Boekenplank:
Kies

Boeken van Christy Lefteri

Christy Lefteri is geboren en getogen in Londen waar ze creative writing studeerde. Ze is de dochter van Grieks-Cypriotische vluchtelingen en werkte als vrijwilliger in het Unicefopvangcentrum voor vluchtelingen in Athene.

Meer over Christy Lefteri

Genre: Roman

Geboren: 1980

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De bijenhouder van Aleppo - The beekeeper of Aleppo
  • Het boek van vuur - The book of fire
  • Zangvogels - Songbirds

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bijenhouder van Aleppo

De bijenhouder van Aleppo is het verhaal van twee mensen die elkaar in hun pijn zijn kwijtgeraakt, maar ondanks alles elkaar en hun droom willen vasthouden.

Als ze alles hebben verloren wat hun lief is, vlucht bijenhouder Nuri samen met zijn vrouw Afra weg uit Aleppo. Op hun reis door een gebroken wereld worden ze niet alleen geconfronteerd met de schokkende realiteit van het vluchtelingenbestaan, maar ook met een onuitsprekelijk verdriet: het verlies van hun zoon Sami.

Het enige wat hen op de been houdt, is de wetenschap dat Nuri’s neef en zakenpartner Mustafa op hen wacht in Groot-Brittannië, waar hij opnieuw is begonnen met het houden van bijen. Want: ‘Waar bijen zijn, zijn bloemen, en waar bloemen zijn, is nieuw leven en hoop.’

Schrijver: Christy Lefteri
Oorspronkelijke titel: The beekeeper of Aleppo
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789023957775
Uitgever: Mozaïek
Het boek van vuur

Er was eens een prachtig dorp dat miljoenen verhalen van liefde, verlies, vrede en oorlog kende, en dat werd opgeslokt door een vuur dat tot aan de hemel laaide. Het vuur liep helemaal door tot aan de zee, waar het zijn spiegelbeeld ontmoette.

Een gezin worstelt met trauma’s en schuldgevoelens nadat een brand hun dorp op een Grieks eiland heeft weggevaagd. Met haar warme, beeldende stijl belicht Lefteri de vernietigende kracht van menselijke dwaasheid, maar uiteindelijk ook ons talent voor verlossing en vernieuwing.

Schrijver: Christy Lefteri
Oorspronkelijke titel: The book of fire
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789023962038
Uitgever: Mozaïek
Zangvogels

Nisha is op Cyprus huishoudster bij Petra en haar dochtertje, terwijl ze haar eigen dochtertje in Sri Lanka probeert op te voeden via haar telefoon. Yiannis vangt als stroper illegaal kleine trekvogels op Cyprus, maar droomt stiekem van een leven samen met Nisha.

Als Nisha op een dag spoorloos is verdwenen, gaat Petra naar haar op zoek. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan.

Schrijver: Christy Lefteri
Oorspronkelijke titel: Songbirds
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789023960522
Ebook: 9789023960614
Uitgever: Mozaïek

Gerelateerde schrijvers