Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Janette Turner Hospital

Boeken van Janette Turner Hospital

Meer over Janette Turner Hospital

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Janette Turner Hospital


Overzicht

  • Charades - Charades
  • De feniksclub - Due preparations for the plague
  • De stad van Orpheus - Orpheus lost
  • De zevende engel - Oyster

gedetailleerd overzicht

OverzichtCharades
Op een avond stapt Charade het kantoor binnen van een vooraanstaand fysicus, professor Koenig, en vervolgens in zijn bed. Een jaar lang vertelt zij hem, als een ware Sheherazade, sprookjes over haar kindertijd in de tropische wouden. Ze vertelt hem over haar moeder Bea die tien kinderen van evenzoveel mannen heeft gebaard. Maar zij vertelt hem vooral over Nicholas, de vader die zij nooit heeft ontmoet, en die drie vrouwen in zijn ban heeft gebracht, Bea, haar vriendin Kay en de raadselachtige Verity. Charade tracht zich een beeld van hem te vormen en trekkend door landen en over continenten, achtervolgt zij dit beeld als in een obsessie.
Schrijver: Janette Turner Hospital
Oorspronkelijke titel: Charades
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-71035-38-7
Uitgever: Furie
De feniksclub
In De Feniksclub beschrijft Janette Turner Hospital het lot van de nabestaanden van een Air France vliegtuig # 64, dat eind jaren tachtig door een stel terroristen is opgeblazen. Het verhaal begint bij Lowell Hawthorne, wiens moeder bij de kaping is omgekomen. Als Lowells vader, oud CIA-agent, omkomt bij een auto-ongeluk, krijgt Lowell via de psychiater van zijn vader informatie in handen die zijn vader in een kluisje op het vliegveld bewaarde. Met de sleutel van het kluisje begint voor Lowell een zoektocht naar de waarheid omtrent de kaping en de dood van zijn moeder. Een waarheid die steeds pijnlijker en gevaarlijker wordt.
Schrijver: Janette Turner Hospital
Oorspronkelijke titel: Due preparations for the plague
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-414-0845-2
Uitgever: Ambo | Anthos
De stad van Orpheus
Als Leela Moore, een begaafd studentewiskunde in Boston, de jonge Australiër Mishka Bartok viool hoort spelen in demetro, wordt ze gegrepen door zijn muziek. Leela en Mishka worden minnaars. Hun gepassioneerde liefde lijkt hen zelfs te beschermen tegen het geweld en de terreur in de wereld om hen heen. Maar dat verandert als Leela wordt opgepakt na een vermoedelijke terreuraanslag. Rechercheur Cobb Slaughter, een jeugdvriend van Leela, leidt 'Operatie Onderwereld' en blijkt na jaren nog steeds door haar geobsedeerd. Hij beweert dat Mishka's echte naam Mikael Abukir luidt en dat haar muzikale minnaar banden heeft met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Leela weet dat Mishka - of Mikael? - zich vaak ophoudt in een café waar terroristen elkaar ontmoeten. Wie van beide mannen moet zij geloven?
Schrijver: Janette Turner Hospital
Oorspronkelijke titel: Orpheus lost
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-414-1270-6
Uitgever: Ambo | Anthos
De zevende engel
Het plaatsje Outer Maroo zul je op geen enkele kaart vinden, en de mensen die er wonen willen dat zo houden. De bewoners van dit afgelegen gehucht in Noord-Australië zijn óf religieuze fundamentalisten óf zwaarbewapende mijnwerkers, verenigd in hun haat tegen de regering, de belastingdienst en vreemdelingen. Ze hebben tot nu toe hun onderaardse rijkdommen verborgen kunnen houden voor de buitenwereld - tot op de dag dat Oyster, een ijlende zonderling, schijnbaar vanuit het niets het dorp binnenstrompelt. Outer Maroo zal nooit meer hetzelfde zijn. In de weken die volgen arriveren jeugdige zwervers die in de ban raken van het charisma van Oyster. Veroordeeld tot slavenarbeid werken zij ondergronds aan zijn apocalyptische toekomst. Wie tussen hen probeert te komen verdwijnt spoorloos.
Schrijver: Janette Turner Hospital
Oorspronkelijke titel: Oyster
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-414-0955-6
Uitgever: Ambo | Anthos