Boekenplank:
Kies

Boeken van Marjan Kamali

Marjan Kamali is geboren in Turkije, maar heeft Iraanse ouders. Ze groeide op in Kenia, Duitsland, Turkije, Iran en de Verenigde Staten. Kamali studeerde Engelse literatuur aan Berkeley, haalde haar MBA aan Columbia University en haar MFA aan New York University.

Meer over Marjan Kamali

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Turkije

Website: Marjan Kamali


Overzicht

  • De boekhandel van Teheran - The stationery shop
  • Sneeuwvlokken in Teheran - Together tea

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekhandel van Teheran

Een krachtig liefdesverhaal over verlies, troost en de speling van het lot...

Teheran, 1953. Roya brengt de uren na school graag door in de boekhandel van meneer Fakhri, die vol staat met boeken, pennen, inktpotjes en schrijfpapier. De kasten met literatuur en poëzie oefenen de grootste aantrekkingskracht op haar uit. Wanneer Roya op een dag een andere jonge klant ziet, Bahman, is het liefde op het eerste gezicht.

Roya heeft met Bahman afgesproken op een plein, om samen naar een huwelijksloket te gaan, maar op de bewuste dag wordt er een coup gepleegd die Iran voor altijd zal veranderen. In de chaos komt Bahman niet opdagen. Wekenlang zoekt Roya hem, maar het mag niet baten.

Tot bijna veertig jaar later, wanneer Roya door een speling van het lot eindelijk de kans krijgt om Bahman de vragen te stellen die haar al die tijd achtervolgd hebben.

Schrijver: Marjan Kamali
Oorspronkelijke titel: The stationery shop
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026350573
Ebook: 9789026350580
Uitgever: Ambo | Anthos
Sneeuwvlokken in Teheran

Een verhaal over liefde, familie en over erachter komen waar je werkelijk thuis hoort...

Teheran, 1985. Parviz en Darya vluchten met hun twee zoons en hun dochter Mina vanuit Iran naar de Verenigde Staten. Vijftien jaar later heeft Darya haar droom om wiskundige te worden opgegeven en zet ze haar talent voor cijfers in om aan de hand van spreadsheets de perfecte Iraans-Amerikaanse echtgenoot te vinden voor de inmiddels vijfentwintigjarige Mina.

Mina is daar helemaal niet van gediend, en ze is ook ongelukkig met haar studie bedrijfseconomie. Het botst - met haar familie, met de Amerikaanse cultuur. Ze besluit terug te reizen naar Teheran om te ontdekken of het land dat ze zich herinnert nog bestaat, om zo verder te kunnen met haar leven. Darya besluit met haar mee te gaan op familiebezoek, en eenmaal terug komen ze eindelijk nader tot elkaar. Of blijft Darya nog steeds stiekem zoeken naar een echtgenoot?

Schrijver: Marjan Kamali
Oorspronkelijke titel: Together tea
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789026358425
Ebook: 9789026358432
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers