Boekenplank:
Kies

Boeken van Joe Dunthorne

Meer over Joe Dunthorne

Genre: Roman

Website: Joe Dunthorne


Overzicht

  • Het feest is voorbij - Wild abandon
  • Submarien - Submarine

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet feest is voorbij
Dit moet het feest worden waarop alles weer goed komt - op initiatief van vader Don komt de familie bij elkaar om de hele nacht te feesten alsof het 1969 is. Zijn vrouw zal weer verliefd om hem worden, de kinderen zullen begrijpen welke idealen hem ertoe gebracht hadden in een commune te gaan leven. Maar zo zit het leven niet meer in elkaar.
In Het feest is voorbij laat Joe Dunthorne scherp zien (en horen) hoe mensen die zich beter wanen dan de wereld met elkaar praten. Het resulteert in een tragikomische tijdbom vol intolerantie die verstopt zit onder de oppervlakte van 'Ik vind echt alles helemaal best, weet je'.
In Submarien trad Dunthorne in de voetsporen van Salinger; in dit boek rekent hij af met de jaren zestig op een manier die doet denken aan John Updike of Don DeLillo: geestig en groots.
Schrijver: Joe Dunthorne
Oorspronkelijke titel: Wild abandon
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789025436674
Uitgever: Atlas Contact
Submarien
'De laatste paar weken is de dimmer in de slaapkamer van mijn ouders in de hoogste stand blijven staan: er is geen teken van verhoogde slaapkameractiviteit af te lezen. Ik heb zitten denken aan manieren om het vuur van hun hartstocht te laten opvlammen.'
De vijftienjarige Oliver Tate uit Wales heeft een zwaar leven. Hij probeert zijn vader uit diens depressie te halen en zijn moeder ervan te weerhouden er met haar surfleraar vandoor te gaan. En dan heeft hij zelf nog andere doelen, zoals seks met Jordana en o ja, de middelbare school overleven.
In deze coming-of-age-roman beschrijft Joe Dunthorne uiterst hilarisch en toegankelijk het leven van de vijftienjarige puber.
Schrijver: Joe Dunthorne
Oorspronkelijke titel: Submarine
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789025427313
Uitgever: Atlas Contact