Boekenplank:
Kies

Boeken van Gian Sardar

Gian Sardar studeerde creative writing aan de Loyola Marymount University en werkte voor The New York Times. Sardar is de dochter van een Amerikaanse moeder en een Iraaks-Koerdische vader. Alles wat je dragen kan is gebaseerd op het levensverhaal van haar vader en haar eigen ervaringen in Koerdistan.

Meer over Gian Sardar

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Gian Sardar


Overzicht

Alles wat je dragen kan

Olivia Murray droomt er aan het eind van de jaren zeventig van om fotojournalist te worden, maar komt niet verder dan secretaresse bij een lokale krant. Als haar Koerdische vriend Delan haar uitnodigt voor een familiebruiloft in Noord-Irak, grijpt ze de kans én haar camera.

De situatie ter plaatse blijkt echter onheilspellender dan het koppel had verwacht. Delans familie gaat gebukt onder een constante oorlogsdreiging tussen de Irakezen en de Koerden in het gebied. En dan legt Olivia ook nog iets vast op camera wat alles op het spel zet: de familiebanden, de veiligheid van het dorp... en haar grote liefde.

Alles wat je dragen kan is een wonderschone roman over liefde, familie, loyaliteit en trouw in het verscheurde Koerdistan.

Schrijver: Gian Sardar
Oorspronkelijke titel: Take what you can carry
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402712025
Ebook: 9789402768015
Uitgever: HarperCollins

Gerelateerde schrijvers