Boekenplank:
Kies
 • Home
 • C
 • Victoria Clayton

Boeken van Victoria Clayton


Overzicht

 • Alle sterren van de hemel - Clouds among the stars
 • De foute prins - A girl's guide to kissing frogs
 • De kracht van vriendschap - Out of love
 • Een huis vol geheimen - Dance with me
 • Ierse honing - Moonshine
 • In volle vaart - Stormy weather
 • Samen met jou - Past mischief
 • Voorbij de droom - Running wild

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlle sterren van de hemel
Mijn naam is Harriet. Ik ben de middelste uit een groot gezin. We hebben allemaal iets met het toneel te maken. Vooral mijn vader. Hij is een beroemde acteur. Maar nu is alles in rep en roer. Papa heeft iets vreselijks gedaan en zit in de gevangenis. De pers kampeert voor ons huis. Het geld raakt op. Mama voelt zich helemaal niet goed. Hoe zal deze ramp in vredesnaam aflopen?’ Met de moed der wanhoop probeert de eenentwintigjarige Harriet haar opmerkelijke familie van de ondergang te redden. Negen maanden lang stort zij zich vol overgave in de echte wereld en krijgt te maken met absurde situaties, maar ook met de ware (zij het goed vermomde) liefde.
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: Clouds among the stars
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1210-3
Uitgever: The House of Books
De foute prins
Een vrouw moet meestal een heleboel kikkers kussen voordat ze achter op het witte paard van haar prins kan springen. Voor Marigold is het nog moeilijker: haar kikker blijkt een giftige pad. Het is Sebastian, de louche directeur van het balletgezelschap in Londen waar ze werkt. Hij stuurt Marigold na een pijnlijke val terug naar het huis van haar moeder op het Engelse platteland om te herstellen. Betekent dit het einde van haar danscarrière? Gelukkig ontmoet Marigold haar aantrekkelijke jeugdvriend Rafe, die staat te trappelen om aan haar voeten te liggen. Maar wie is die mysterieuze vreemdeling in de coulissen?
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: A girl's guide to kissing frogs
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-443-2209-5
Uitgever: The House of Books
De kracht van vriendschap
De laatste keer dat Daisy haar beste vriendin Min zag, was die woedend, - niet verwonderlijk, aangezien Daisy in bed lag met Mins geliefde. Nu, 15 jaar later, treffen ze elkaar toevallig weer. Hun oude strijd is allang vergeten en terwijl ze de laatste nieuwtjes uitwisselen, lijkt het alsof er nooit een einde aan hun vriendschap is gekomen. Daisy werkt inmiddels als docente in Cambridge. Ze is onafhankelijk, ongetrouwd en heeft een goed leven. Min is wel getrouwd en woont met haar man en twee kinderen op een prachtig, maar enigszins vervallen landgoed in het ruige, romantische Lancashire. In een opwelling nodigt Min Daisy uit bij haar te komen logeren. Het geplande weekend loopt uit tot vele weken. Als een reddende engel brengt Daisy orde in het chaotische huishouden van haar onpraktische vriendin. Ze kookt, tuiniert, houdt zich met de kinderen bezig - en verliest haar hart aan Mins echtgenoot Robert. Daisy zou best willen ruilen met Min, misschien zelfs voorgoed. Vijftien jaar geleden kregen ze ruzie om een man. Nu lijkt de geschiedenis zich te herhalen...
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: Out of love
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-325-0679-X
Uitgever: De Kern
Een huis vol geheimen
Viola, de dochter van een Engelse aristocrate en een tuinman, is jong en onbedorven. Nu gaat ze, zonder opleiding of ervaring, in Londen haar brood verdienen. Een baan als secretaresse lijkt in een ramp te eindigen, tot Viola naar een oud, vervallen huis in Nottinghamshire wordt gestuurd. Daar raakt ze betoverd door de excentrieke bewoners van Inskip Park. En vooral door de buitengewoon charmante jongste zoon en erfgenaam Jeremy... Maar tenslotte moet Viola terug naar Londen, naar een leven vol zware beslissingen.
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: Dance with me
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-443-0195-0
Uitgever: The House of Books
Ierse honing
Roberta, Bobbie voor vrienden, weet ook wel dat het niet bepaald slim is om verliefd te worden op een getrouwde politicus. Als het schandaal losbarst vlucht ze van Londen naar het Ierse platteland. Daar gaat Bobbie werken als huishoudster bij een chaotische familie die een enorm vervallen kasteel bewoont. Bobbie wordt al snel hun steun en toeverlaat. Ze heeft zelfs tijd over om het verwaarloosde huis op te knappen en de tuin te restaureren. Tot de afwezige heer des huizes eindelijk opdaagt. Finn blijkt een mopperkont. Bij hem kan Bobbie werkelijk niets goed doen. Maar Finn maakt vooral bezwaar tegen de vele bewonderaars die zij onopzettelijk aantrekt, als wespen op de honing.
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: Moonshine
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-443-1743-5
Uitgever: The House of Books


In volle vaart
De Engelse architecte Artemis gaat trouwen met een man die ze pas zeven weken kent. Ook al zou hij straatarm zijn, dan nóg zou ze met haar Harry alle wereldzeeën willen bevaren. Gelukkig is hij lief, knap en rijk, want met haar eigen financiële situatie is het dieptreurig gesteld. De huwelijksreis zal worden doorgebracht op de oude familieboerderij in het schilderachtige Cornwall. Hoe romantisch kan dat zijn? Maar Artemis heeft te laat in de gaten dat die charmante Harry lang niet vies is van een leugentje om bestwil. Hij gaat de hort op en laat zijn kersverse bruid alleen achter op de gammele boerderij, samen met zijn boze oom Jago - en een heleboel koeien.
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: Stormy weather
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044339970
Uitgever: The House of Books
Samen met jou
Miranda Stowe kan onmogelijk beweren dat zij een perfect huwlijk heeft. Haar man Jack pleegt herhaaldelijk overspel. Miranda heeft hiermee leren leven en geniet van haar drie leuke kinderen en haar prachtige huis in Kent. Op een dag wordt Jack zomaar neergeschoten en overlijdt. Na alle schrik, verbijstering en verdriet komen de praktische zaken aan bod. Jack heeft zijn gezin financieel onverzorgd achtergelaten. Miranda besluit haar huis open te stellen voor betalende gasten. De charmante Hongaarse pianist en de schilder met zwakke zenuwen worden al snel opgenomen in Miranda's huishouden, waar ook nog haar oude gouvernante en een romantische tuinman met pyromanie deel van uitmaken. Maar Miranda heeft vooral haar handen vol aan haar drie kinderen, die met alarmerende onvoorspelbaarheid op de dood van hun vader reageren. En de nieuwe huisarts, bijzonder arrogant, maar gevaarlijk aantrekkelijk, komt op de meest ongelegen momenten ruzie met haar maken...
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: Past mischief
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-443-0015-6
Uitgever: The House of Books
Voorbij de droom
De Londense Elfrida Swann, beter bekend als Freddie, staat op het punt te trouwen met Alex Moncrieff, een succesvolle jurist. De voorbereidingen voor de grote dag zijn in volle gang. De kerk en de taart zijn al versierd. Dan, vlak voor het huwelijksfeest, laat Freddie alles en iedereen in de steek. Om de woedende Alex en haar hoogst verontwaardigde ouders te ontlopen, vertrekt ze naar een afgelegen huisje in Dorset. Daar maakt Freddie binnen korte tijd vele excentrieke vrienden, waaronder een twijfelende dominee, een naakte kluizenaar, drie verwaarloosde kinderen, een kat en een hond - en Guy, de knapste en rijkste man van het dorp, met kasteel en al. Op het verrukkelijke Engelse platteland doet Freddie vele ontdekkingen, die even verrassend zijn als de ware liefde.
Schrijver: Victoria Clayton
Oorspronkelijke titel: Running wild
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5108-645-8
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers