Boekenplank:
Kies

Boeken van V.E. Schwab

V.E. Schwab studeerde fijne kunsten aan Washington University in St. Louis. Ze verkocht haar eerste boek nog vóór haar afstuderen aan de Disney Company.

Meer over V.E. Schwab

Genre: Fantasy / SF

Pseudoniem (van): Victoria Schwab

Geboren: 1987

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: V.E. Schwab


Overzicht

  • Gallant - Gallant
  • Het onzichtbare leven van Addie LaRue - The invisible life of Addie LaRue

Cassidy Blake

  1. Stad van geesten - City of ghosts

Schemering / Shades of Magic

  1. De kleuren van magie - A darker shade of magic
  2. De kleuren van schaduw - A gathering of shadows
  3. De kleuren van licht - A conjuring of light
Cassidy Blake

gedetailleerd overzicht

OverzichtGallant

Er zijn een paar dingen die de tienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien.

Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: Gallant
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022595213
Ebook: 9789402318432
Uitgever: Boekerij
Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Een leven dat niemand zich kan herinneren. Een verhaal dat je nooit zult vergeten.

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent...

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: The invisible life of Addie LaRue
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022591932
Ebook: 9789402315929
Uitgever: Boekerij

Cassidy BlakeStad van geesten

Cassidy Blakes ouders zijn The Inspecters, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders die in het duister tasten, kan Cassidy zelf wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest.

Als The Inspecters besluiten om het behekste Edinburgh in Schotland te bezoeken voor hun nieuwe tv-show, moeten Cassidy - en Jacob - mee. In Schotland is Cassidy omgeven door geesten, die niet allemaal even onschuldig zijn. En als ze Lara ontmoet die ook geesten kan zien, leert Cassidy dat ze een tussenreiziger is. Blijkbaar is het haar taak om ervoor te zorgen dat geesten voor eens en voor altijd achter de sluier blijven die de wereld van de doden scheidt van die van de levenden.

Cassidy weet nog niet zeker of ze deze nieuwe missie wil aangaan, maar ze weet wel dat de sinistere Rode Raaf die in de stad rondspookt niet in haar wereld thuishoort. Door haar krachten komt Cassidy in een episch gevecht terecht dat door de wereld van de levenden en de doden trekt. Ze zal alles op alles moeten zetten om heelhuids terug te keren en haar dierbaren te redden.

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: City of ghosts
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022599501
Ebook: 9789402321548
Uitgever: Boekerij

Schemering / Shades of MagicDe kleuren van magie

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen: waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen: waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: A darker shade of magic
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022584934
Ebook: 9789402311938
Uitgever: Boekerij
De kleuren van schaduw

Het is vier maanden geleden dat de steen in het bezit van Kell kwam. Vier maanden sinds zijn pad dat van Lila Bard kruiste. Vier maanden sinds prins Rhy gewond raakte en de beruchte tweeling van Wit Londen werd verslagen. Nu, rusteloos sinds hij is gestopt met het smokkelen van magische goederen, wordt Kell ’s nachts geplaagd door duistere dromen, en overdag door herinneringen aan Lila.

Intussen maakt Rood Londen zich op voor de Element Spelen, een extravagante internationale magiewedstrijd die bedoeld is ter vermaak en om aangrenzende landen te vriend te houden. Men heeft het zo druk met de voorbereidingen dat niemand doorheeft dat een piratenschip vol oude vrienden steeds dichterbij komt. En dat een ander Londen, ver weg, langzaam aan kracht begint te winnen. Want een schaduw die ’s nachts verdwijnt, zal de volgende ochtend weer verschijnen. En de balans van magie is kwetsbaar. Als één stad opbloeit, moet een andere ten onder gaan...

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: A gathering of shadows
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022584941
Ebook: 9789402312829
Uitgever: Boekerij
De kleuren van licht

Een oeroude vijand is uit op de troon…

De gevoelige balans tussen de vier Londens staat op het punt te breken. De ooit zo vereerde magie werpt zijn duistere schaduw over Rood Londen en maakt de weg vrij voor een ander Londen om de macht te grijpen. Kell begint te bezwijken onder de druk van tegenstrijdige loyaliteiten en Lila moet leren haar magie te beheersen, voordat de magie háár beheerst.

Intussen verzamelt kapitein Alucard Emery zijn bemanning en bereidt hij zich voor op een race tegen de klok om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. In de schaduwen keert een oude vijand terug om de kroon op te eisen, terwijl een gevallen held een wereld probeert te redden die voor zijn ogen uiteen lijkt te vallen.

Wie zal de macht grijpen? Wie zal roemloos ten onder gaan? Wie redt het tot het einde van deze overdonderende trilogie?

Schrijver: V.E. Schwab
Oorspronkelijke titel: A conjuring of light
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022584958
Ebook: 9789402313581
Uitgever: Boekerij