Boekenplank:
Kies

Boeken van V.E. Schwab

Meer over V.E. Schwab

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1987

Verenigde Staten

Pseudoniem: Victoria Schwab

Website: https://www.veschwab.com/

Schemering / Shades of Magic

  1. Kleuren van magie - A darker shade of magic
  2. De kleuren van schaduw - A gathering of shadows
  3. De kleuren van licht - A conjuring of light

Gedetaileerd overzicht

Schemering / Shades of Magic

Kleuren van magie

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen: waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen: waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: A darker shade of magic
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022584934
Ebook: 9789402311938
Uitgever: Boekerij
De kleuren van schaduw

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan...

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: A gathering of shadows
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022584941
Ebook: 9789402312829
Uitgever: Boekerij
De kleuren van licht

Een oeroude vijand is uit op de troon…

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: A conjuring of light
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022584958
Ebook: 9789402313581
Uitgever: Boekerij