Boekenplank:
Kies

Boeken van S.L. Grey

S.L. Grey is het pseudoniem van het Zuid-Afrikaanse schrijverskoppel Sarah Lotz en Louis Greenberg.

Meer over S.L. Grey

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Sarah Lotz, Louis Greenberg.

Website: S.L. Grey


Overzicht

  • De plaza - The mall
  • Het appartement - The apartment
  • In de val - Under ground

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe plaza
Rhoda, een Zuid-Afrikaanse twintiger met een verminkt gezicht en nog zo wat problemen, neemt haar oppaskind mee naar een winkelcentrum om drugs te scoren. Daar raakt ze hem kwijt. Wanhopig sleurt ze Dan, de nerdy medewerker van de boekwinkel waar het kind verdwenen is, mee op een zoektocht door het labyrint. Dwalend achter de coulissen van de Plaza komen ze in een op het eerste gezicht aantrekkelijke, parallelle werkelijkheid terecht waar de klant meer dan koning is. Algauw weten ze niet meer of ze nu moeten maken dat ze wegkomen of blijven. Het kat en muisspel in De plaza leest als een rit in een turboachtbaan. De roman is deels thriller, deels horror en heeft een uiterst actueel thema.
Schrijver: S.L. Grey
Oorspronkelijke titel: The mall
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029578486
Uitgever: De Arbeiderspers
Het appartement
Mark en Steph hebben een relatief gelukkig gezin met hun jonge dochter in het zonnige Kaapstad, tot op een dag gewapende mannen met bivakmutsen hun huis binnenvallen. Getraumatiseerd maar fysiek ongedeerd zijn Mark en Steph niet in staat om terug te keren naar het normale en leven in constante angst. Wanneer een vriend een herstellende vakantie in het buitenland voorstelt via een populaire woninguitwisseling, klinkt dat als het perfecte plan.

Ze vinden een artistiek koppel met een charmant appartement in Parijs dat graag naar Kaapstad zou willen komen. Mark en Steph kunnen de idyllische foto's en de belofte van een romantisch uitje niet weerstaan. Maar zodra ze in Parijs aankomen, realiseren ze zich snel dat er niets is zoals geadverteerd. Wanneer hun perfecte vakantie een hevige bocht neemt, worden de scheuren in hun huwelijk steeds groter en komen donkere geheimen uit Marks verleden naar boven.
Schrijver: S.L. Grey
Oorspronkelijke titel: The apartment
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044351651
Uitgever: The House of Books
In de val
Ze dachten dat ze veilig waren... Het Sanctum is een zelfvoorzienend appartementencomplex dat diep onder de grond is gebouwd op het platteland van Maine. Een luxevesting voor de rijken en paranoïden - waar ze de apocalyps in stijl kunnen uitzitten. Als een allesvernietigend virus Amerika bereikt, vlucht een aantal families ernaartoe. Iedereen heeft zijn eigen reden om zich te verschuilen. En iedereen draagt geheimen bij zich. Maar zodra de deuren dicht zijn en er iemand overlijdt, realiseren ze zich dat de grootste bedreiging misschien wel samen met hen onder de grond zit opgesloten...
Schrijver: S.L. Grey
Oorspronkelijke titel: Under ground
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024564767
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers