met elkaar herenigd worden en in een betere wereld leven?

Schrijver: Kerry Drewery
Oorspronkelijke titel: Day 7
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024576906
Uitgever: Luitingh-Sijthoff