Boekenplank:
Kies

Boeken van Mick Jackson


Overzicht

  • De bijenkoning - Five boys
  • De tunnelman - The underground man
  • Het verhaal van een weduwe - The widow's tale

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bijenkoning
Vijf jongens uit een dorpje aan de Engelse zuidkust zien hun leven veranderen als er steeds meer vreemden in hun dorp neerstrijken. Als ook het Amerikaanse leger de streek opeist voor zijn voorbereiding op D-Day wordt het kalme dorpsleven ontwricht en voelen de bewoners zich vluchtelingen in hun eigen omgeving. De jongens wenden al hun fantasie aan om de dreiging van het grote geweld te bezweren, terwijl hun vaders overzee moeten vechten en hun moeders zich staande proberen te houden in de aanwezigheid van de Amerikaanse soldaten. En als alles dan eindelijk voorbij is, is daar plotseling de Bijenkoning. Hij bepaalt zijn eigen wetten, heeft zijn eigen vreemde rituelen, en de dorpelingen vrezen de geheimzinnige macht die hij over zijn bijen heeft, en die hij naar de jongens dreigt uit te breiden.
Schrijver: Mick Jackson
Oorspronkelijke titel: Five boys
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-414-0602-6
Uitgever: Ambo | Anthos
De tunnelman
William John Cavendish-Bentinck-Scott, de vijfde hertog van Portland, woont op het afgelegen landgoed Welbeck Abbey en is overgeleverd aan de genade van zijn personele staf. Mr. Bird heeft zojuist een netwerk van tunnels onder het landgoed voltooid, een onderaards stelsel van gangen, breed genoeg om de koets van Grimshaw met vierspan en al door te laten. Maar Zijne Excellentie is allesbehalve tevreden. Niemand, ook hijzelf niet, begrijpt zijn pijn, een gevoel van gemis, een ongrijpbare herinnering waar met geen gegraaf van tunnels of welke andere buitensporigheid dan ook, enig licht op kan worden geworpen. Stukje bij beetje tracht de hertog de waarheid omtrent zijn verleden te ontrafelen, maar in het plaatselijke roddelcircuit wordt elke volgende excentriciteit uitgelegd als een nieuwe aanval van gekte. Mick Jackson beschrijft de hertog van Portland als een inventieve hypochonder en een onvermoeibare experimentator, die de dood tracht te ontvluchten terwijl hij hem met open ogen tegemoetloopt. Hij schetst een onvergetelijk portret van een van Engelands grootste excentriekelingen.
Schrijver: Mick Jackson
Oorspronkelijke titel: The underground man
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-414-0210-1
Uitgever: Ambo | Anthos
Het verhaal van een weduwe
Een vrouw van middelbare leeftijd probeert na de dood van haar man haar leven weer op orde te krijgen in een cottage aan de kust van Norfolk. Ze vraagt zich af of ze een zenuwinstorting heeft. Of horen de emoties die ze doormaakt bij deze fase van rouwverwerking? Het enige wat ze zeker weet is dat ze te weinig slaapt en meer drinkt dan goed voor haar is. Maar gaandeweg blijkt dat er meer speelt dan rouwverwerking alleen - misschien was haar huwelijk wel niet zo perfect. Deze indrukwekkende roman vindt een juiste balans tussen humor, ontroering en een ingenieuze plot. De hoofdpersoon begint langzaam aan haar leven te reorganiseren en besluit wat voor haar echt waarde heeft en wat ze achter zich kan of zal moeten laten.
Schrijver: Mick Jackson
Oorspronkelijke titel: The widow's tale
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-414-1670-4
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers