Boekenplank:
Kies

Boeken van L.J. Smith

Meer over L.J. Smith

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: L.J. Smith


The Vampire Diaries

 1. Ontwaken & De strijd - The awakening & The struggle
 2. Razernij & Duister weerzien - The fury & Dark reunion

The Vampire Diaries - The Return

 1. Duisternis - Nightfall
 2. Schaduwzielen - Shadow souls
 3. Middernacht - Midnight

The Vampire Diaries - The Hunters

 1. Fantoom - Phantom
 2. Maanlied - Moonsong
 3. Bestemming - Destiny rising

The Vampire Diaries - Stefan's Diaries

 1. Oorsprong & Bloeddorst - Origins & Bloodlust
 2. Begeerte & Moordlust - The craving & The ripper
 3. Toevlucht & Gedwongen - The asylum & The compelled
The Vampire Diaries - The Return
The Vampire Diaries - The Hunters

gedetailleerd overzicht

The Vampire DiariesOntwaken & De strijd
The Vampire Diaries is het verhaal van Stefan en Damon, twee broers die ten tijde van de Italiaanse renaissance verliefd waren op dezelfde vrouw. Ze vonden de dood in een zwaardduel, maar ontwaakten daarna als vampiers. Eeuwenlang bestreden ze elkaar.

Nu zijn ze opnieuw verliefd op hetzelfde meisje, deze keer op het aantrekkelijke tienermeisje Elena, van Robert E. Lee High School. Is Elena sterk genoeg om zich staande te houden in hun allesvernietigende vete?
The Vampire Diaries - TV-serie - 2010/2017
Regisseur: Diversen
Cast: Nina Dobrev, Paul Wesley, Ian Somerhalder, e.a.
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: The awakening & The struggle
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022554531
Ebook: 9789460231094
Uitgever: Boekerij
Razernij & Duister weerzien
De strijd tussen Damon en Stefan lijkt beslecht: Elena is geworden waar ze altijd bang voor was - ze is nu een vampier, en gebonden aan Damon. Maar de strijd tussen de broers is nog niet helemaal voorbij. Ze willen elkaar nog treffen voor een laatste strijd.

Maar de wereld draait niet alleen om hun eeuwenoude vete. Elena is er ook nog, met haar nieuwe vampierkrachten. En - zo blijkt - er zijn nog andere, veel gevaarlijkere vijanden...
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: The fury & Dark reunion
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022554548
Ebook: 9789460231100
Uitgever: Boekerij

The Vampire Diaries - The ReturnDuisternis
Elena was bereid om het ultieme offer te brengen: haar leven voor dat van de twee vampierbroers die allebei van haar houden. Alleen blijft ze op onverklaarbare wijze in leven. Welke bovennatuurlijke kracht zorgt ervoor dat ze niet sterft en waarom is haar bloed onweerstaanbaar voor vampiers?

Stefan gaat op zoek naar een veilige plek waar Elena zich kan verschuilen. In zijn broers afwezigheid ziet Damon kans om al zijn charmes in de strijd te gooien en Elena ervan te overtuigen dat hij de broer is bij wie ze hoort.

Wat geen van de beide broers doorheeft, is dat er nog iemand in Fell's Church is aangekomen die een wel heel ongezonde interesse in Elena heeft en Damon inzet om zijn doel te bereiken: Elena's dood.
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: Nightfall
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022558393
Ebook: 9789460235511
Uitgever: Boekerij
Schaduwzielen
Elena Gilberts liefde, de vampier Stefan Salvatore, is gevangengenomen door de demonische geesten die in Fell's Church een ravage aanrichten. Om haar geliefde te vinden, moet Elena vertrouwen op Stefans broer Damon, de knappe maar uiterst dodelijke vampier die het feit dat hij Elena voor zichzelf wil niet onder stoelen of banken steekt. En ook Elena kan niet ontkennen dat de spanning tussen haar en Damon met de dag groter wordt. Voor welke broer zal ze uiteindelijk kiezen?

Ondertussen onderzoeken Bonnie en Meredith het kwaad dat bezit heeft genomen van Fell's Church. Hun onderzoek leidt tot een aantal verschrikkelijke ontdekkingen, en al snel maken ze deel uit van een van de gevaarlijkste avonturen van Elena tot nu toe...
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: Shadow souls
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022558454
Ebook: 9789460235528
Uitgever: Boekerij
Middernacht
Zonder hulp van de uiterst charmante en dodelijke Damon had Elena haar geliefde Stefan niet kunnen redden uit de donkere dimensie. De strijd heeft bij beide broers z'n littekens achtergelaten. Stefan is ernstig verzwakt en heeft meer bloed nodig dan Elena hem kan geven, en Damon is door magie een mens geworden. Die transformatie heeft hem zo radeloos gemaakt dat hij zelfs wil terugkeren terug naar de hel die de donkere dimensie was om weer een vampier te kunnen worden. Jammer genoeg sleurt hij Bonnie mee tijdens zijn terugtocht.

Stefan en Elena gaan samen achter Bonnie aan en laten de veiligheid van Fell's Church in handen van Matt en Meredith. Die hebben genoeg werk te verrichten als alle kinderen opeens demonische trekjes beginnen te vertonen en ze erachter komen dat de bron van al dit kwaad wel heel dicht bij huis te vinden is...
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: Midnight
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022561751
Ebook: 9789460235535
Uitgever: Boekerij

The Vampire Diaries - The HuntersFantoom
Elena Gilbert en haar vrienden hebben Fell's Church gered toen kwade geesten eropuit waren om het dorp te vernietigen. Maar de vrijheid heeft zijn tol geëist: Damon Salvatore is dood. Hierdoor verandert alles.

Damon en zijn vampierbroer Stefan waren in een wrede strijd verwikkeld om het hart van Elena te veroveren en nu Damon er niet meer is, kunnen Elena en Stefan eindelijk samen zijn. Maar waarom blijft Elena dan dromen over Damon?

Terwijl Elena's gevoelens voor Damon steeds sterker worden, dreigt er een nieuwe duistere kracht in Fell's Church en deze demon is erger dan alles wat Elena ooit heeft meegemaakt. Zijn enige doel is Elena en iedereen die ze liefheeft te vermoorden.
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: Phantom
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022562840
Ebook: 9789460233258
Uitgever: Boekerij
Maanlied
Het kwaad gaat nooit dood...

Elena en haar vrienden kunnen niet wachten om naar Dalcrest College te gaan, de plek waar haar ouders elkaar voor het eerst ontmoet hebben, nu ze zijn teruggekeerd uit de Duistere Dimensie. Na al het heen-en-weer-geslinger tussen Damon en Stefan weet Elena nu eindelijk aan wie haar hart toebehoort: Stefan. Elena weet dat dit haar jaar gaat worden! Zelfs Damon lijkt zich in zijn nieuwe rol te schikken.

Weg zijn uit Fell's Church betekent echter niet dat Elena haar verleden helemaal achter zich kan laten. Als studenten op mysterieuze wijze verdwijnen, lijkt achter elk nieuw vriendelijk gezicht een vijand te schuilen. Al snel breekt er paniek uit en kost het Elena, Bonnie, Meredith en Matt moeite om in elkaar te blijven geloven.

Elena komt achter een goed bewaard familiegeheim dat haar hele leven op z'n kop zet en niets goeds voor de toekomst voorspelt. Kan Elena haar lot ontlopen? En zal het Stefan of toch Damon zijn die naast haar blijft staan tot het bittere einde?
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: Moonsong
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022562499
Ebook: 9789460233944
Uitgever: Boekerij
Bestemming
Elena heeft de grootste gevaren overleefd, ze heeft gevochten met demonen, ze heeft gerend voor haar leven... maar niets blijkt zo moeilijk als kiezen tussen haar twee grote liefdes: Stefan en Damon Salvatore.

Elena wordt geconfronteerd met een groot dilemma: als ze voorgoed voor Stefan kiest, brengt ze Damons ziel in groot gevaar. Elena realiseert zich dat als ze haar wereld en iedereen in haar omgeving wil redden, ze iets wat haar grenzeloos lief is op zal moeten offeren. Maar voordat ze haar keuze kan maken, breekt de hel los op Dalcrest College en lijkt de tijd zelf zich tegen haar te keren...
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: Destiny rising
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022563847
Ebook: 9789460235610
Uitgever: Boekerij

The Vampire Diaries - Stefan's DiariesOorsprong & Bloeddorst
Oorsprong: Stefan en Damon Salvatore zijn onafscheidelijk, tot ze Katherine ontmoeten, een mysterieuze schoonheid die hun wereld op zijn kop zet. Stefan en Damons hechte band verandert in dodelijke rivaliteit als zij naar Katherines gunsten dingen. Maar Katherine heeft een geheim: ze is een vampier en heeft zich voorgenomen de broers ook in vampiers te veranderen, zodat ze tot in de eeuwigheid samen kunnen zijn...

Bloeddorst: Stefan Salvatores grote liefde heeft hem veranderd in een vampier... en ze verwoestte zijn ziel. Nu dreigen hij en zijn broer Damon ontdekt en vermoord te worden. Ze vluchten naar New Orleans, maar daar worden ze voor nog grotere gevaren gesteld: de stad wemelt van de vampiers... en vampierjagers. Zal Stefans onsterfelijke ziel voor eeuwig verdoemd blijken te zijn...?
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: Origins & Bloodlust
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022568446
Ebook: 9789460236471
Uitgever: Boekerij
Begeerte & Moordlust
Begeerte: Na het verraad van zijn broer Damon vlucht Stefan naar Manhattan en zweert hij nooit meer een mens te doden. Maar Damon weet hem zoals altijd weer te vinden en dwingt hem mee te doen aan zijn grootse plannen. Hun daden trekken niet alleen de aandacht van de roddelbladen, maar ook die van een oude vijand... die koste wat kost wraak wil nemen.

Moordlust: Twintig jaar na de gebeurtenissen in Mystic Falls heeft Stefan eindelijk rust gevonden in Engeland. Maar dan bereiken hem alarmerende berichten uit Londen: een seriemoordenaar trekt een bloedig spoor door de straten van de hoofdstad. De moordenaar wordt Jack the Ripper genoemd, maar Stefan vermoedt dat zijn naam heel anders luidt: Damon.
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: The craving & The ripper
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022568446
Uitgever: Boekerij
Toevlucht & Gedwongen
Toevlucht: Na de gewelddadige gebeurtenissen in Londen ligt het leven van Stefan en Damon weer in puin. Langzamerhand komen ze erachter dat de bron van de haat en woede van hun aartsvijand zijn oorsprong vindt in hun eigen verleden en bij de vrouw die hun levens voorgoed veranderde. Kunnen ze hun verschillen opzij zetten voordat hun tegenstander zijn bloedige plannen kan uitvoeren?

Gedwongen: Stefan en Damon dachten dat ze het kwaad in de wereld wel kenden, maar niets en niemand is zo kwaadaardig als Samuel, de wrede vampier die alles op alles zet om Katherines dood te wreken en de Salvatore-broers te vernietigen. Om te voorkomen dat Samuel de macht over zowel vampiers als stervelingen in handen krijgt, roepen Stefan en Damon de hulp in van wel heel onwaarschijnlijke bondgenoten: heksen.
Schrijver: L.J. Smith
Oorspronkelijke titel: The asylum & The compelled
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022569764
Ebook: 9789460239922
Uitgever: Boekerij