Boekenplank:
Kies

Boeken van Penny Vincenzi

Meer over Penny Vincenzi

Genre: Roman

Geboren: 1939 / Overleden: 2018

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Penny Vincenzi


Overzicht

  • Als een rijpe vrucht - Windfall
  • De andere vrouw - Another woman
  • De naakte waarheid - An outrageous affair
  • Een fatale affaire - Almost a crime
  • Een vrouw van formaat - No angel
  • Het dilemma - The dilemma
  • Verboden liefde - Forbidden places

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls een rijpe vrucht
Engeland in de jaren dertig. Cassie Fallon zit al zeven jaar verstrikt in het eentonige leven van huismoeder en vrouw van een plattelandsarts, wiens lage inkomen haar weinig ruimte voor zichzelf biedt. Plotseling komt daar verandering in als zij van haar peetmoeder een half miljoen pond erft - een heel fortuin in die dagen.

Voor het eerst van haar leven kan Cassie doen wat ze wil. Het geld geeft haar het zelfvertrouwen en de moed om haar medische carrière te hervatten, die eens zo belangrijk voor haar was, maar die ze voor haar man had opgegeven toen ze trouwde. Ze neemt een nanny in dienst voor de kinderen en ze herstelt oude vriendschappen.

Maar haar man neemt haar haar fortuin en vrijheid kwalijk en verfoeit het feit dat hij niet langer een zorgzame en volgzame vrouw heeft. En hoewel Cassie probeert haar leven en huwelijk in goede banen te houden, ontdekt ze al snel dat geld niet alleen bevrijdt, maar ook corrumpeert...
Schrijver: Penny Vincenzi
Oorspronkelijke titel: Windfall
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789026981432
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De andere vrouw
Cressida Forrest, de jongste dochter van de alom gerespecteerde gynaecoloog James Forrest, en dokter Oliver Bergin, de enige zoon van de rijke New Yorkse bankier Josh Bergin, gaan trouwen. Het zou het societyhuwelijk van het jaar worden.

De avond voor de grote dag lijkt alles volmaakt: het jonge stel is gelukkig en zeer verliefd; familieleden en vrienden zijn gezellig bijeen voor een diner in het ouderlijk huis van de bruid en zelfs het weer speelt mee door een prachtige dag te beloven. Maar de volgende morgen is Cressida spoorloos verdwenen.

En de dag die juist zo vreugdevol had moeten zijn, verandert in een nachtmerrie voor familie en vrienden als duidelijk wordt dat achter de façade geheimen schuilgaan waarvan iedere betrokkene hoopte dat ze voorgoed begraven zouden worden door het huwelijk.

Wat probeerde James Forrest zo angstvallig voor iedereen verborgen te houden? Wat wist de ogenschijnlijk zo succesvolle zuster van Cressida? Speelde de moeder van de bruidegom een rol in Cressida's verdwijning? En wie was zij eigenlijk, de vrouw die zij allemaal kenden als Cressida - perfecte dochter, zuster, geliefde en toekomstige echtgenote...?
Schrijver: Penny Vincenzi
Oorspronkelijke titel: Another woman
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026974120
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De naakte waarheid
Een mysterieus ongeluk in de jaren vijftig; een onbegrijpelijke zelfmoord twintig jaar later. Wat is het verband tussen deze twee tragische gebeurtenissen en het sinds lang begraven verleden van Caroline Hunterton?

Zij draagt een geheim met zich mee dat niet lang verborgen kan blijven, en al helemaal niet voor haar dochters Chloe en Fleur. Het lot heeft de zussen in tijd en afstand van elkaar gescheiden, maar verbindt hen in wederzijdse haat. Totdat de journalist Magnus Phillips besluit het geheim te ontsluieren.

Er zijn echter geheimen die het daglicht niet kunnen verdragen, er zijn waarheden die beter ongekend kunnen blijven...
Schrijver: Penny Vincenzi
Oorspronkelijke titel: An outrageous affair
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789045305257
Uitgever: BZZTôH
Een fatale affaire
Tom en Octavia Fleming hebben op het oog het perfecte huwelijk: hij is politiek adviseur en zij runt een adviesbureau voor de liefdadigheidsindustrie. Ze zijn aantrekkelijk, rijk, succesvol, wonen in Londen en hebben drie leuke kinderen. Maar schijn bedriegt...

Als Octavia ontdekt dat Tom een affaire heeft gehad, is ze kapot. De gevolgen van zijn ontrouw zijn echter veel groter dan ze zich kan voorstellen. Niets en niemand in de kring om hen heen kan ontsnappen aan de vernietigende invloed van de affaire: hun kinderen niet, hun vrienden niet, zelfs hun geliefde carrières niet.

Octavia realiseert zich dat zij het tij kan keren door haar huwelijk te redden. Maar zelfs als dat haar lukt, is dat dan wel wat ze wil? Wil ze iets redden dat alle glans heeft verloren?
Schrijver: Penny Vincenzi
Oorspronkelijke titel: Almost a crime
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789045307381
Uitgever: BZZTôH
Een vrouw van formaat
Celia Lytton is een adellijke maar onconventionele vrouw met een groot hart en een sterke wil. Ze is eigenzinnig en dapper en ziet zich geplaatst voor moeilijke en soms zelfs gevaarlijke beslissingen, met verstrekkende gevolgen, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Voor Oliver Lytton, haar echtgenoot en directeur-uitgever van de prestigieuze uitgeverij Lyttons, waar Celia zich een plaats als redacteur verwerft, in weerwil van Olivers bezwaren. Voor Silvia Miller, wier leven van intense armoede voorgoed verandert door Celia's inmenging. Voor Barty, Silvia's jongste dochter, die daarmee wel haar eigen familie verliest. Voor LM, Olivers excentrieke oudste zus, met wie Celia samenwerkt op de uitgeverij en die net zo koppig is als ij. Voor Sebastiaan Brook, auteur van legendarische kinderboeken, die zowel zijn professionele als persoonlijke leven in handen van Celia legt.

En voor uitgeverij Lyttons, die Celia met al haar moed en energie overeind probeert te houden in de moeilijke oorlogsjaren, terwijl Oliver vecht aan het front.
Schrijver: Penny Vincenzi
Oorspronkelijke titel: No angel
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789032507879
Uitgever: De Kern


Het dilemma
Het enige wat Francesca Channing hoeft te doen om haar huwelijk, haar kinderen en haarzelf te redden is het vertellen van een leugen. Eén simpele leugen.

Maar zo eenvoudig is dat niet. Haar leven als Brad Channings derde vrouw is verre van gemakkelijk. Hij is charismatisch, machtig en rijk en hij verafgoodt haar. Maar hij is ook onvoorspelbaar en niet ontvankelijk voor wat zij werkelijk van hem wil.

Zijn oudste zoon, Liam, haat hem en zijn dochter Kirsten haat Francesca, ook vanwege de twee kinderen die Francesca haar vader heeft geschonken. De problemen worden alleen maar groter, wanneer een journalist een tip krijgt over dubieuze praktijken binnen Channings bedrijf en een onderzoek start, met verstrekkende gevolgen.

Als Brads miljoenenbedrijf dreigt ineen te storten en hij beschuldigd wordt van fraude, vraagt hij Francesca hem te steunen. Heen en weer geslingerd tussen haar trouw aan haar man en haar eigen gevoelens, staat Francesca voor het grootste dilemma in haar leven...
Schrijver: Penny Vincenzi
Oorspronkelijke titel: The dilemma
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789026975417
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verboden liefde
Verboden liefde is een roman over liefde en huwelijk, families en geheimen, over de oorlogstijd en wat die tijd voor iedereen betekent. Het is de geschiedenis van drie vrouwen, alle drie met een gevaarlijke, verboden liefde in hun leven...

Grace trouwt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog met Charles, maar voordat ze elkaar echt hebben leren kennen vertrekt Charles naar het front. In de vijf jaar dat hij weg is bouwt Grace een eigen leven op en raakt verstrikt in een allesoverheersende liefde. Dan komt Charles terug en staat Grace voor het grootste dilemma in haar leven...

Florence, Charles' zuster, is getrouwd met Robert, die haar diep ongelukkig maakt. Hun huwelijk is een nachtmerrie. Als Robert met verlof uit het leger thuis is, ontdekt ook Grace zijn ware aard...

De enige die gelukkig getrouwd is, is Clarissa, een zeer goede vriendin van Charles' familie. Maar haar liefde wordt zwaar op de proef gesteld als Jack ernstig verminkt uit de oorlog terugkeert...
Schrijver: Penny Vincenzi
Oorspronkelijke titel: Forbidden places
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026974137
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Gerelateerde schrijvers