Boekenplank:
Kies

Boeken van Catherine Doyle

Meer over Catherine Doyle

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1990

Geboorteland: Ierland

Website: Catherine Doyle


Stormwachter / Storm Keeper

  1. De kaarsenmaker van Arranmore - The storm keeper's island
  2. De verdwenen zeekrijgers - The lost tide warriors
  3. De strijd om Arranmore - The storm keepers' battle

Twin Crowns

  1. Twin crowns - Twin crowns
  2. Cursed crowns - Cursed crowns

gedetailleerd overzicht

Stormwachter / Storm KeeperDe kaarsenmaker van Arranmore

Als Fionn Boyle het eiland Arranmore op stapt, komt het onder zijn voeten tot leven...

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen vijanden. Binnenkort zal Fionns opa, een geheimzinnige, zonderlinge oude man, zijn taken neerleggen. De tijd voor een nieuwe Stormwachter is gekomen.

Maar diep onder de grond heeft er iemand op Fionn gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.

Schrijver: Catherine Doyle
Oorspronkelijke titel: The storm keeper's island
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789059245839
Uitgever: Fantoom
De verdwenen zeekrijgers

De strijd om het voortbestaan van Arranmore is begonnen...

Fionn Boyle is nog geen halfjaar Stormwachter op Arranmore als het eiland overspoeld wordt door duizenden angstaanjagende Zielsluipers. Maar Fion staat machteloos. Hij is de magie van de Stormwachter kwijt en nu het geheugen van zijn opa steeds slechter wordt, is hij aangewezen op de hulp van zijn vrienden Shelby en Sam. Samen moeten ze Dagda's leger van Merrows, legendarische zeewezens, oproepen.

Maar niemand gelooft dat het wilde volk uit de oceaan bestaat. En hoe kan Fionn zijn gelijk bewijzen zonder magie? Terwijl hij op zoek gaat naar het verloren leger, bereiden de andere eilandbewoners zich voor op de invasie.

Schrijver: Catherine Doyle
Oorspronkelijke titel: The lost tide warriors
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789059246423
Uitgever: Fantoom
De strijd om Arranmore

Er is een week verstreken sinds Fionn op het strand van Arranmore tegenover Morrigan stond en afscheid moest nemen van zijn opa. Nu kammen Morrigans broers het eiland uit naar iedereen die sterk genoeg is om een gevaar voor hen te vormen.

Ondertussen kost het de Merrows steeds meer moeite om de toenemende krachten van de Zwarte Rotsen in toom te houden. En in een onbekende laag van het eiland is een betoverde eik verborgen, die kan vertellen waar Dagda, de laatste tovenaar, begraven ligt. Fionn, Shelby en Sam hebben al hun hoop op Dagda gevestigd in de strijd tegen Morrigan. Ze moeten hem zo snel mogelijk vinden - voordat het te laat is.

Schrijver: Catherine Doyle
Oorspronkelijke titel: The storm keepers' battle
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789059249387
Uitgever: Fantoom

Twin CrownsTwin crowns

Eén kroon. Twee prinsessen...

Prinses Rose is de troonopvolgster van Eana. De angst voor de heksen die haar ouders hebben vermoord is haar met de paplepel ingegoten, maar ze zal er alles aan doen om haar koninkrijk te verdedigen.

Wren is bij haar geboorte uit het paleis ontvoerd. Zij is de geheime tweelingzus van Rose, en niemand weet van haar bestaan af. Ze beraamt een plan om stiekem de plaats van haar zus in te nemen om zo de heksen te beschermen die haar hebben grootgebracht.

De strijd barst los, maar wie zal de kroon dragen? Rose of Wren?

* Geschreven door Catherine Doyle en Katherine Webber.

Schrijver: Catherine Doyle
Oorspronkelijke titel: Twin crowns
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402709896
Ebook: 9789402764567
Uitgever: HarperCollins
Cursed crowns

De zussen zijn herenigd, maar het koninkrijk is verdeeld...

Tweelingkoninginnen Wren en Rose hebben hun kroon opgeëist, maar niet iedereen is daar blij mee. Om de harten van de mensen te veroveren begint Rose aan een koninklijke rondreis door Eana. Door een ontmoeting met een doodgewaande man komt ze er echter achter dat er meer geheimen in het koninkrijk zijn dan ze dacht.

Wren vindt de hele reis tijdverspilling. Zij knijpt er stiekem tussenuit naar het ijskoude noorden, om hun gevangengenomen grootmoeder Banba te redden. Alarik, koning van het noorden, doet haar in ruil voor Banba’s vrijlating een dodelijk, magisch voorstel. In haar wanhoop stemt Wren in, maar dit heeft verstrekkende gevolgen. Als kort daarop een oude vloek herleeft, moeten de zusjes de krachten bundelen om het koninkrijk te redden. Maar dat is nu net niet hun sterkste kant...

* Geschreven door Catherine Doyle en Katherine Webber.

Schrijver: Catherine Doyle
Oorspronkelijke titel: Cursed crowns
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789402713046
Ebook: 9789402769012
Uitgever: HarperCollins