Boekenplank:
Kies

Boeken van Amanda Prowse

Meer over Amanda Prowse

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Amanda Prowse


Overzicht

 • Een tweede kans - Second chance cafe
 • Het spel - The game
 • Iets heel bijzonders - Something quite beautiful

No Greater Courage Serie

 1. Verhaal van een moeder - A mother's story
 2. De ideale dochter - Perfect daughter
 3. Een andere liefde - Another love

No Greater Love Serie

 1. Haar naam is Poppy Day - Poppy Day
 2. Wat heb ik gedaan? - What have I done?
 3. Clovers kind - Clover's child
 4. Een beetje liefde - A little love
 5. Een eenzame kerst? - Christmas for one
 6. Vergeet mij niet - Will you remember me?

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen tweede kans
'Had je al gezien dat er een brief voor je is gekomen? Een echte, met de hand geschreven brief, uit Schotland? Ik ben zo benieuwd wat erin staat.' Kim zwaaide met de crèmekleurige envelop en legde hem op het aanrecht. 'Hij werd bezorgd toen je weg was. Als ik genoeg tijd had gehad, had ik hem opengestoomd en gelezen.'

Bea is 55 jaar oud, woont in Sydney en is weduwe. De gedachte dat ze moet accepteren dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven alleen zal zijn, is moeilijk voor haar. Ze verdringt de gedachte door zich vol op haar werk te storten en haar eetcafé trekt veel gasten. Al is het alleen al om haar overheerlijke gebak.

Maar als ze een brief uit Edinburgh ontvangt vertrekt ze toch naar het winterse Schotland. Is het een geheime liefde die haar trekt? Een liefde die ze lang geleden probeerde te vergeten?

* Een tweede kans bestaat uit één kort verhaal en - ter introductie - een aantal hoofdstukken uit diverse boeken van Amanda Prowse.
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Second chance cafe
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402601596
Uitgever: Aerial
Het spel
Gemma Peters is 16 jaar oud en heeft alles wat haar hartje begeert. Ze is gelukkig. Ze heeft liefhebbende ouders, hele leuke vrienden en vriendinnen en op school gaat het ook goed. Misschien dat haar ouders af en toe te overbezorgd zijn, maar is dat niet altijd zo met tienerdochters?

Maar dan, op de avond van de toneelvoorstelling, verdwijnt Gemma. Niemand heeft haar nog gezien. Ze is spoorloos. Waar is ze gebleven? Waarom heeft ze gelogen tegen haar ouders en komt ze ooit nog thuis?

* Het spel bestaat uit één kort verhaal en - ter introductie - een aantal hoofdstukken uit diverse boeken van Amanda Prowse.
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: The game
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402601107
Uitgever: Aerial
Iets heel bijzonders
Drie jongemannen worden veroordeeld voor moord en komen terecht in een gevangenis in het hoge noorden van het ruige Schotland. Het is niet zomaar een gevangenis. Hier worden de gevaarlijkste criminelen met de heftigste misdaden op hun geweten opgesloten.

Aan het hoofd van deze gevangenis staat Edwina, een 60-jarige vrouw die denkt dat ze god is en met ijzeren hand regeert. Er zijn slechts zes regels waaraan de gevangenen zich moeten houden en doen ze dat niet, dan volgt opsluiting in een isoleercel, of erger.

De laatste vier jaren telde de gevangenis 330 gevangen en ondanks het feit dat er geen sterfgevallen zijn geregistreerd en niemand de gevangenis heeft mogen verlaten, is het aantal gedaald naar 288... Er moet toch iets heel bijzonders aan de hand zijn.

* Iets heel bijzonders bestaat uit één kort verhaal en - ter introductie - een aantal hoofdstukken uit diverse boeken van Amanda Prowse.
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Something quite beautiful
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402601411
Uitgever: Aerial

No Greater Courage SerieVerhaal van een moeder
Ik heb dit verdiend, omdat ik het ergste heb gedaan wat een vrouw kan doen. Het allerergste...

Jessica's trouwdag was net een sprookje. In haar met kristallen bezaaide bruidsjurk was ze het stralende middelpunt. Haar vader overwon zijn zenuwen en hield een toespraak die iedereen raakte en haar prachtige echtgenoot Matthew verklaarde dat hij de gelukkigste man op aarde was. Samen hebben Jessica en Matthew het gevoel dat ze de hele wereld aankunnen.

Maar als hun mooie kindje is geboren, wordt Jessica gegrepen door paniek en angst. Ze kan aan niemand vertellen hoe ze zich voelt, zelfs niet als het uit de hand begint te lopen.

Dit is haar verhaal. Het verhaal van een moeder.
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: A mother's story
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402600643
Uitgever: Aerial
De ideale dochter
Ooit had Jacks de droom succesvol te worden met een mooie carrière en hoopte verre reizen te kunnen maken. Ze wilde een prachtig huis aan de kust en 's avonds met haar man op het strand naar de sterren turen. Maar het liep anders.

Eerst kwam haar dochter Martha en toen haar zoon Jonty. En als er bij Jacks' moeder Alzheimer wordt geconstateerd, nemen ze haar in huis om te verplegen. Nu is het kleine huisje vol en zijn Jacks dromen niet uitgekomen. Ze hoopt nu dat ze haar dochter een fijnere toekomst kan geven.
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Perfect daughter
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402601084
Uitgever: Aerial
Een andere liefde
In een van de meest gewilde trendy woonwijken van Bristol woont Romilly. Ze heeft met haar man dag en nacht gewerkt om hier te kunnen wonen. Ze is gek op haar prachtige dochter en haar zorgzame echtgenoot. Kortom, een perfect gezin.

Maar het zijn altijd drukke, hectische dagen. Na zo'n lange dag maakt een glaasje wijn veel goed. Als er plots wat dingen misgaan, sluipen onzekerheden in haar leven. En steeds vaker maakt ze zich zorgen. En één glas wijn wordt een fles. En één fles worden er twee.

Haar gezin was haar enige liefde maar na jarenlang in het geheim te drinken moet ze uiteindelijk toch toegeven dat ze verslaafd is geraakt aan 'een andere liefde'.
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Another love
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402601602
Uitgever: Aerial

No Greater Love SerieHaar naam is Poppy Day
'Ik ben bang dat ik slecht nieuws heb,' zei de officier. Even was hij stil en tuitte zijn lippen, denkend aan wat hij tijdens zijn opleiding had geleerd: breng de informatie langzaam over, in behapbare brokken. 'We zijn hier omdat we nieuws over uw echtgenoot hebben en het is geen goed nieuws. Het spijt me dat ik u moet vertellen dat Martin vermist is.'
'Bedoelt u dood?' vroeg ze met luide stem.

Poppy Day, kapster van beroep, is getrouwd met haar jeugdliefde en is heel gelukkig. Maar haar man Mart wordt opgeroepen om in Afghanistan te vechten en voor Poppy blijft er niets anders over dan de dagen af te tellen tot zijn terugkomst. Dan krijgt ze het bericht dat Mart is gegijzeld en lijkt niemand iets te doen.

Ze besluit zelf haar man te gaan zoeken maar al snel staat ze voor een enorm dilemma; welke prijs kan en wil je betalen om je geliefde veilig terug te krijgen?
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Poppy Day
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789402600391
Uitgever: Aerial
Wat heb ik gedaan?
Kathryn Brooker lijkt het prototype van de ideale echtgenote en moeder. Als je door het keukenraam naar binnen kijkt, naar de vier mensen aan tafel, zie je een gelukkig, zorgeloos gezin zitten. Je zou Kathryn benijden om haar perfecte leven.

Maar algauw blijkt alles volkomen anders te zijn. Kathryn zit gevangen in een nachtmerrie. En ze staat op het punt iets te doen om daar verandering in te brengen...
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: What have I done?
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402600179
Uitgever: Aerial
Clovers kind
De oude man zat in zijn schommelstoel op de veranda en keek voor zich uit in de verte, naar de baai met fonkelende lichtjes. Het werd al laat. De lucht en zwart geworden zee gingen bijna naadloos in elkaar over en de tjirpende krekels en baltsende kikkers verzorgden een avondconcert. Nog altijd was het zijn favoriete moment van de dag. Het zoutige briesje verkoelde zijn gezicht. Hij deed de geruite kasjmieren deken goed om zijn knieën, legde de kroonslakschelp op zijn schoot en liet zijn slanke bruine vingers over de knobbeltjes en scheurtjes glijden.
Hij glimlachte.
'Nou lieverd, dit was me het dagje wel...'


Als de achttienjarige Dot haar Sol ontmoet, heeft ze het gevoel dat ze eindelijk de ware liefde heeft gevonden...

Solomon Arbuthnott is een knappe soldaat van Saint Lucia. Dot is een verkoopster uit een arme buurt in Londen. Samen dromen ze van een gedeelde toekomst: leven onder een blauwe hemel met zonneschijn, vreugde en liefde.

Maar in 1961 is het niet gepast dat een East Endse meid verkering heeft met een jongen uit West-Indië, laat staan dat ze met hem het land verlaat. Ze gehoorzamen hun ouders en laten hun leven door hen bepalen. Ook al breekt het hun hart...
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Clover's child
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402600612
Uitgever: Aerial
Een beetje liefde
We hebben allemaal behoefte aan een beetje liefde in ons leven...

Pru Plum is de gevierde eigenaresse van de beroemde patisserie in het Londense Mayfair. Ze draagt Chanel en bezoekt de duurste kappers. Je zou niet zeggen dat deze elegante vrouw vorig jaar zesenzestig is geworden. 

aar Pru is niet de zelfverzekerde, succesvolle zakenvrouw die ze lijkt te zijn. Ze heeft beschamende dingen gedaan om haar huidige status te bereiken en schuwt geen enkel middel om de geheimen uit haar verleden te beschermen, zeker niet wanneer ze, voor het eerst in haar leven, eindelijk verliefd wordt...
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: A little love
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402600155
Uitgever: Aerial
Een eenzame kerst?
Meg is een alleenstaande moeder en is gelukkig met haar zoontje Lucas. Maar tijdens de periode voor Kerstmis begint het altijd te kriebelen. De versierde straten, de winkels vol met kerstcadeautjes en de supermarkten die alle soorten feestmaaltijden aanprijzen.

Meg droomt al jaren van een heel gezellige en sfeervolle kerst. Met een echte kerstboom, versieringen in huis en cadeautjes bij de open haard. Maar er mist toch iets in haar leven.

Voor wie zou ze eigenlijk het hele huis in kerstsfeer brengen? Alleen voor haar zoontje? Zal ze weer alleen zijn deze Kerst of verandert alles door een ontmoeting met een onbekende?
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Christmas for one
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402600872
Uitgever: Aerial


Vergeet mij niet
Na de turbulente gebeurtenissen met haar gegijzelde man is de rust weergekeerd. Poppy is nu 32, gelukkig getrouwd en fulltime moeder van haar twee kinderen. Ze zijn verhuisd naar het platteland en genieten van het rustige leven én van elkaar.

Poppy zorgt voor iedereen en vergeet zichzelf daarbij wel eens. Ze merkt niet dat er iets in haar lichaam verandert en ontdekt pas laat het knobbeltje in haar borst. Maar Poppy is er van overtuigd dat ze kan genezen en vecht vastbesloten om de beangstigende ziekte te overwinnen. Ze heeft tenslotte wel voor hetere vuren gestaan.
Schrijver: Amanda Prowse
Oorspronkelijke titel: Will you remember me?
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402600889
Uitgever: Aerial