Boekenplank:
Kies

Boeken van Pierre Jarawan

Pierre Jarawan is geboren in Jordanië als zoon van een Libanese vader en een Duitse moeder. Toen hij drie jaar was, emigreerde zijn familie vanwege de burgeroorlog naar Duitsland.

Meer over Pierre Jarawan

Genre: Roman

Geboren: 1985

Geboorteland: Jordanië

Website: Pierre Jarawan


Overzicht

  • De zoon van de verhalenverteller - Am Ende bleiben die Zedern
  • Lied voor de vermisten - Ein Lied für die Vermissten

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe zoon van de verhalenverteller
Samir verruilt het veilige Duitsland voor het wankele Beiroet om verleden en heden eindelijk te kunnen verbinden: wat is er gebeurd met zijn vader, die het gezin zo plotseling in de steek heeft gelaten? De enige aanknopingspunten zijn een oude foto en de verhaaltjes-voor-het-slapengaan die zijn vader hem vroeger vertelde.

Samirs tocht leidt door een verscheurd land, waar men niet zit te wachten op verborgen verledens. En Samir ontdekt welk verwoestend effect een familiegeheim kan hebben.

Jarawan toont een ongeëvenaarde gevoeligheid voor de conflicten in het Midden-Oosten, en tegelijkertijd voor de rijke verteltraditie uit de Oriënt.
Schrijver: Pierre Jarawan
Oorspronkelijke titel: Am Ende bleiben die Zedern
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402716009
Ebook: 9789402751444
Uitgever: HarperCollins
Lied voor de vermisten

Wanneer de Arabische Lente in 2011 volledig is ontwaakt, ontstaat ook in Beiroet de eerste onrust. Terwijl de huizen branden, legt dertiger Amin zijn herinneringen vast.

Aan 1994, toen hij met zijn grootmoeder terugkeerde naar Libanon, twaalf jaar na de dood van zijn ouders. Aan zijn vriendschap met Jafar, met wie hij door de voor hem onbekende naoorlogse wereld zwierf. En aan hoe hij zo pijnlijk moest leren dat er in dit land nooit zekerheid zal zijn; niet over het verleden, niet over zijn vriendschappen, niet over de geschiedenis van zijn familie.

Schrijver: Pierre Jarawan
Oorspronkelijke titel: Ein Lied für die Vermissten
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402704822
Ebook: 9789402759372
Uitgever: HarperCollins