Boekenplank:
Kies

Boeken van David Mitchell

Meer over David Mitchell

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: David Mitchell


Overzicht

  • De geestverwantschap - Ghostwritten
  • De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet - The thousand autumns of Jacob de Zoet
  • Dertien - Black swan green
  • Doorgang - Slade house
  • Droom Nummer Negen - Number9dream
  • Tijdmeters - The bone clocks
  • Utopia Avenue - Utopia Avenue
  • Wolkenatlas - Cloud atlas

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geestverwantschap
In De geestverwantschap verbindt David Mitchell negen levens die van oost naar west verspreid zijn over de hele globe: een terrorist in Okinawa, een platenverkoper in Tokio, een corrupte Engelse bankier in Hong Kong, een oude boeddhistische theeverkoopster in China, een noncorpum in Mongolië op zoek naar een lichaam, een kunstdief in Sint-Petersburg, een drummer in Londen, een Ierse wetenschapper op de vlucht voor de CIA en een radio-dj in Manhattan.

In een boek waarin de hele wereld in sneltreinvaart voorbijkomt, vraagt de lezer zich continu af: wat is de verwantschap?
Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: Ghostwritten
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029092890
Ebook: 9789402311471
Uitgever: Meulenhoff
De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet
Eind 1799 vertrekt Jacob de Zoet naar het eilandje Decima. Het is de verste handelspost van de VOC in Japan, dat verder afgesloten is van de wereld. Als jonge griffier moet hij de corruptie aantonen van het vorige opperhoofd. Dat valt niet goed bij zijn landgenoten die ook hun graantje meepikten, maar het brengt hem de vriendschap van een Japanse tolk.

De Zoet komt in de ban van Orito, een Japanse vroedvrouw die, als dank voor het redden van een baby, mag studeren bij de Nederlandse arts Marinus op Decima. Meegesleept door liefde en werk doorziet De Zoet niet het verraad van de man die hij het meest vertrouwt en de naderende gevolgen.

Bedrog en vertrouwen, liefde en lust, schuld en geloof, koelbloedige moord en wonderlijke onsterfelijkheid spelen een rol in deze roman, die uiterst levendig het bestaan schildert van gewone - en buitengewone - mensen die gevangen zitten in de aardverschuiving tussen Oost en West.
Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: The thousand autumns of Jacob de Zoet
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029093033
Ebook: 9789402311778
Uitgever: Meulenhoff
Dertien
De dertienjarige Jason heeft een spraakgebrek en dat maakt hem niet populair op school. Ook thuis heeft hij het niet makkelijk, met een zus die hem 'het ding' noemt, een moeder die opeens besluit carrière te maken en een vader die een buitenechtelijke relatie heeft.

Het enige tegengif tegen alle ellende zijn woorden: alleen op papier kan hij de rommel in zijn hoofd opruimen zonder te stamelen. Zo leert Jason met taal de werkelijkheid te bezweren.
Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: Black swan green
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029092944
Ebook: 9789402311761
Uitgever: Meulenhoff
Doorgang
Eens in de negen jaar geeft een metalen poortje in een steeg toegang tot een magische tuin. Tussen de bloemen en bomen staat een grootse villa. Elke negen jaar wordt iemand verleid de tuin binnen te gaan, waarna diens stoutste dromen uitkomen.

Zo lijkt het. Maar niemand keert ooit terug en bij nader onderzoek is het poortje verdwenen.

Je bent gewaarschuwd en toch voert David Mitchell je mee in zijn verslavende mengeling van fantasie en werkelijkheid, ironie en bovennatuurlijke streken. Doorgang zit zo slim in elkaar en is zo beangstigend geloofwaardig dat je maar één ding kunt doen: je overgeven.
Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: Slade house
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029092951
Ebook: 9789402312331
Uitgever: Meulenhoff
Droom Nummer Negen
Aan de vooravond van zijn twintigste verjaardag arriveert Eiji Miyake in Tokio met slechts één doel: hij moet en zal zijn vader vinden, die hij nog nooit heeft ontmoet. In de hectische hoofdstad begint hij aan zijn tot mislukken gedoemde zoektocht.

Op overrompelende wijze beschrijft Mitchell hoe Eiji zich een weg moet banen door een grenzeloos niemandsland vol geisha's, gangsters, hackers, detectives en goochelende pizzakoeriers.
Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: Number9dream
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789029092937
Ebook: 9789402311488
Uitgever: Meulenhoff


Tijdmeters
Op een druilerige zomerdag in 1984 ontmoet de van huis weggelopen tiener Holly Sykes een vreemde vrouw die haar in ruil voor een slok thee om 'asiel' vraagt. Pas jaren later zal Holly erachter komen wat voor asiel de vrouw precies bedoelde.

Tijdmeters volgt Holly's leven. Van haar jeugd in het café in Gravesend tot haar oude dag in Ierland. Van het moment dat ze van huis wegloopt tot het moment dat ze moet overleven in een bijna failliete samenleving. De vroege verdwijning van haar jongere broertje is daarbij een belangrijk raadsel dat haar hele leven blijft doorwerken.
Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: The bone clocks
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029093071
Ebook: 9789402311884
Uitgever: Meulenhoff
Utopia Avenue

Utopia Avenue was hot en happening in 1967-1968. Het was de eigenzinnigste band ever, al heb je er nog nooit van gehoord. In de psychedelische dampen van Londen spinnen folkzangeres Elf Holloway, gitaarwonder Jasper de Zoet, bluesbassist Dean en drummer Griff goud uit hun onwaarschijnlijke combinatie. Ruige tochten langs achterafzaaltjes, seks, drugs en roem in Soho, nieuwe drank en oude demonen, ups en downs: alles is stof voor de songs op hun enige twee lp’s. Glorietijden in Amsterdam, gevangenis in Rome en onvoorzien gevaar in Amerika: uiteindelijk houdt de band op te bestaan.

David Mitchells nieuwe roman volgt ongecensureerd Utopia Avenue’s reis door hemel en hel: van straatrellen en hersenrevoltes, van onwerkelijke trips en onwerkelijk tuig, van waanzin en liefde, seks en dood; de kunst van het liederen maken en de lessen van het leven; van de familie die we kiezen en die we krijgen, van het duivelse pact voor de roem en de wankele ladder van het succes. Kunnen wij de wereld veranderen, of verandert zij ons in onstuimige tijden? Utopia betekent ‘nergens’, maar is een betere wereld bereikbaar, als we wisten waar het lag?

Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: Utopia Avenue
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029092968
Ebook: 9789402315332
Uitgever: Meulenhoff
Wolkenatlas
Wolkenatlas is een roman als een matroesjka-pop: van zes verhalen krijg je eerst alleen het begin te lezen en na het midden pas het einde. Het spannende reisjournaal van een onwillige reiziger op een eiland in de Stille Oceaan rond 1850 wordt middenin een zin afgebroken.

Tussen de twee wereldoorlogen worden de reisavonturen, inmiddels in druk, gelezen door een onbetrouwbare assistent, die de blinde componist Vyvyan Ayrs in België helpt met zijn muziek en hem ondertussen van dure boeken berooft.

In zeer humorvolle brieven aan zijn vriend Sixsmith in Engeland vertelt deze Robert Frobisher zijn escapades en avonturen. En deze brieven duiken later op in Amerika wanneer een jonge journaliste in het Reagan-tijdperk de veiligheid van een kerncentrale onderzoekt.

Na de dood van Sixsmith geeft zij zich uit voor zijn nicht en krijgt zo de geliefde brieven in handen. Als haar leven is bewerkt tot een thriller komt het in handen van een krankzinnige uitgever, en zo echoot het ene verhaal door in het andere en lijken de vertellers uit Wolkenatlas elkaars levens te beïnvloeden.
Cloud Atlas - 2012
Regisseur: Tom Tykwer, Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Cast: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, e.a.
Schrijver: David Mitchell
Oorspronkelijke titel: Cloud atlas
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789029093019
Ebook: 9789402311754
Uitgever: Meulenhoff