Boekenplank:
Kies

Boeken van Jilly Cooper

Meer over Jilly Cooper

Genre: Roman

Geboren: 1937

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jilly Cooper


Overzicht

 • Bella - Bella
 • Emily - Emily
 • Harriet - Harriet
 • Octavia - Octavia

Non-Fictie

 • Hoe blijven wij getrouwd? - How to stay married
 • Overleven met kerstmis - How to survive Christmas

Rutshire Chronicles

 1. Ruiters - Riders
 2. Rivalen - Rivals
 3. Polo - Polo
 4. De man die echtgenoten jaloers maakte - The man who made husbands jealous
 5. Appassionata - Appassionata
 6. Diva's - Score!

gedetailleerd overzicht

OverzichtBella
Bella Parkinson is hard op weg de populairste actrice van Londen te worden als Rupert Henriques in haar leven komt - rijk en verliefd genoeg om een hele schouwburg voor Bella te kopen, exotisch en knap om te zien, maar nog wel erg jong... en afhankelijk van zijn familie.
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Bella
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-218-2885-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Emily
Als Emily niet tegen de zin van haar keurige verloofde naar dat feestje gegaan was, had ze de onweerstaanbare Rory nooit ontmoet en dan had ze nu niet als Rory's echtgenote op een Schots landgoed gezeten, piekerend over de rol die de mysterieuze Marina in Rory's leven speelde...
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Emily
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-218-2895-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Harriet
De dag dat ze op haar fiets in botsing kwam met de meest beruchte playboy van Oxford, leek de gelukkigste dag van haar leven te worden. Verlegen, romantisch - en uiterst bijziend - dacht zij de grote liefde te hebben gevonden. Maar Simon bleek van binnen heel wat minder mooi te zijn dan van buiten...
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Harriet
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-218-3094-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Octavia
Zodra ze Jeremy de nachtclub binnen zag komen wist Octavia dat ze díe man hebben moest. Dat hij zich juist had verloofd met haar oude schoolvriendin Gussie vond ze niet zo'n bezwaar... En Jeremy zelf blijkbaar ook niet, want de manier waarop hij naar haar keek was niet mis te verstaan.
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Octavia
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-218-2875-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-FictieHoe blijven wij getrouwd?
Getrouwd raken is makkelijk genoeg. Het kost geen cent, behalve wat legesgeld voor de papieren, en dat is niet meer dan vier gulden. Je hoeft zelfs niet eens het trouwboekje, dat ongeveer vijf gulden kost, aan te schaffen. Maar getrouwd blijven is heel wat moeilijker.

Jilly Cooper geeft - met een humoristische kijk op de dingen - enkele heel praktische adviezen voor echtparen, pas getrouwde stelletjes en zelfs voor hen die van plan zijn te gaan scheiden. Het zijn probleempjes van alledag die ze aan de orde stelt.
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: How to stay married
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-222-0203-8
Uitgever: Van Hoeve
Overleven met kerstmis
Jilly Cooper kan niet koken, niet plannen en geen cadeautjes inpakken. Al in oktober begint het zweet haar uit te breken als ze aan de kerstdagen denkt. Door de ogen van een denkbeeldige familie - een onhandige huissloof, haar vier onhandelbare kinderen en haar luie, zelfzuchtige echtgenoot en diens gestresste maîtresse - laat Jilly Cooper zien hoe een doorsnee Engels gezin de kerstdagen doorbrengt en hoe voor de vrouw des huizes de ene kwelling na de andere zich opstapelt.
Toch is dit niet alleen maar een hilarisch verslag van het 'kersttrauma' dat de hele Britse natie van begin december tot half januari lamlegt en dat ook in ons land door velen herkend zal worden. Op de onnavolgbare manier die de ontelbare fans van Cooper gewend zijn, geeft zij tal van adviezen - variërend van 'nuttig' tot 'volslagen krankzinnig' - om van Kerstmis een gebeurtenis te maken zoals die oorspronkelijk bedoeld was: een paar vrije, vrolijke en feestelijke dagen!
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: How to survive Christmas
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-274-4612-1
Uitgever: Spectrum

Rutshire ChroniclesRuiters
Ruiters vertelt het verhaal van een groep jonge ster-ruiters die van show naar show trekken en die slechts hun razende ambitie, bittere rivaliteit en het schrikbeeld om te mislukken gemeen hebben.
De superhelden zijn Jake Lowell, die met meesterhand zowel paarden als vrouwen weet te bedwingen en die verteerd wordt door haat jegens de seksbeluste Rupert Campbell-Black, die beslist niet van plan is zijn vrouw trouw te blijven. Maar hij is woedend wanneer zij er met een andere ruiter vandoor gaat...
Ruiters speelt zich af in de heroïsche wereld van de Engelse en internationale springconcoursen met als dramatisch hoogtepunt de Olympische Spelen in Los Angeles.
Riders - 1993
Regisseur: Gabrielle Beaumont
Cast: Marcus Gilbert, Michael Praed, Caroline Harker, e.a.
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Riders
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-274-2979-0
Uitgever: Spectrum
Rivalen
Rivalen speelt zich af achter de schermen van de televisiewereld, waar Jilly Cooper de lezer trakteert op onvergetelijke taferelen te midden van de koningen en koninginnen van de beeldbuis.
Met schitterende typeringen en genadeloze humor, met flitsende dialogen en scherp waarnemingsvermogen, schetst Jilly Cooper het wel en wee van Corinium-Television, een netwerk van nymfo's en macho's, waar ijdelheid een vereiste is en integriteit een vloek...
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Rivals
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-274-3161-2
Uitgever: Spectrum
Polo
Ricky France-Lynch - humeurig, macho en bloedstollend knap. Hij bezit een groot, vervallen landgoed en een beeldschone berekenende vrouw die valt voor iedereen met een chequeboek. Hij is een fenomenaal polospeler en weet zich aanbeden door de veertienjarige Perdita MacLeod.
Perdita staat te popelen om afscheid te nemen van haar oersaaie school, haar pompeuze stiefvader en haar dromerige moeder om eveneens poloster te worden: ze wil dolgraag deel uitmaken van dat in weelde badende kliekje dat er zo glorieus op los leeft.
Even dominant als in Ruiters en Rivalen is ook Rupert Campbell-Black weer aanwezig die met zijn diabolische verleidingskunsten die vrouwen naar adem doen happen en huwelijken uiteen doet spatten.
In gezelschap van door en door slechte, maar onweerstaanbare mannen en dodelijk verwende, verleidelijke vrouwen neemt Polo de lezer mee op een vrolijke, spannende en opwindende reis naar de landhuizen en polovelden van Argentinië, Palm Beach en Deauville, waar het er op de nachtelijke feesten net zo wild aan toegaat als op de wedstrijden overdag.
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Polo
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-274-3243-0
Uitgever: Spectrum
De man die echtgenoten jaloers maakte
Lysander Hawkley - een adembenemend knappe man met een hart van goud. Een hongerige zwerfhond, een mishandeld paard: Lysander helpt met heel zijn hart. En eenzame echtgenotes met heel zijn lijf...
Roberto Rannaldini - een wereldberoemde dirigent die zich omringt met beeldschone vrouwen. De enige die er wat gewoontjes bij afsteekt is zijn eigen vrouw. Lysander wil haar koste wat kost van Rannaldini's perverse gewoontes verlossen...
Rupert Campbell-Black - stennis schoppen is zijn grootste hobby, vrouwen versieren zijn tweede natuur. Hij heeft zo zijn eigen redenen om Rannaldini zijn vrouwen te ontfutselen...
En zo kan de Grote Verleidingsoorlog beginnen in de wereld van de superrijken en de jetset. Een vrolijk en feestelijk avontuur, geschreven met Cooper's venijnige pen.
The Man Who Made Husbands Jealous - 1997 - Mini-serie
Regisseur: Robert Knights
Cast: Stephen Billington, Derek de Lint, Ferdinand Fitzgerald, e.a.
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: The man who made husbands jealous
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-274-4019-0
Uitgever: Spectrum
Appassionata
Ze wordt L'Appassionata genoemd, maar heet in werkelijkheid Abigail Rosen. Ze is de meest sexy en flamboyante violiste van het hedendaagse concertpodium en
wordt over de hele wereld aanbeden. Tegelijkertijd is ze het eenzaamste en meest geëxploiteerde schepsel van deze aarde. Wanneer ze door een dramatische
zelfmoordpoging haar vioolcarrière moet beëindigen is ze vastbesloten om door te dringen tot de hermetisch gesloten wereld van de topdirigenten, waar het uitsluitend mannen zijn die de scepter zwaaien.
Wanneer ze de gelegenheid krijgt om de leiding over een orkest te krijgen gaat haar droomwens in vervulling. Maar ze beseft niet dat het orkest tot aan zijn nek in de schulden zit en dat het is samengesteld uit het grootste zooitje ongeregeld dat ooit een podium heeft betreden. Het lukt haar niet die losgeslagen bende onder controle te houden en ook kan ze niet verbergen dat ze verliefd is op de hoornist Viking O'Neill, voor wie geen enkele mooie vrouw veilig is.
Het wordt er niet beter op wanneer de nieuwe zakelijk leider van het orkest, een lompe bullebak, met grof geschut de zaken naar zijn hand probeert te zetten. En het wordt nog gecompliceerder wanneer Rannaldini, een perverse machtswellusteling, al het mogelijke doet om het orkest te ruïneren.
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Appassionata
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-274-5559-7
Uitgever: Spectrum


Diva's
Roberta Ramnaldini, de wereldberoemde en verafschuwde dirigent, heeft twee ambities: het verleiden van zijn beeldschone stiefdochter Tabitha Campbell-Black, en het verfilmen van de opera Don Carlos van Verdi. Voor dat laatste schakelt hij zijn Franse petekind Tristan de Montigny in, een regisseur die zelfs van de grootste houten klaas nog een echte diva kan maken.
De opnames van de film vinden plaats op Ramnaldini's veertiende-eeuwse Franse abdij, waar zich een keur van filmsterren, zangers, regisseurs en botsende persoonlijkheden verzamelt. En alsof dat niet genoeg is, wordt de opwinding tot grote hoogte opgezweept als bekend raakt dat Ramnaldini zijn memoires aan het schrijven is, compleet met smeuïge geheimen over iedereen die er maar iets toe doet.
Het onvermijdelijke gebeurt: Ramnaldini wordt vermoord. Maar hoe vind je de schuldige als letterlijk iedereen een motief heeft om hem te vermoorden?
Schrijver: Jilly Cooper
Oorspronkelijke titel: Score!
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-274-6830-3
Uitgever: Bruna