Boekenplank:
Kies

Boeken van Joshua Ferris

Meer over Joshua Ferris

Genre: Roman

Website: Joshua Ferris


Overzicht

  • De naamlozen - The unnamed
  • Weer opstaan op een christelijk tijdstip - To rise again at a decent hour
  • Zo kwamen we aan het eind - Then we came to the end

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe naamlozen
Tim Farnsworth is een knappe, gezonde man van middelbare leeftijd. Zijn huwelijk met Jane lijkt onverwoestbaar. Zijn werk schenkt hem veel voldoening, ondanks de lange dagen die hij maakt als vennoot van een prestigieus advocatenkantoor in Manhattan. Zijn leven is goed; hij houdt van zijn vrouw, zijn opgroeiende - soms wat opstandige, maar talentvolle - dochter en van zijn werk. Maar op een dag staat hij op en loopt zomaar de deur uit. En hij blijft lopen. De naamlozen is het hartverscheurende verhaal over een leven waarin alle voorspoed vanzelfsprekend wordt gevonden, en over wat er gebeurt als dat leven plotseling en onherroepelijk weggenomen wordt. Ferris is een meester in het scheppen van onvergetelijke personages. Zijn betoverende vertelkracht is afwisselend hilarisch en ontroerend. De naamlozen is een imponerende roman over liefde, familiebanden, uiterlijke schijn, onvoorziene natuurkrachten en de (on)mogelijkheid iemand ooit echt te leren kennen.
Schrijver: Joshua Ferris
Oorspronkelijke titel: The unnamed
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-414-1708-4
Uitgever: Ambo | Anthos
Weer opstaan op een christelijk tijdstip
Paul O'Rourke, een licht chagrijnige tandarts met een goedlopende praktijk in New York, komt er langzaam achter dat hij meer nodig heeft dan een vast salaris en de perfecte mochaccino. Maar wat? Dan begint iemand zich online voor te doen als Paul en moet hij lijdzaam toezien hoe een website, een Facebookpagina en een Twitteraccount aangemaakt worden op zijn naam. Wat begint als een schending van zijn privacy verandert al snel in iets angstaanjagends: de mogelijkheid dat de online versie van 'Paul' beter is dan het origineel. Wie doet dit en hoe kan Paul dit stoppen zonder door te draaien?
Schrijver: Joshua Ferris
Oorspronkelijke titel: To rise again at a decent hour
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029589925
Uitgever: De Arbeiderspers
Zo kwamen we aan het eind
Zo kwamen we aan het eind speelt zich af op een Amerikaans reclamebureau tijdens de laatste stuiptrekkingen van de internethype. Prikborden, koffiebekers, ontslagbriefjes en moordende concurrentie - the American way of life, gezien door de ramen van een kantoortoren. In een klimaat van inkrimpingsoperaties moeten de medewerkers leren om dag in, dag uit op min of meer vreedzame wijze met elkaar om te gaan, ook al doen de onophoudelijke herrie en onmin het bureau eerder op een groot probleemgezin lijken. Zo zijn er Chris Yop, die ten koste van alles wil vasthouden aan zijn ergonomische bureaustoel, de recent ontslagen Tom Mota, van wie niemand weet of hij plannen smeedt voor een explosieve revanche, en Janine Gorjanc, die na een tragisch sterfgeval het herentoilet opzoekt om uit te huilen. En Lynn Mason, de grote bazin die de tongen losmaakt als ze het hele bureau inschakelt voor een raadselachtig pro bono-project.
Schrijver: Joshua Ferris
Oorspronkelijke titel: Then we came to the end
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-468-0083-0
Uitgever: Nieuw Amsterdam