Boekenplank:
Kies

Boeken van Rachel Kushner

Meer over Rachel Kushner

Genre: Roman

Geboren: 1968

Website: Rachel Kushner


Overzicht

  • Club Mars - The Mars Room
  • Creation Lake - Creation Lake
  • De vlammenwerpers - The flamethrowers

gedetailleerd overzicht

OverzichtClub Mars

De 29-jarige Romy Hall is onlangs veroordeeld tot tweemaal levenslang plus zes jaar, en slijt haar dagen in een maximaal beveiligde vrouwengevangenis in Noord-Californië.

Buiten is het San Francisco van haar jeugd en Club Mars, de stripclub waar ze ooit danste voor de kost. En haar zevenjarige zoontje Jackson. Binnen is de nieuwe, absurde realiteit: duizenden vrouwen die hun levensbehoeften bij elkaar proberen te scharrelen, dagelijks geweld door zowel bewakers als gevangenen.

Romy ziet de toekomst voor zich uitstrekken in een lange, onverbiddelijk rechte lijn. Totdat ze uit haar sleur wordt gerukt door nieuws vanbuiten, en haar lot naar eigen hand moet proberen te zetten.

Schrijver: Rachel Kushner
Oorspronkelijke titel: The Mars Room
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789025451905
Ebook: 9789025451912
Uitgever: Atlas Contact
Creation Lake

Ze heet ‘Sadie Smith’; tenminste, dat zegt ze. Ze is een gewetenloze Amerikaanse geheim agent. Haar werk is illegaal, haar relaties immoreel, haar opdrachtgevers vage figuren die baat hebben bij onrust. Op haar huidige missie, op het platteland van het zuidwesten van Frankrijk, moet Sadie een groep klimaatactivisten aanzetten tot een opstand.

Terwijl ze meedraait in de dagelijkse routine van hun commune maakt ze kennis met het gedachtegoed van hun geestelijk vader. Deze Bruno Lacombe is een door de wol geverfde anarchist, een selfmade filosoof die nachtelijke epistels de ether in slingert en een terugkeer naar de leefgewoontes van de prehistorie bepleit.

De dag van de opstand nadert, en Sadie raakt steeds verder in de ban van Bruno. Ze dreigt haar grip op de activisten te verliezen. En ineens willen haar opdrachtgevers nog meer.

Schrijver: Rachel Kushner
Oorspronkelijke titel: Creation Lake
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789025470920
Uitgever: Atlas Contact
De vlammenwerpers

Reno komt in 1975 naar New York met de droom om uit haar fascinatie voor snelheid en motoren kunst te maken. New York is in die jaren een opwindende stad, levend, vol, druk en gevaarlijk, waar de grenzen tussen performance en het echte leven vervagen.

Door haar affaire met de kunstenaar Sandro Valera, telg uit een rijke Italiaanse familie die een motorenfabriek bezit, belandt Reno bij de kunstenaarselite van New York, en uiteindelijk in Italië, waar ze verwikkeld raakt in de radicale politieke beweging die dat land teistert.

Schrijver: Rachel Kushner
Oorspronkelijke titel: The flamethrowers
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789025442231
Ebook: 9789025443214
Uitgever: Atlas Contact