Boekenplank:
Kies

Boeken van Judith Lennox

Judith Lennox studeerde Engels aan de Universiteit van Lancaster waar ze ook haar echtgenoot leerde kennen. Lennox woont met haar gezin in Cambridgeshire.

Meer over Judith Lennox

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Judith Lennox-Smith

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Judith Lennox


Overzicht

 • Bloedzusters - The dark-eyed girls
 • De Italiaanse minnaar - The Italian lover
 • De laatste dans - One last dance
 • Dubbelleven - The secrets between us
 • Een verliefde vrouw - The jeweller's wife
 • Hart van de nacht - The heart of the night
 • Het winterhuis - The winterhouse
 • Het zomerverblijf - Written on glass
 • Moederziel - A step in the dark
 • Oude vrienden - An old friend of mine
 • Schaduwkind - The shadow child
 • Schimmenspel - Some old lover's ghost
 • Stilte voor de storm - Before the storm
 • Verborgen levens - Hidden lives
 • Voetstappen in het zand - Footprints on the sand
 • Voor mijn zussen - All my sisters
 • Wilde aardbeien - Middlemere
 • Zomers aan zee - Summer at Seastone

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedzusters
Bloedzusters beschrijft het leven en de veranderende relatie tussen drie vriendinnen die opgroeien in de jaren zestig en zeventig.

Liv is de romantica, altijd aan het dagdromen en op zoek naar de liefde. Katherine is jaloers op andermans geluk, in voor nieuwe ervaringen en bang om net zo'n aan huis gebonden slavin te worden als haar moeder. Alleen Rachel heeft geen bijzondere wensen. Als beeldschone dochter van rijke ouders heeft zij namelijk alles al.

Wanneer de drie hartsvriendinnen volwassen worden, scheiden hun wegen zich: Katherine vertrekt naar Londen om alle mogelijkheden te benutten die een wereldstad te bieden heeft, Liv gaat studeren aan de universiteit en Rachel trouwt met haar eerste en enige liefde.

Maar de laatste twee vinden niet het geluk dat zij zochten. Liv raakt verstrikt in een dwangmatige verhouding en Rachels huwelijk eindigt in een drama. En het is dan aan Katherine en aan hun vriendschap te danken, dat de fouten uit het verleden worden rechtgezet.
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: The dark-eyed girls
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041009890
Uitgever: Van Reemst
De Italiaanse minnaar
Welke prijs kun je betalen voor de liefde?

Italië, 1930. De zussen Tessa en Freddie Nicolson zijn geboren en getogen in Italië. Wanneer ze in hun tienerjaren naar Engeland worden gestuurd verandert hun leven drastisch. De onconventionele en mooie Tessa wordt een succesvol model en krijgt een relatie met een getrouwde man. Wanneer zijn echtgenote daar achter komt, vlucht Tessa naar Italië.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog reist Freddie af naar Toscane om Tessa op te zoeken. Onderweg ontmoet ze Jack Ransome, reiziger en parttime spion. De aantrekkingskracht tussen de twee is duidelijk aanwezig, maar Freddie laat de kans op een romance aan zich voorbijgaan. Wanneer de oorlog echter in alle hevigheid losbarst, lijkt elke kans op geluk voor de twee zussen verkeken.
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: The Italian lover
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022584279
Ebook: 9789047516262
Uitgever: Boekerij
De laatste dans
Engeland, 1917. Tijdens zijn verlof van het front valt Devlin Reddaway als een blok voor Camilla Langdon. Camilla woont met haar familie in Dartmouth, Devon. De Reddaways zijn al eeuwen de trotse bezitters van het prachtige landhuis Rosindell. Devlin kan zijn geluk niet op als Camilla toestemt met hem te trouwen.

Als de Eerste Wereldoorlog ten einde komt en Devlin terugkeert naar huis, blijkt Camilla zich echter te hebben verloofd met een rijke bankier. Uit wraak besluit Devlin te trouwen met Camilla's jongere zusje Esme, die al jaren heimelijk verliefd op hem is. Esme probeert zijn hart te winnen door het jaarlijkse zomerbal nieuw leven in te blazen. Rosindell herbergt echter geheimen die hun levens onherroepelijk zullen veranderen.
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: One last dance
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789000334551
Ebook: 9789000334568
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dubbelleven

Twee zussen rouwen om hun overleden vader - tot ze ontdekken dat hij een onmetelijk groot geheim had...

Schotland, 1937. De zussen Rowan en Thea krijgen bericht dat hun vader Hugh stervende is en besluiten naar Schotland te reizen om hem nog een laatste keer te zien. Hun moeder stierf toen ze nog heel jong waren, dus verdriet en rouw is hun niet vreemd. Maar ze weten niet dat de dood van hun vader een hartverscheurend verraad bloot zal leggen.

Sophie woont met haar twee zoons in Londen en kan niet vermoeden dat haar leven binnenkort volkomen op zijn kop zal worden gezet. Want op een dag verschijnen Rowan en Thea in haar leven, die vertellen dat haar man Hugh een geheim tweede leven had, met een vrouw en twee dochters. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Ook voor de drie vrouwen is het een duistere periode. Daarbij hebben ze onderling het nodige op te lossen voor ze weer naar de toekomst kunnen kijken.

Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: The secrets between us
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022593295
Ebook: 9789402316919
Uitgever: Boekerij
Een verliefde vrouw
Een gepassioneerde affaire. Een duister geheim. Een smet op de toekomst...

1938. Juliet Winterton reist van Egypte, waar ze opgroeide, naar het koude Engeland. Ze is pas getrouwd met Londens bekendste juwelier, Henry Winterton, en is vol hoop dat ze een mooie, liefdevolle toekomst tegemoet gaat. Maar achter het intelligente, ambitieuze voorkomen van haar man gaat een koud en wreed hart schuil. Juliet betwijfelt of liefde in zo'n meedogenloze man kan bloeien.

Als ze Gillis Sinclair ontmoet, een charismatische politicus, wordt ze hartstochtelijk verliefd, met alle passie die ze voor haar man niet kan opbrengen. De gepassioneerde affaire die volgt heeft verstrekkende gevolgen, want Gillis Sinclair draagt een duister geheim met zich mee, dat Juliet en haar gezin onherstelbaar zou kunnen beschadigen...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: The jeweller's wife
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022577653
Ebook: 9789402301441
Uitgever: Boekerij


Hart van de nacht
In 1936 reageert Kay Garland op een advertentie van de schatrijke Russische emigrant Konstantin Denisov, die een gezelschapsdame voor zijn dochter Miranda zoekt. Kay krijgt de baan en terwijl ze met de Denisovs rondreist door het roerige Europa van de jaren dertig, raakt ze hecht bevriend met Miranda.

Alles verandert wanneer Miranda als een blok valt voor een jonge Franse filmregisseur. Konstantin beschuldigt Kay ervan dat ze zijn dochter heeft aangemoedigd zich in een liefdesaffaire te storten en besluit haar te ontslaan. Kay staat op straat, zonder geld, zonder werk, helemaal alleen in nazi-Duitsland.

Van elkaar gescheiden door de oorlog, zoeken de twee vrouwen ieder hun weg naar liefde en passie in een wereld vol gevaar...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: The heart of the night
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047511243
Ebook: 9789047513858
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het winterhuis
In het voorjaar van 1928 liggen de drie vriendinnen Robin, Maia en Helen genesteld in de kussens op de veranda van het winterhuis te dromen van de toekomst. Van het leven na de middelbare school, van studeren of werken, trouwen en kinderen krijgen. Ze beloven vriendinnen te blijven en de belangrijke mijlpalen in het leven van een vrouw samen te vieren. Ze weten op dat moment zeker dat hun vriendschap tegen alles bestand zal zijn en hun hele leven zal duren.

Maar opgroeien betekent ook uit elkaar groeien en in de woelige jaren tussen de twee wereldoorlogen slaan ze alle drie een andere weg in. Ondanks al het verdriet en de vreugde die het leven voor hen in petto heeft, verliezen ze elkaar niet uit het oog en ook na vele jaren blijft hun vriendschap intact.
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: The winterhouse
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789047515586
Ebook: 9789047516279
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het zomerverblijf
Zomer 1946. Voor de jonge Topaz is het een godsgeschenk om aan het naoorlogse Londen en haar egocentrische moeder te ontsnappen en haar neven Jack en Will Chancellor op te zoeken op 'haar zomerverblijf' aan de Zuid-Engelse kust. Het landgoed van de Chancellors grenst aan dat van de Temperleys en de beide families zijn al eeuwen buren. Maar er is in de afgelopen jaren veel veranderd, en deze zomer hangt de schaduw van de oorlog nog over het land.

Marius Temperley probeert met moeite een burgerbestaan op te bouwen na zijn terugkomst uit het leger en merkt dat zijn zus Julia in de afgelopen jaren de familiezaken naar zich toe heeft getrokken.

Jack en Will Chancellor zijn beide verliefd op Julia Temperley. Jack is als gedecoreerde oorlogsheld teruggekomen op het landgoed, maar hij ziet zich door zijn nicht Carrie al spoedig gedwongen om te kiezen tussen zijn geliefde Julia of een financieel onbezorgde toekomst. Een keuze, die ook zijn broer Will niet onberoerd laat.

De Temperleys en de Chancellors zijn getekend door de oorlog. Pas langzaamaan komen zij in de daaropvolgende jaren in het reine met de keuzes uit het verleden en weten zij elkaar te respecteren en lief te hebben.
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: Written on glass
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789041014917
Uitgever: Van Reemst
Moederziel
India, 1914. Door een dramatisch ongeval verliest de jonge Elizabeth haar echtgenoot. Ze is volledig van de kaart en laat zich door haar dominante schoonmoeder Cora overhalen om alleen terug te keren naar Engeland en haar zoontje achter te laten, totdat ze weer in staat is om voor hem te zorgen. Maar Cora is helemaal niet van plan om haar kleinkind te laten gaan en alle wanhopige pogingen van Bess om hem terug te halen lopen op niets uit.

Schotland, 1935. Nadat Bess alle hoop op een hereniging met haar zoon heeft verloren, staat hij volledig onverwacht voor de deur. Hij is gekomen om zijn geboorterecht op te eisen: het ongenaakbare en imposante landgoed, Ravenhart House. Zijn komst zet gebeurtenissen in gang met grote gevolgen die niemand had kunnen voorzien...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: A step in the dark
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789000316472
Ebook: 9789000320592
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Oude vrienden
Cambridgeshire 1952: Ellen Kingsley is dolblij als ze wordt aangenomen op Gildersleve Hall, een biochemisch onderzoeksinstituut van de beroemde wetenschapper Marcus Pharoah. Haar zelfvertrouwen begint echter te wankelen wanneer Pharoah haar ineens ontslaat. Deed ze haar werk echt niet goed, of heeft het misschien te maken met Pharoahs onbeantwoorde liefde voor haar?

Na haar ontslag vertrekt Ellen naar Londen, waar ze haar oude schoolvriendin India Mayhew tegen het lijf loopt. Als Pharoah zijn pijlen ditmaal op de beeldschone India richt, moet Ellen lijdzaam toezien hoe haar vriendin zich in een zeer destructieve romance stort. Beide vrouwen zullen moeten afrekenen met Pharoah en de geheimen die hij met zich meedraagt voor ze klaar zijn voor een nieuw leven en een nieuwe liefde.
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: An old friend of mine
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000307609
Ebook: 9789000307616
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Schaduwkind
Het is juli 1914 en aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog is de 14-jarige Alix op vakantie in Frankrijk met het gegoede gezin Lanchbury.

Zij past op haar tweejarige neefje Charlie Lanchbury, en wanneer het kind tijdens een uitje verdwijnt, had zij op hem moeten letten. Charlie wordt niet meer teruggevonden, en Alix krijgt de schuld van deze tragedie, die haar gelukkige, zorgeloze leven volledig overhoop haalt en de familie uiteen drijft.

Alix probeert de draad zo goed en zo kwaad als dat gaat op te pakken. Door haar huwelijk en de geboorte van haar zoon Rory vindt ze het geluk, en door haar ontmoeting met de broers Derry en Jonathan Fox de liefde.

Maar ook in haar mooie oude landhuis Owlscote wordt zij achtervolgd door de verdwijning van haar kleine neefje. Jaren verstrijken en de wereld wordt opnieuw geconfronteerd met de verschrikkingen van oorlog, en Alix blijft zich afvragen of ze Charlie ooit zal terugzien...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: The shadow child
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789041008633
Uitgever: Van Reemst
Schimmenspel
Rebecca schrijft de biografie van Tilda Franklin, en raakt volledig in de ban van deze legendarische vrouw.

De twee wereldoorlogen hebben hun vreselijke stempel gedrukt op het leven van Tilda en de mensen om haar heen, maar Tilda's persoonlijke geschiedenis is altijd een mysterie gebleven.

Rebecca stuit op onmogelijke liefdes en mysterieuze gebeurtenissen waarvan de betekenis langzaam duidelijk wordt.
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: Some old lover's ghost
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789041005809
Uitgever: Van Reemst
Stilte voor de storm
Op een herfstdag in 1909 valt de rijke Richard Finborough als een blok voor de mooie Isabel Zeale. Zij draagt echter een diep geheim met zich mee: ze heeft een buitenechtelijk kind en durft zich daarom niet aan Richard binden. Maar hij geeft niet op en weet haar voor zich te winnen.

In jaren die volgen trouwen Richard en Isabel en brengen ze hun kinderen groot. Langzaam durft Isabel er steeds meer op te vertrouwen dat ze haar geheim voorgoed achter zich kan laten. Totdat er een oude bekende uit de schaduwen van haar verleden opduikt...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: Before the storm
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047506560
Ebook: 9789000320660
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verborgen levens

Als Rose het huis van haar oma erft, komt ze op het spoor van een lang verborgen familiegeheim...

Na de dood van haar oma erft Rose Martineau tot haar grote verbazing een huis op het platteland van Sussex. Het mysterieuze huis was ooit van haar oma’s jongere zus Sadie, over wie Rose tot voor kort nog nooit iets had gehoord. Wie was Sadie, en waarom had zij geen contact meer met haar zus? Rose’ zoektocht naar de antwoorden brengt haar terug naar de jaren dertig van de twintigste eeuw.

Intussen heeft Rose in haar dagelijks leven ook genoeg te verwerken: haar bestaan wordt overhoop gehaald door een schandaal dat haar huwelijk dreigt te verwoesten. Verscheurd tussen heden en verleden ontdekt Rose dat ze pas aan haar eigen toekomst kan werken als ze de geheimen van Sadies verleden heeft weten te ontrafelen.

Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: Hidden lives
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022584583
Ebook: 9789402311693
Uitgever: Boekerij
Voetstappen in het zand
In het Europa van de jaren dertig reist het onconventionele gezin Mulgrave rond in het kielzog van Ralph, de vrijgevochten vader. Ze verblijven in Italiaanse palazzo's, in villa's in Spanje en wijngaarden in Frankrijk. Ze maken overal vrienden maar horen nergens thuis.

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, vluchten Ralph, zijn vrouw Poppy en ook de inmiddels volwassen kinderen naar Engeland. Allen vinden hier hun weg en de onzelfzuchtige oudste dochter Faith gaat in het door Duitse bombardementen geteisterde Londen aan het werk als chauffeur op een ambulance.

Het is Faith die fungeert als spil voor haar familie, en wanneer die getroffen wordt door een aantal ingrijpende gebeurtenissen, ontpopt zij zich als hun steun en toeverlaat.

Echter, haar hernieuwde vriendschap met Guy - een vriend van vroeger en de liefde van haar leven - brengt complicaties met zich mee en vraagt nog meer opoffering van Faith...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: Footprints on the sand
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041007049
Uitgever: Van Reemst


Voor mijn zussen
Na een zonnige jeugd op het landgoed Summerleigh worden de vier zusjes Maclise in hun streven om hun ambities te vervullen geconfronteerd met de hardere hoeken van het leven. Daarnaast heeft ook het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog grote gevolgen voor de familie Maclise.

De mooie egocentrische Iris is ervan overtuigd dat ze zal trouwen, maar wordt verpleegster. Het is de stille Marianne die de liefde van haar leven vindt. Clemency, de blijmoedige derde dochter, blijft thuis om voor haar bedlegerige moeder te zorgen. De eigenzinnige Eva droomt van een schilderscarrière, maar raakt verstrikt in een verhouding die even gepassioneerd als uitzichtloos is.

Marianne's geluk is helaas van korte duur en als haar geliefde Arthur sterft verliest zij de greep op het leven. Ze neemt een ondoordachte beslissing die ze bijna met haar leven moet bekopen. Het is haar moederinstinct dat haar uiteindelijk de kracht geeft om te vechten...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: All my sisters
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789041014757
Ebook: 9789402304350
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Wilde aardbeien
De familie Cole woont al een halve eeuw op Middlemere. Als het gezin in 1942 met uitzetting wordt bedreigd, ontvlucht moeder Martha het huis met haar zoontje Jem. De achtjarige Romy blijft echter achter bij haar vader en is ongewild getuige van zijn gewelddadige dood.

Jaren later is Martha Cole hertrouwd en met haar gezin aan lager wal geraakt. Dochter Romy is bijna negentien, gevoelig, intelligent en vastberaden te vechten voor een betere toekomst. Ze kan het geweld en het onrecht uit haar jeugd niet vergeten, laat staan vergeven.

Romy droomt ervan de eer van de familie te herstellen, haar moeder te redden uit haar slovende bestaan en broer Jem die steeds verder in de problemen raakt, te beschermen. Ze heeft er alles voor over om te kunnen ontsnappen aan de uitzichtloosheid van haar omgeving.

Een toevallige ontmoeting met Mirabel Plummer, de eigenaresse van een chique hotel in Londen, zal Romy's leven voorgoed veranderen...
Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: Middlemere
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041014825
Ebook: 9789000311446
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Zomers aan zee

Drie vriendinnen. Drie levens. Een krachtige vriendschap die elke uitdaging aankan...

Elke zomer gaan Bea, Marissa en Emma naar Seastone, Emma’s ouderlijk huis aan de ruige kust van Suffolk. Door de jaren heen zijn hun levens niet gemakkelijk geweest: Bea’s beslissingen worden nog steeds beïnvloed door een relatie die eindigde met een gebroken hart, Marissa is bang dat ze nooit vrij zal zijn van haar traumatische verleden en Emma heeft zo veel offers gebracht voor haar familie dat ze vervult is van verlangen en spijt.

In Seastone staat Emma’s bijzondere moeder Tamar klaar om steun en aanmoediging te bieden. Zelf leeft ze met een hartverscheurend geheim dat voortkomt uit een korte ontmoeting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ondanks alle tegenslag lukt het de vrouwen sterk te blijven en geeft vriendschap hun de kracht om de problemen het hoofd te bieden en hun leven een positieve wending te geven.

Schrijver: Judith Lennox
Oorspronkelijke titel: Summer at Seastone
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022599136
Ebook: 9789402321272
Uitgever: Boekerij